![]() |
#221 |
Reputacja: 10
|
![]()
Tak, właśnie mowie o polskim tytule
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#222 |
|
![]()
Uważam, że nie powinni w ogóle tłumaczyć tego tytułu. Showtime to dobra nazwa i jako polska nazwa też świetnie by się sprawdziła. w końcu w wolnym tłumaczeniu byłoby to coś w stylu "Czas na Przedstawienie"... Po polsku to brzmi durnie, dlatego dali to całe 'Zostań Gwiazdą", co wcale nie brzmi za wiele mniej durnie.... Wniosek, mogłoby się to nazywać "Showtime" w każdym języku...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
|
![]()
Zostań gwiazdą jakoś do mnie nie przemawia, wolałabym żeby zostało Showtime, tak jak anie_1981 uważam, że jest to dobra nazwa i nie trzeba jej spolszczyć.
![]()
![]() |
#224 |
|
![]()
Showtime ciekawie brzmi, ale zamiast anglizować nazwę wolę jednak wersję polską, choć nie twierdzę że angielska jest zła
![]()
![]() |
#225 |
Naczelny Grafik
Reputacja: 24
|
![]()
"Zostań gwiazdą" to całkiem trafny tytuł, może nie za bardzo, ale o wiele lepszy niż dosłowne tłumaczenie "czas na pokaz" lub "czas pokazu"... Dobrze że nie pozostawili angielskiej nazwy, bo to by było trochę bez sensu, że poprzednie nazwy 'spolszczyli', a tą zostawili w oryginalnej wersji.
Nazwa naprawdę kojarzy się z dodatkiem, bo jeżeli nasz sim będzie na wysokich szczeblach nowych karier, zdobędziemy sławę i staniemy się gwiazdami. A i mam nadzieję, że nie będzie nic podobnego do gwiazdek w "Po Zmroku"... Nie widzę konieczności, ew. jakaś sława naszego zawodu, czyli na ile jesteśmy sławni. Czym większa sława, tym w bardziej przeróżnych miejscach możemy występować. To bym zniósł. ![]()
![]() |
#226 |
|
![]()
Zgadzam się z anie. Nie powinni tego tłumaczyć i zostawić oryginalną nazwę. Jest bardziej chwytliwa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
|
![]()
A wcześniej mówili że będzie takie coś jak czas wolny że kółko ogrodnicze ,zielona postać,boisko do gry w kosza Czy w tym dodatku też to będzie ?
![]() |
#228 |
|
![]()
Możliwe, ale wątpię...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
|
![]()
Ja się rozczarowałam. Drugie Po Zmroku? Po co mi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
|
![]()
To by było beznadziejne, żeby zostawili angielską nazwę. Wszystkie tytuły spolszczają, a tu nagle jakiś "Showtime". To by w ogóle nie pasowało.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|