|
![]() |
#1 |
Reputacja: 11
|
![]()
Ten Asus ma taki sam procesor jak w moim laptopie, oferuje bardzo przyzwoitą wydajność, do TS3 i innych gier śmiało wystarczy.
W jednym ze sklepów można też obecnie dostać Asusa z lepszym procesorem za 2800 zł brutto.
![]() |
|
![]() |
#2 |
|
![]()
Mam już tego Asusa o którym pisałam, tylko jest problem jeśli chodzi o TS3.
Pięknie się zainstalowało ale to jak "chodzi" mnie przeraża, bo byłam nastawiona, że nie będzie żadnych problemów a tymczasem po ekranie tak jakby pływają mi wzdłuż takie przezroczyste poziome paski zwłaszcza jak jestem w otoczeniu. Ściągnęłam sterowniki do karty graficznej więc powinno być dobrze ale nie jest. W ogóle coś nie tak jest z grafiką, ciemny obraz, "kanciaste" krawędzie mimo zmiany w ustawieniach.... nie mam siły i pomysłu co z tym zrobić ![]() mam nadzieję, że to po prostu ja coś źle zrobiłam a nie że wybuliłam tyle kasy w błoto ![]() jeśli macie pomysł co można z tym zrobić to będę bardzo wdzięczna.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Ten Asus to może K53SV?
Jak tak to pewnie ma technologię Optimus, czyli dwie karty graficzne - zintegrowany Intel do lżejszych zadań i GF GT 540M do gier. Czasem są z tym problemy bo gra zamiast startować z mocniejszej karty włącza się na słabszej. Spróbuj pobrać ze strony Asusa i zainstalować sterowniki do zintegrowanej karty, może to pomoże i poprawi się przełączanie kart..
Ostatnio edytowane przez figa : 13.01.2012 - 22:44 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
Mój to X53S więc dziękuję za radę ale tu niestety nie podziała
![]() teraz poczytałam w necie co nieco i tak jak droga Figo mówiłaś o dwóch kartach to u mnie też są ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez KarolinaJ : 13.01.2012 - 23:06 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Właściwie to zanim jeszcze się zaczniesz bawić sterownikami sprawdź czy w grze masz ustawioną dobrą rozdzielczość, o ile się nie mylę powinno być 1366x768.
Wejdź też do panelu sterowania NVIDIA i tam kliknij na "zarządzanie ustawieniami 3D" a następnie "ustawienia programu". Poszukaj czy na rozwijanej liście jest TS3, jeśli nie ma to dodaj plik ts3w.exe, potem przejdź do opcji 2, tam powinno być na temat wyboru procesora graficznego - ustaw na kartę NVIDIA. W ten sposób wymusisz uruchamianie gry z mocniejszej karty.
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Zrobiłam tak jak radziłaś, jest o niebo lepiej
![]() Dziękuję Ci bardzo ![]() Czasem jednak przy poruszaniu kamerą jest taka jakby fala wzdłuż ekranu, może teraz powinnam ściągnąć te nowsze sterowniki ![]() ale tak poza tym - śmiga ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Reputacja: 10
|
![]()
ja mam asusa z serii K52J, mam słabszą kartę graficzną i procesor niż Ty, karolina (intel core 3i) a gra chodzi świetnie bez żadnych problemów z grafą czy muleniem gry. Więc chociaz uwazam ze trochę kasę w błoto wywaliłaś, bo na słabszym i tańszym sprzęcie ładnie gra by poszla, to nawalanie gry nie ma związku ze złym sprzętem
a ustawiłaś to redendrowanie obrazu, czy jak to się zowie? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Jeśli mówisz o ustawieniach w TS3 to tak, ustawiłam
![]() Co do laptopa to wzięłam takiego żeby jeszcze do innych działań itp. mi posłużył więc mam nadzieję, że jednak nie będzie to kasa wywalona w błoto ![]() dzięki Wam za porady i przepraszam za te moje gafy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
Cieszę się, że pomogło
![]() Co do tej "fali" ciężko powiedzieć od czego to się dzieje. Może coś z odświeżaniem ekranu? Ustaw w opcjach gry na 60Hz
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|