Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Poradniki
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 02.01.2012, 23:50   #151
Selena

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: PORADNIK - Jak zainstalować rzeczy z internetu (pliki packages)

Czy ktoś może mi poradzić, co mogłabym zrobić, aby mody działały przy Windowsie 7?

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 08.02.2012, 12:25   #152
panna_p

Mam taki problem: udało mi się zainstalować te dodatki z internetu, pojawiają się w grze, ale gdy w trybie kupowania klikam na któryś z nich, gra się wyłącza. Co może być przyczyną? Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
panna_p jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.02.2012, 18:22   #153
ultraviolence

Cytat:
Napisał panna_p Zobacz post
Mam taki problem: udało mi się zainstalować te dodatki z internetu, pojawiają się w grze, ale gdy w trybie kupowania klikam na któryś z nich, gra się wyłącza. Co może być przyczyną? Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
Pewnie któryś z nich jest wadliwy albo "gryzie się" z innym. Przeskanuj folder Mods programem Sims 3 Dashboard (do ściągnięcia na MTS) albo spróbuj przenieść go w inne miejsce i wtedy odpal grę.
stare 09.02.2012, 15:18   #154
panna_p

zrobiłam tak jak mi poradziłaś, Heleno. Usunęłam wadliwe dodatki, ale problem dalej jest. Po pierwsze nie wszystkie dodatki wyświetlają się w grze. Po drugie jak instaluję dodatki sims3pack, to mam cały czas ten sam problem: gdy klikam na dodatek w grze, gra się wyłącza. Dodam, że niektóre dodatki działają poprawnie. Od czego to może zależeć?
panna_p jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 09.02.2012, 19:10   #155
Kwoon

Ja z zainstalowaniem dodatków żadnego problemu nie miałam, ale trudności pojawiły się przy próbie ich usunięcia. Jest kilka rzeczy, które uznałam za niedopracowane albo niepotrzebne, więc najpierw spróbowałam usunąć je Launcherem. Niestety, nie przyniosło to żadnych efektów pomimo tego, że pliki już na liście nie figurowały. Z folderu downloads również zostały usunięte i teoretycznie w komputerze nie powinno być po nich śladu, ale one dalej są.
Z Internecie doszukałam się jeszcze dwóch porad: przeinstalować grę, a jeśli to nie pomoże, sformatować dysk. Są może jakieś mniej inwazyjne metody, czy jestem skazana na - w najlepszym wypadku - reinstalację?
Kwoon jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.02.2012, 20:59   #156
ultraviolence

Cytat:
Napisał panna_p Zobacz post
zrobiłam tak jak mi poradziłaś, Heleno. Usunęłam wadliwe dodatki, ale problem dalej jest. Po pierwsze nie wszystkie dodatki wyświetlają się w grze. Po drugie jak instaluję dodatki sims3pack, to mam cały czas ten sam problem: gdy klikam na dodatek w grze, gra się wyłącza. Dodam, że niektóre dodatki działają poprawnie. Od czego to może zależeć?
Dashboard sprawdza tylko dodatki typu packages, więc jeśli skanowanie nie pomogło, ewidentnie wini któryś z sims3packów - tym bardziej, gdy gra wyłącza się po kliknięciu na jeden z nich. Wywal folder Downloads na pulpit albo po prostu odinstaluj jego zawartość w launcherze i potem uruchom grę. Jeśli masz niewiele dodatków tego typu, możesz instalować je pojedynczo i sprawdzać, jak zachowuje się gra, aż w końcu trafisz na ten właściwy, który powoduje problemy (niewykluczone, że jest ich więcej).

@Kwoon:
Mam ten sam problem, ale przestałam na niego zwracać uwagę. Męczy mnie natomiast fakt, że po kliknięciu na jakiś dodatek (np. jakąś bransoletę w dziale "akcesoria"), obok niego pojawia się ikona kosza, która powinna pomagać w pozbyciu się niechcianego obiektu prosto z gry. Niestety ikona jst bezużyteczna, bo po kliknięciu na nią nic się nie dzieje.

A teraz pytanie do wszystkich: czy ktoś spotkał się z tym problemem? Drażni mnie to niesamowicie
stare 10.02.2012, 21:41   #157
Kwoon

@Helena
Użytkowniczka innego forum miała identyczny problem jak my. Po usunięciu z folderu i przez launchera, dodatki dalej były w grze. Ikonka kosza też nie działała - jest, ale szara i nieaktywna, więc nie idzie z niej skorzystać w żaden sposób. Mnie to jeszcze bardzo nie boli, pomijając konieczność długiego przewijania okienek w trybie zakupów i nieznacznie spowolnione ładowanie się gry. Właśnie męczy mnie bezsilność, bo nie widzi mi się formatowanie dysku czy nawet sama deinstalacja.

A tak abstrahując od dodatków, które nie chcą się usunąć... miał ktoś może do czynienia z czymś z Internetu, co zainstalować się nie chciało, a przynajmniej nie na stałe? Mam jedną fryzurę, która raz w trybie tworzenia sima jest, a raz jej nie ma. Launcher, ilekroć go nie otworzę, pokazuje ją jako niezainstalowaną. Instaluję więc, on zatwierdza jej obecność w grze, ale po wyłączeniu go i włączeniu raz jeszcze - fryzura znów oznaczona jest jako niezainstalowana.
Kwoon jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 12.02.2012, 12:22   #158
anie_1981

Ja osobiście nie mam problemów z pozbyciem się niechcianych dodatków, może dlatego, że ja ich nie odinstalowuję launcherem. Po prostu jak czegoś nie chcę, to instaluję sims3pack'i od nowa, z pominięciem tych niechcianych... Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby po takiej akcji coś "niechcianego" nadal było w grze. Prawdę mówiąc, jak ściągam jakieś nowe Sims3Packi, to również instaluję wszystko od nowa. Wystarczy skasować katalog DCCache, DCBackup i InstalledWorlds, pozbyć się plików cache, a w grze już niczego nie ma Trzeba też oczywiście pozbyć się plików cache gry. Wielu ludzi o tym nie wie, ale pozbywanie się plików cache jest konieczne, zawsze gdy grzebiemy w plikach gry. I ja tutaj nie mówię tylko o tych czterech plikach z głównego katalogu Simsów w Documents and Settings, bo są jeszcze w WorldCaches itd. Zresztą opisałam to w moim poradniku:

http://forum.thesims.pl/blog.php?b=205

Tak pod koniec.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 24.02.2012, 19:14   #159
Filleable

@Kwoon, mam taki sam problem jak ty, z tymi dodatkami, które przy każdym włączeniu gry są znwou niezainstalowane. Ja mam tak z jednym zegarem (na ścianę), parawanem i czymś jeszcze. Zawsze je instaluję, a po ponownym włączeniu launchera znowu są niezainstalowane.

Właśnie i jeszcze jest jedno niedopatrzenie (?) w tym poradniku: "JAK INSTALOWAĆ PLIKI SIMS3PACK
Te pliki umieszcza się w folderze Moje Dokumenty/Electronic Arts/The Sims 3/Downloads.Włączacie grę,i gdy pojawi się okienko startu,klikacie na opcję "Pobrane".Tam zaznaczacie pliki,i instalujecie"
Ale sims3packi wcale nie muszą siedzieć w downloads. W mnie np. żyją sobie normalnie w pobranych, bo tam domyślnie się zapisują po pobraniu. I nawet ich nie rozpakowywałam

Ostatnio edytowane przez Filleable : 24.02.2012 - 19:36
Filleable jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 02.03.2012, 17:49   #160
asimka97

Niedawno zrobiłam reinstalację simsów. Jeszcze przed tym zachowałam swój folder Mods z działającymi package'ami. Dzis uruchomiłam grę z tym folderem lecz dodatki nie działają :/ zrobiłam wszystko co kazaliście i nic..
asimka97 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania