Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Domy [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Previous Post   Next Post Next
stare 01.03.2012, 16:00   #16
ultraviolence

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Przytulna chatka by Lubie

Domek podoba mi się pod względem wielkości - zawsze lubiłam nieduże, przytulne mieszkanka. Wygląda przyjemnie, aczkolwiek połączenie prostego płotka z takim, który ma zaokrąglone brzegi, to raczej kiepski pomysł. Swoją drogą, sugerując się nazwą, spodziewałam się raczej wnętrz w wiejskim stylu, a tu znów popularny modern. Mimo wszystko nie razi to po oczach na tyle, aby się tym przejmować. Szkoda tylko, że nie pomyślałeś nad jakąś aranżacją ogrodu - przydałoby się jakieś miejsce do grillowania, trochę ozdobnych krzewów, jakiś kwietnik i kawałek trawnika (zaczątek widać w części rezrezentacyjnej... fajnie byłoby, gdybyś rozwinął swój pomysł i trochę zaszalał .

Salon: Czemu ta kanapa stoi na wprost wejścia? Imprezowicze wracający do domu na pewno będą ją wyklinać ;D Za to bardzo podoba mi się kącik z telewizorem. Obraz w beżowo-brązowej kolorysyce świetnie komponuje się ze ścianą w kolorze awokado. Masz dużego plusa Jedyne, co trochę razi, to zbyt wielka ilość pasków (skoro są już na podłodze, to po co umieszczać je również na ścianie? Gładka, fioletowa tapeta sprawdziłaby się tam o wiele lepiej - w końcu równowaga musi być .

Jadalnia: ciekawy obraz, od razu wpadł mi w oko. Pomieszczenie jest malutkie, ale udało Ci się je fajnie zagospodarować, unikając zagracenia. Mam tyko wątpliwości czy stół z tak długim obrusem pasuje do takiego nowoczesnego wnętrza... Plusik za dekoracje widoczne na drugim zdjęciu. Wyglądają niemalże jak prawdziwe.

Kuchnia: dlaczego wybrałeś takie ciemne żaluzje przy równie ciemnych ścianach(i podłogach)? Powinieneś wpuścić tutaj więcej światła. Jeśli już tak bardzo zależy Ci na żaluzjach, postaw na biel. Pomieszczenie od razu nabierze życia i będzie przyjemniejsze dla oka. Generalnie jasne odcienie są zawsze "bezpieczniejsze" od ciemnych. Wracając do ścian, przemlowałabym je na jakiś pastelowy kolor (może lila, beż albo jasna zieleń?). Do reszty nie mam zastrzeżeń - jest ok

Łazienka: No, nie! Znowu te kule? Lepiej wyglądałaby tu jakaś wisząca paprotka, bluszczyk czy cokolwiek innego... Jak pisałam wcześniej, roślinność topiaryczna niezbyt sprawdza się w domu. Mam jeszcze zastrzeżenie, co do dwóch grzejników - gdzieś Ty widział dwa grzejniki w jednym pomieszczeniu? (i to jeszcze tak małym)? Mogłeś postawić tam jakąś efektywną "palemkę" (dracenę, fikusa czy inne cudeńko). Podłoga i ściana znów w tym samym kolorze... Łazienka podoba mi się namniej.

Sypialnia: zdecydowanie najbardziej udane wnętrze Twojej chatki Ładna fakturka podłogi, kolor również. Zielone zasłony dobrze uzupełniają się z amarantowym ręcznikiem (kapą?), który, może jest niewielkim dodatkiem, ale przez wyrazistą barwę, mocno rzuca się w oczy. Obraz świetnie współgra z resztą - jest na tyle ciekawy i charaktrystyczny, że z czystym sumieniem mogłeś zrezygnować z pozostałych pięciu, wiszących na wprost łóżka... no, a przynajmniej z czterech - ten z liliami w zupełności by wystarczył (do tego może jakiś efektowny, podłużny kinkiet?). Na łóżku ułożyłabym jeszcze jakieś poduchy w jednolitym kolorze (róż, zieleń albo brąz).

Ogólnie w domu jest troszkę pusto, brakuje mi ozdób i wszelkich innych bibelotów, które sugerują oglądającym, że jednak ktoś tam mieszka (chyba, że jeszcze nikogo nie wprowadziłeś, to zwracam honor). Muszę jednak dodać, że porównując Twoje obecne dwójkowe dzieło do poprzedniego, ten projekt prezentuje się o wiele bardziej efektownie! Widzę duuuużą poprawę, tak trzymaj

8/10

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania