![]() |
#51 |
Reputacja: 11
|
![]() SimPe nie wykrywa mi CEP-u! ;/ Chciałam zrobić recolor obrazu, niestety przy naciskaniu ikony aparatu "Photo Studio..." wyskakuje informacja, że muszę zainstalować CEP. Ale ja mam to zainstalowane od dawna! Nie ma w ogóle opcji "recolor". Co powinnam zrobić, aby SimPE wykrył CEP?
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#52 |
Guest
|
![]()
Takie pytanko mnie naszło, gdy zacząłem tworzyć karierę do The Sims 2:
Czy można ustawić 11 stopni kariery? Niby da się zrobić "add level" i jest ten 11 stopień, ale teraz ciężko by było przetestować czy tyle rzeczywiście jest po wgraniu kariery do gry. |
![]() |
![]() |
#53 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Pewnie da się, ale nie sądzę, żeby ten 11 poziom zadziałał w grze.
Przetestować można bardzo łatwo - gdy gazeciarz/gazeciarka przyniesie gazetę, trzeba wpisać boolpropa, kliknąć shiftem na gazetę, wybrać custom career i 10 poziom. Potem przeciągnąć paski wymaganych umiejętności tak, żeby sim spełniał wymagania potrzebne do awansu. No i ostatecznie trzeba go wysłać do pracy w dobrym humorze i poczekać, aż wróci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Guest
|
![]()
A jak simowi zwiększyć umiejętności? Bo jak przeciągam(mam włączony boolprop, próbowałem z trzymanym shiftem i bez) to nic się nie dzieje ;/
|
![]() |
![]() |
#55 |
Reputacja: 11
|
![]() Jak się nie da boolpropem, to ściągnij sobie Insimenator. Jest w nim edytor umiejętności, dzięki któremu dodajesz Simom punkty potrzebne do kariery.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Moderatorka Emerytka
|
![]()
Po pierwsze, wtedy nie trzymasz shiftem.
Po drugie, po wpisaniu boolpropa na parceli wyjdź z niej, wejdź jeszcze raz i przeciągnij paski. Albo wpisz kod w otoczeniu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Guest
|
![]()
Przecież pisałem, że próbowałem przeciągać trzymając shift, a jak nie działało to bez shifta.
Cytat:
Okazało się, że można zrobić 11 stopni kariery, choć z drugiej strony, nie sprawdzałem czy nie będzie jakiś błędów po wczytaniu save'a. Tak czy siak, dopracuję karierę i umieszczę na forum link do pobrania ![]() |
|
![]() |
![]() |
#58 |
Reputacja: 10
|
![]()
Mam pytanie, przed chwilą ściągnęłam (raczej najnowszy, nie widze żadnego info) SimPe, ale po instalacji wyskoczyło mi okienko, że mam zainstalowany nowszy dodatek niż wersja programu i że program jest przystosowany do Rezydencje i Ogrody. Mam wszystkie dodatki i gra uruchamia się właśnie z Rezydencji o_o
O co może chodzić? Czy mogę bezproblemowo uruchomić SimPe?
![]() |
#59 |
Moderatorka Emerytka
|
![]()
Jak ja miałam zainstalowane RiO, nie ściągałam nowej wersji, tylko jechałam na tej z OŻ.
Może też powinnaś tego spróbować? ![]() (mówię o wersji 0.72) |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Reputacja: 10
|
![]()
Dżiglipaff, skorzystaj z rady Liv: zainstaluj wersję 0.72, a potem wypróbuj tego: http://www.drealm.info/simlogical/Si...peMGUpdate.htm
Zrobiłam wszystko według tej listy i problem z komunikatem w SimPE zniknął ![]()
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości) | |
|
|