![]() |
#161 |
Reputacja: 10
|
![]()
Również mam ten problem. Po reinstalce gry mody nie działają.
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#162 |
Creator
|
![]()
Bo po reinstalce trzeba grę zaktualizować i pobrać nowe wersje modów. Eh faktycznie skomplikowane. A podstawowy Wasz błąd to to, że jak mówicie ZACHOWALYŚCIE stary folder mods z działającymi packagami... Tak się nie robi - jak się gre deinstaluje to się wszystko WYWALA każdą pozostałość w MOICH DOKUMENTACH I PROGRAM FILES , ewentualnie sejwy sobie mozecie przenieść albo nawet i cały folder gdzieś indziej, i po wszystkim przywróćić go. Potem się czyści rejestr np Registry MEchanic lub darmowym CCleanerem czy innym programem. Później dopiero instaluje się grę od nowa. STRASZNE to jest naprawdę... jak ludzie sami sobie GRE PSUJĄ i potem napierniczają na EA, że EA mataczy, owszem EA potrafi dużo schrzanić ale ile użytkownik sam sobie popsuje to już inna kwestia.
Po za tym już się nie instaluje modów w program files bo to wali grę, instaluje się w moich dokumentach. Ostatnio edytowane przez Anulaa89 : 09.04.2012 - 23:00 |
![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
|
![]()
Jak się okazało nie działa mi Nraas Master Controller, a na pewno mam najnowszą wersję kompatybilną z wersją gry.
Ostatnio edytowane przez Searle : 10.04.2012 - 12:28 |
![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Creator
|
![]()
Pozostaje kwestia instalacji, mody się instaluje w Moich dokumentach - nie w programie files. I do tego jest inny resource.cfg.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
|
![]()
Instalowałam i tu i tu i nadal lipa
![]() Jaki inny resource? Z resztą dziwne, że fryzura działa, a mody nie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Creator
|
![]()
hmm dziwna sprawa mi wszystko działa
![]() resource.cfg jest inny do starej metody a inny do nowej |
![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
|
![]()
Tak, sprawdzałam Dashboardem i nie ma żadnego konfliktu.
Mody pobieram z tej strony: http://nraas.wikispaces.com/MasterController. Nie pamiętam skąd pobierałam Resource, ale sprawdzałam i w Moich dokumentach i w folderze z grą i nadal nie działają. |
![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Creator
|
![]()
To juz nie wiem całkiem co jest nie tak, a czy przy tym sprawdzaniu w MD i progr. files wywaliłaś wszystkie pliki użyte do działania starej metody? Bo ja jak pierwszy raz instalowałam mody nową metodą to zapomniałam o nich i nie usunęłam plików potrzebnych ze starej metody czyli całego folderu mods/packages oraz plików d3dx9_31.dll i wtedy też mi mody nie działały. Poza tym próbowałaś ręcznie każdego moda pojedynczo sprawdzać? Bo Delphy's Dashboard nie wszystko wykrywa
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
|
![]()
Próbowałam z plikiem .dll, próbowałam bez niego.
Wrzucałam też samego Nraasa i nigdzie nie ma jego opcji. Najbardziej zależy mi na Relativity, bo nim spowalniałam grę, a tak to tracę całą chęć grania. |
![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Creator
|
![]()
No to już nie mam pojęcia co masz nakombinnowane. Ja osobiście nraas nie używam, dawniej i owszem. Specem od modów Twallana jest Wojtek ale coś go nie widze tu za bardzo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|