Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 02.06.2012, 19:56   #231
Synestezyjna

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Nie mogę uruchomić gry - ostateczny temat.

Witam serdecznie. Nie wiem czy piszę w dobrym temacie ale wydaje mi się, że tak. Otóż mam problem. Ostatnio kumpel zakupił na Origin sims 3 pokolenia i zaproponował żebym sobie zainstalowała. Mam tylko podstawę nigdy nie aktualizowaną bo jakoś nigdy nie zwracałam na to uwagi. Kiedy próbowałam zainstalować pokolenia wyskoczył komunikat, żeby zaktualizować podstawę. Weszłam w start pojawił się komunikat, że jest dostępna aktualizacja więc wcisnęłam ok ale nic się nie stało ani nic się nie zaktualizowało. Próbowałam ponownie aktualizować ale dalej nic. Odinstalowałam więc simsy i zainstalowałam jeszcze raz. Ściągnęłam po kolei każdą aktualizacje ze str "simsprogram" ponieważ przy instalacji tej najnowszej 1.33 wyskakiwał błąd cos w stylu, że chyba nie można jej zaktualizować ponieważ nie ma poprzednich aktualizacji. Aktualizowałam więc pojedynczo i na początku było ok dopóki nie zainstalowałam aktualizacji 1.12, na oknie startowym pojawiły się ikony dodatków i napis, że gra jest aktualna ale przy uruchamianiu wyskakiwał napis, że problem z inicjalizacja i pozostałe aktualizacje też nie chciały się zainstalować. Odinstalowałam wszystko i zainstalowałam jeszcze raz i wgrywałam aktualizacje hurtem jedna po drugiej a gdy chciałam uruchomić wyskoczył błąd i żeby zajrzeć do dzienniczka. Czy może ktos miał podobny problem ? Jaką aktualzacje trzeba mieć, żeby zainstalować pokolenia ? Proszę o pomoc bo już kilka dni nad tym siedzę i nie wiem co zrobić.
Synestezyjna jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 02.06.2012, 21:50   #232
Anulaa89
Creator

Zainstaluj podstawę potem werjdz na http://widowmaker.kiev.ua/sims3updates.php -> pobierasz superpatha -> czyli przy The Sims 3 patches: pobierz tą Any version (1.33). Zainstaluj. Nie robi się takich instalacji jedna po drgiej po kolei bo to by wieki trwało a ile błędów przy tym...

I nie jaką aktualizację masz zainstalować żeby pokolenia mozna bylo tylko najnowszą się instaluje. Bo ona wiele do gry wnosi i poprawia. A gadanie, że aktualki psują grę to bzdura. A w każdym razie więcej naprawiają niż psują.

Nie spełniam zamówień.
Anulaa89 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 03.06.2012, 19:09   #233
anie_1981

Ja jakoś instaluję po kolei łaty i nie narzekam... I błędów podczas instalacji nie mam. A co do łat psujących grę, że to niby nieprawda, to powiedz to koniom na 10 lvl wyścigów...
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 03.06.2012, 19:45   #234
Anulaa89
Creator

@ anie_1981 -> mi chodzi o instalację łat podczas instalowania gry. A nie podczas normalnego łatania co jakiś czas . Każdy robi jak chce ale ja uważam to za stratę czasu. Z resztą w wielu miejscach spotkałam się z opinią taką jaką przedstawiłam. Nie chodzi mi o błędy PODCZAS instalacji tylko PÓŹNIEJ . Może właśnie stąd masz problem z koniami? Osobiście nie narzekam na łaty bo moja gra jest wystarczająco stabilna. Nie pamiętam kiedy wywaliło mnie albo miałam jakikolwiek błąd. A przed aktualizowaniem to masakra była.

Nie spełniam zamówień.
Anulaa89 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 03.06.2012, 22:12   #235
anie_1981

Mnie też nie wywala do pulpitu, a z "końmi" (nie koniami ), ma problem każdy, Ty też, wystarczy, że sprawdzisz...
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07.06.2012, 20:49   #236
Jessica

No to teraz się załatwiłam... Specjalnie dla simsów zrobiłam formata, ale przed tym jeszcze czyściłam płytkę podstawy. Teraz się wzięłam za instalowanie, no i niestety mam następujący błąd: "GameData/Shared/Packages/FullBuild0.package." ... Czy to możliwe, że niechcący porysowałam tą płytę ;/? Ma ktoś jakieś rozwiązanie? Błagam! Tak dawno nie grałam w simsy -.- płyty mam oryginalne wszystkie ;/ zadnych crackow, sciaganych z chomikuj czy cos ;o sa ze sklepow tj: Empik i Tesco. Nie wiem co robić, zaczynam się denerwować, myślę, że nie opłaca mi się kupować kolejnej podstawki ;/
stare 07.06.2012, 20:53   #237
Hefalump

Cytat:
Napisał Jessica Zobacz post
No to teraz się załatwiłam... Specjalnie dla simsów zrobiłam formata, ale przed tym jeszcze czyściłam płytkę podstawy. Teraz się wzięłam za instalowanie, no i niestety mam następujący błąd: "GameData/Shared/Packages/FullBuild0.package." ... Czy to możliwe, że niechcący porysowałam tą płytę ;/? Ma ktoś jakieś rozwiązanie? Błagam! Tak dawno nie grałam w simsy -.- płyty mam oryginalne wszystkie ;/ zadnych crackow, sciaganych z chomikuj czy cos ;o sa ze sklepow tj: Empik i Tesco. Nie wiem co robić, zaczynam się denerwować, myślę, że nie opłaca mi się kupować kolejnej podstawki ;/
Nie wiem czy to zadziała ale spróbuj skopiować zawartość płyty na komputer i z niego zainstalować
stare 07.06.2012, 20:55   #238
Jessica

Cytat:
Napisał Hefalump Zobacz post
Nie wiem czy to zadziała ale spróbuj skopiować zawartość płyty na komputer i z niego zainstalować
Jestem takim czubem, że nawet nie wiem jak to zrobić xD, jakaś instrukcja ? Mam windows 7 jak coś to ma do znaczenia xd

edit: Ten sposob nie idzie, bo jak przekladam te pliki na kompa, to tez zacina sie w tym miejscu ;/ a z origin idzie pobrac? tym moim kodem?

Ostatnio edytowane przez Jessica : 07.06.2012 - 21:17
Jessica jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.06.2012, 07:54   #239
Ilona
Guest

możesz pobrać z Origin,jak otworzysz program to pokażą Ci się Twoje gry i możesz je bez problemu pobrać,jeżeli oczywiście masz je zarejestrowane na stronie głównej i potrzebny będzie klucz z pudelka, sprawdź w rejestrze czy nie ma starych plików z gry,jeżeli są to je usuń,restart kompa i spróbuj zainstalować grę na nowo
  Odpowiedź z Cytatem
stare 08.06.2012, 09:15   #240
Jessica

Cytat:
Napisał Ilona Zobacz post
możesz pobrać z Origin,jak otworzysz program to pokażą Ci się Twoje gry i możesz je bez problemu pobrać,jeżeli oczywiście masz je zarejestrowane na stronie głównej i potrzebny będzie klucz z pudelka, sprawdź w rejestrze czy nie ma starych plików z gry,jeżeli są to je usuń,restart kompa i spróbuj zainstalować grę na nowo
Bardzo dokładne wyczyszczenie płyty pomogło, ale znów mam ten błąd : ,,Nastąpił błąd podczas uruchamiania. Zobacz szczegóły w dzienniku" Czy coś takiego. Wiem jak się wchodzi w ten dziennik, ale w ogóle nic z niego nie rozumiem, na tym forum ktoś opisał już sposób w który można się tego problemu pozbyć, niestety nic mi to nie pomogło. Instaluję najnowszą aktualizacje, może to coś pomoże :l?

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 7 (0 użytkownik(ów) i 7 gości)

Zasady Postowania