Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 24.06.2012, 18:31   #1
Vipera

Reputacja: 10
Domyślnie Słoneczna 7

Hej ho!

Chciałabym przedstawić mój nowy dom, który to należy do moich nowożeńców - Niny i Michaela.

Z czasem ma pojawić się jeszcze pokój dziecięcy
Dziękuję za uwagę

Ostatnio edytowane przez Vipera : 24.06.2012 - 20:56
Vipera jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 24.06.2012, 20:30   #2
Aoi

Domyślnie Odp: Słoneczna 7

Domek wydaje się przytulny, ale osobiście ciężko mi go ocenić, bo nie podobają mi się zdjęcia. Źle mi się je po prostu ogląda, bo są zbyt wąskie w pionie i bez przerw, co sprawia, że zdjęcia zlewają się ze sobą. Niektóre z nich są też słabo wykadrowane (np. nie bardzo wiem, co miało przedstawiać to zdjęcie). Ale pomijając prezentację i skupiając się na samym projekcie, to przyznam, że wykonałaś kawał dobrej roboty Bardzo ładnie wygląda z zewnątrz, otoczenie domu jest śliczne Przeurocze są też pomieszczenia z fotelem bujanym i z komputerem. Chciałabym tylko zobaczyć nieco więcej.

Tak czy siak, oceniam całość na 9/10. Punkt odjęłam właśnie za prezentację.

@edit: są przerwy, od razu lepiej mi się to ogląda

Ostatnio edytowane przez Aoi : 24.06.2012 - 22:05
Aoi jest offline  
stare 24.06.2012, 20:53   #3
Vipera

Cóż, zdjęcia to screeny robione przez frapsa, wiec juz nie moja wina, że są wąskie. Co do tego zdjęcia drzwi, chodziło o przedstawienie kawałka wnętrza, które widać przez szyby, gdyż zaraz potem przeniosłam się właśnie do salonu, który tam widać.
Przerwy to nie problem, ja jestem przyzwyczajona do oglądania złączonych zdjęć, ale jak kto woli Pomieszczenia w domu są też dość wąskie (niektóre) i trudno tam manewrować.

Dziękuję za komentarz i miło mi, że się podoba
stare 24.06.2012, 21:01   #4
FresH

Bryła całkiem fajna, chociaż jak dla mnie chyba troszkę za bardzo przekombinowałaś, ale ogólnie rzecz biorąc nie jest zła, a nawet jak dłużej na nią patrzę, to coraz bardziej mi się podoba. Ogródek jest średni, jak dla mnie za pusty(może to wina wielkości parceli) i jakoś nie pasuje mi to ogrodzenie. Tak jak napisała Aoi., niektóre zdjęcia są źle wykadrowane, dlatego ciężko jest ocenić wnętrze, ale z tego co widzę, to wygląda to całkiem fajnie. Chyba najbardziej przypadła mi do gustu, chociaż jest tam parę mankamentów, których zdecydowanie nie powinno być, np. wchodząca firana w krzesło, wtf? XD Poza tym chyba jest okej. W kuchni nie podoba mi się tapeta i kolor szafek, nie pasuje mi to połączenie. No i tak samo jak w sypialni są małe błędy, takie jak wchodzące patelnie(?) w chlebak. XD Jadalnia z tego co widać wygląda okej, tak świeżo.
Reszty nie ocenię, bo za słabo widać. Proponuję robić zdjęcia z większej odległości, mniej skupiać się na szczegółach, wtedy lepiej wszystko widać.
FresH jest offline  
stare 24.06.2012, 21:18   #5
Vipera

Pisałam, że mam wąskie pomieszczenia, nidyrydy z dalszej odległosci
stare 26.06.2012, 12:24   #6
Libby
Administrator

Reputacja: 15

Ładny domek ! Bardzo mi się podoba jego otoczenie. Ogólnie wydaje się spory. Widać, że przyłożylaś się do szczegółów . Tylko na jednym zdjęciu krzesło wchodzi w firankę. Ale tak to projekt jest super .
stare 28.06.2012, 12:30   #7
Probs
Guest

Widać, że dom dopieszczony i wszystko zapięte na ostatni guzik. Rzuca się w oczy każdy szczegół i dbałość o to aby nie było pustego miejsca - wspaniale ! Może tych obiektów aż za dużo bo w kuchni garnki wchodzą w chlebak
Jak zrobić te talerze i skąd masz te miski z ketchupem ? i majonezem ? Da się to jeść czy tylko ozdóbka ?
W ogrodzie można by było posadzić jeszcze jakąś roślinkę, drzewko czy kamień.

---> 9.5/10 <---

stare 28.06.2012, 20:15   #8
Vipera

Ogród jest miejscem treningów dla piłkarza, tam gdzie nie ma roślin stoi bramka

Dziękuję za komentarz i miło mi, że się podoba. Co do tych portaw, to są one z jakiejś rosyjskiej strony i nie są jadalne.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania