![]() |
#1 |
Administrator
Reputacja: 100
|
![]()
Często robiąc pomieszczenia do mojego fotostory staram się dopracować je w każdym szczególe. Przeważnie jednak na samych screenach widać ich tylko małą część, a niektóre pomieszczenia są całkowicie pomijane. Prawdopodobnie nie wyrobię się w tym miesiącu z nowym odcinkiem, więc Larandil wpadła na pewien pomysł, który mi się spodobał. Tak więc zapełnię tą lukę screenami z tego, nad czym ostatnio pracuję do mojego fotostory, czyli nad hotelem Claridge’s w Mayfair, w centrum Londynu.
![]() Claridge’s zostało otwarte w 1812 roku pod nazwą „Mivart’s Hotel”. W 1854 roku budynek został sprzedany panu i pani Claridge, właścicielom hotelu obok, którzy połączyli oba lokale. Hotel Claridge’s często nazywany jest „przedłużeniem Buckingham Palace”, co najpewniej ma związek z tym, że od czasu pierwszej wizyty królowej Wiktorii Claridge’s jest często odwiedzane przez rodzinę królewską. ![]() ![]() ![]() ![]() W 1929 roku Hotel Claridge’s przeszedł proces przebudowy, podczas którego wiktoriańskie wnętrza zostały odnowione w stylu Art. Deco. Po wejściu do budynku oczom gościa ukazuje się jasny, rozległy hol, z którego przez ozdobne łuki można przejść do restauracji. ![]() ![]() ![]() W Claridge’s liczy się zarówno jakość jedzenia, jak i otoczenia w jakim się je kosztuje. Wysokie sklepienie, ozdobne kolumny i prostota detali wskazują na rozmach, przy jednoczesnym zachowaniu lekkości wnętrza. Oczywiście to tylko jedna z wielu sal czy barów, jakie znajdują się w Claridge’s. ![]() ![]() ![]() Po udanym dniu warto by odpocząć w swoim apartamencie. Claridge’s oferuje najróżniejsze style, począwszy od nowoczesnego Art. Deco a zakończywszy na stylu Ludwika XIV. Jeśli ktoś nie lubi Art. Deco, z pewnością wybierze powstały w latach 90tych XIX wieku styl Art. Nouveau. Zaokrąglone kształty, bogactwo detali i paleta kolorów to wszystko, czego znudzony nowomodną prostotą gość by chciał. ![]() ![]() Przed snem warto się umyć, dlatego zanim gość zawinie się w kołdrę, zachodzi jeszcze do jasnej, wiktoriańskiej łazienki. Bogato zdobione kafelki nadają wnętrzu bogactwa, zaś prosta wanna i umywalka utrzymują lekkość pomieszczenia. Wanna, ustawiona pod wykuszem, daje możliwość rozglądania się po Brook Street, będąc jednocześnie ukrytym za firankami. ![]() ![]() Po kąpieli najwyższa pora na odrobinę snu. Ciemna zieleń, brązowe meble i podwójne łoże to idealne miejsce, by zakryć się kołdrą i spać snem sprawiedliwego. Przy oknie stoi bogato zdobiona toaletka w razie, gdyby potrzeba było uczesać włosy czy nałożyć makijaż. I to wszystko. Mam nadzieję, że chociaż trochę się podobało. ![]() Ostatnio edytowane przez Caesum : 03.07.2017 - 21:15 |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 10
|
![]()
Ten dom jest cudowny. Świetnie połączyłeś style, uwielbiam secesyjny.
Styl barokowy połaczony z rokokowym dają piękne i wyraziste wnętrza. Najbardziej podoba mi się ostatnie pomieszczenie. Świetny hotel - 10/10 ![]()
![]() |
#3 |
Archeolog Renesansu
Reputacja: 51
|
![]()
WOW.
Osobiście nigdy mnie nie ruszały budowle w tym stylu, ale ta ma niesamowity charakter. Wszystko dopracowane w każdym szczególe, po prostu idealnie. Chłodne, typowe dla takich budynków hole przechodzą w ciepłe i przytulne apartamenty, w życiu bym nie pomyślała, że komukolwiek może udać się takie połączenie, a jednak wygląda to świetnie w twoim wykonaniu. Świetny projekt, 10/10 ![]()
#4 |
Guest
|
![]()
Niesamowite.
Jestem pod wrażeniem jak zachowałeś w tym projekcie klimat Londynu. ![]() Bryła jest świetna, wnętrza jeszcze lepsze. Jestem pod wrażeniem =) 10/10 |
![]() |
#5 |
|
![]()
Łooo, świetny projekt. Bardzo mi się podoba, świetnie odzwierciedliłeś wszystkie style, jestem pod ogromnym wrażeniem. Wszystkie wnętrza są takie dystygnowane jak przystało na hotel na najwyższym standardzie w centrum Londynu. 10/10!
|
![]() |
![]() |
#6 |
Administrator
Reputacja: 100
|
![]()
Wow, cztery komentarze i wszystkie 10/10, to jest wyraźny sukces.
![]() Ale jeśli w tak krótkim czasie dostałem tyle pozytywnych komentarzy, to może powinienem spróbować kiedyś zrobić wersję do pobrania. Choć nie wiem, czy by się nadawała, bo już sam hol powoduje u mnie lekki spadek fps. No cóż, pomyśli się. ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Naczelny Grafik
Reputacja: 24
|
![]()
To... Jest .... PIĘKNE. *w*
Doskonałe pod każdym względem... Ale, (tak, mam ale) jeżeli to hotel, dlaczego nie pokażesz pokoi? ![]() Chciałbym je zobaczyć... RECEPCJA, też przydaje się w hotelach. :3 Ale te moje ale nie zmienia faktu, że ocena wynosi 10/10 :3
#8 |
Reputacja: 16
|
![]()
Woow, ale przepięknie! Z zewnątrz wygląda bardzo realistycznie. W środku równie ładnie. Takie przestronne wnętrza i widzę maxisa. :>
Chętnie obejrzałbym inne pomieszczenia. |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
Na pierwszym zdjęciu, miałam wrażenie, że to jest prawdziwy budynek.
Tak jak powiedzieli wcześniej bardzo realistyczne, ładne, stylowe kolory użyte w środku, jednak brakuje mi zdjęć pokoi typu sypialnie albo recepcja. 9/10
#10 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Więcej zdjęć, no ;(
Cudeńko ![]() ![]() ![]() 10/10 |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|