![]() |
#3 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Czemu większość domków jest dla singli/bezdzietnych par? :<
Ogród - wygląda jak... skoszony tropikalny busz! A zieleń niektórych drzew jest zbyt zielona w porównaniu z tą "z życia wziętą". Jakbyś dała trochę wysokich palm, prawdopodobnie wyglądałoby to o niebo lepiej. I nie wiem, czy w tym płocie są jakieś niewidzialne dziury, ale te wystające roślinki nie wyglądają estetycznie, a realizm przemilczmy. Tył domu - ten taras wygląda strasznie masywnie - wysoki, długi, szeroki. Gdybyś go zmniejszyła i dodatkowo w tym miejscu podwyższyła teren, żeby te fundamenty nie miały takiej wysokości, nie wyglądałoby to tak masywnie, a wręcz przeciwnie ![]() Ten basen to ni to w kij, ni w oko. A skoro już musiał być, bo nie miałaś tam czego wsadzić, mogłaś się postarać, by nie wyglądał nudno. Roślinność na "wydmach" nie przekonuje. Hamaki na plaży? Powodzenia przy sztormie ![]() Odkąd mogę się pochwalić bogatym w domki i mieszkania własnym otoczeniem na zdjęciach u innych to puste tło mnie razi. Można je łatwo zamaskować, chociażby dodając taki "żywopłot" z drzew (co za niefortunna nazwa). Albo po prostu robić zdjęcia, gdy będą sąsiedzi ![]() Bryła - dach wygląda zbyt masywnie. Kompozycja okna - drzwi - ściany nie bardzo mi pasuje. Brakuje harmonii! Kolory wybrałaś fajne ("szablonowo" nieraz znaczy "najlepiej"), ale jeśli chodzi o rozmiary, kształty i faktury, można było zrobić coś lepszego. No i szkoda, że nie pokazałaś werandy z bliska ![]() Przedpokój - na pierwszy rzut oka 1x1 nie rzuciło mi się w oczy, więc nie musisz się tym martwić ;] Kinkiet nijak tam pasuje. I w ogóle jakoś nic ciekawego, chociaż nie powiem - tapeta niczego sobie! A chomiki/świnki morskie znalazły się tam tyko przypadkowo? Kuchnia - a buggybooz ma TAKIE FAJNE kuchenki! ;( Ta jest strasznie słabej jakości! Szafki mogłyby mieć niebieskie blaty... A patrząc na ich zawartość stwierdzam - NUDA. Rozumiem, gdyby to były 2 albo 3 szafki i nie ma gdzie czego wcisnąć (pozdrawiam moje kuchnie!), ale ich jest... Raz, dwa, trzy... Siedem! W tym dwie na przeciwległej ścianie, które troszkę ratują Twój honor ![]() Jakieś obrazki, roślinki? :< Nawet najwięksi dekoracyjni asceci (np. ja) starają się, żeby w każdym pomieszczeniu coś było! Sypialnia - z jednej strony pada słońce, że trzeba mieć rolety, a z drugiej już nie? Meble zdają się mieć nie najlepsze tekstury. I znowu wieje nudą i pustką. Za dużo bieli? Garderoba taka sobie - nie ma się czym zachwycać w dalszym ciągu, ale nad czym płakać też nie. Łazienka - NIE, NIE, NIE!!! Wielka, pusta, biała, nieciekawa. Salon - ściana z wzorkami jest fajna ![]() Jakkolwiek po pierwszym zdjęciu w głowie pojawiło się "najlepszy pokój", tak po obejrzeniu drugiego zdjęcia czar prysł. Dobrze, że teraz coś jest przy tych ścianach, ale źle, że ta, przy której stoi lampa, odstaje. Taras - kolejne leżaki... Fajnie, że meble ogrodowe i grill. Ale na taką powierzchnię to nie wystarcza. Wniosek: z kolorem białym trzeba sobie umieć radzić i wymaga to większej wprawy i pomysłowości. Osobiście w swoich domkach uwielbiam ten kolor i w ogóle wszelkie inne jasne barwy. Ale wiem też, że pozwalając sobie na białą ścianę, muszę ją jakoś "zapełnić", żeby nie było wrażenia pustki. No i duży plus za całkiem rozsądne rozmiary pokojów (poza nieszczęsną łazienką). Masz co poprawiać, ale dobrze, że nie jesteś jednym z tych laików, którym trzeba tłumaczyć podstawy. 5/10 Ostatnio edytowane przez Liv : 19.07.2012 - 18:46 |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|