![]() |
#171 | |
Reputacja: 15
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
|
![]() |
#172 |
Administrator
Reputacja: 101
|
![]()
A taki Oblivion, Skyrim albo nawet Gothic 3? Przy czym dwa z trzech to tytuły multiplatformowe, a więc były dostosowane nie tylko pod PC, ale również pod x360 i ps3, które mają ograniczone możliwości. The Sims z kolei, mimo, że pojawia się na innych platformach, jest jednak kierowane głównie na PCty. Zresztą, siódma generacja się kończy, więc możliwe, że konsole następnej generacji będą miały większe możliwości, a zatem i podniesiona poprzeczka dla twórców.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Reputacja: 10
|
![]()
Przede wszystkim liczę na prawdziwe życie w mieście. Teraz jeśli nie wyjdę swoim Simem na miasto nie ma tam nikogo. Czasem na plaży czy w parku odbywa się sąsiedzki maraton grillowania. Jeśli przyjdzie mój Sim przyjdą też inni, jeśli nie to albo nie ma nikogo albo przychodzi garstka osób po kilku minutach. W parkach powinny przesiadywać pary i przede wszystkim dzieci. Małe, te trochę starsze, wszystkie. W nocy po mieście mogliby chodzić złodzieje bo to serio jest całkowicie realne. Budynki powinny być otwarte, tak jak w dwójce. Chcę prawdziwej restauracji, z kelnerami. Przydałyby się też interakcje z dwójki, wolny taniec, dużo możliwości choćby samego pocałunku.
Co do kilku dodatków od razu w podstawie. To nie wypali, oni muszą zarabiać a jeśli wszystko wrzucą w jedną, podstawową grę a później wydadzą dodatek który wzbogaciłby przykładowe zwierzęta ludzie mogliby go nie kupić. Bo po co im wydawać pieniądze na coś co w większości już jest w grze? Może komuś zależy na zwierzętach typu kury jednak sądzę, że w porównaniu z kupnem dodatku ,,Zwierzaki" do trójki zaledwie garstka ludzi kupiłaby dodatek ze zwierzętami wiejskimi. Moim zdaniem to by tylko ewentualnie zabierało dużo czasu i miejsca. Sądzę, że w tym tempie w jakim Simowie wykonują niektóre czynności zajmowanie się tymi zwierzętami trwałoby cały dzień. Tak więc niech wydają dodatki do ewentualnej czwórki bo tego im nie zabronimy a tak jak już napisałam to by było nie opłacalne. Jednak niech zrobią to dobrze na tyle, że będziemy powracać do jednego dodatku ciągle i ciągle i ciągle.
![]() |
![]() |
#174 |
|
![]()
Olanowiak, nikt im nie zabrania robić dodatków. Chodzi o to, żeby większość rzeczy była już w podstawie, a dodatki niech wymyślają, ale nie o tematyce np. zwierząt, które już są w grze. Kto powiedział, że mają kopiować dodatki z poprzednich części?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
|
![]()
Nawet jeśli wymyśliliby zupełnie nowe dodatki to możliwe, że kupiłoby je mniej osób. Bo teraz jak w podstawie nie było przykładowych zwierząt dużo osób kupiło ten dodatek bo właśnie zwierzaków im brakowało. Nie twierdzę, że na pewno by nie kupili jednak mogłoby być tak, że mieliby większość rzeczy które chcieli i zrezygnowaliby z dodatków. Na pewno nie wszyscy grający w Simsy jednak całkiem możliwe, że dość duża liczba osób by dała sobie spokój z dodatkami z powodu dużej ilości interakcji, przedmiotów i innych rzeczy już w samej podstawie.
![]() |
![]() |
#176 |
|
![]()
Twórcy, na pewno nie dodadzą, żadnego dodatku do podstawy, zwłaszcza w świecie drogich i częstych DLC.
![]() |
#177 |
|
![]()
Podoba mi się możliwość gry przez internet i większość opcji, które spotykam w 3. (której nie mam, ze względu na wymagania) i tutaj właśnie boję się, że te wymagania będą z kosmosu, no ale trudno. Myślę, że powinni zmienić nazwę. Nie pasuje mi się Sims 4 itd. Może The sims: New Generation albo The sims: Next Step. ? Może być ciekawie, z pewnością bym zobaczyła, choćby z widoku ; )
![]() |
#178 |
|
![]()
Ja bym chciała aby telefony były lepsze. xD Grafike też bym chętnie ulepszoną zobaczyła.
![]() |
#179 |
|
![]()
ja tam najbardziej bym chciała bardziej realnych zmian wieku ; ) bo to takie dziwne gdy robi się urodziny małego dziecka, a później ono jest nastolatkiem, a w okół same dzieciaki, nie łatwiej gdyby rosło stopniowo? albo wprowadzić więcej grup? przecież jest różnica między nastolatkiem 13-letnim, a 18-letnim...
no i mogłoby być coś takiego, że chodzą do szkoły załóżmy 4 czy 5 tygodni i potem kilka dni wolnego (że niby wakacje) wtedy gra stałaby się bardziej rzeczywista. nie wspominając o bardziej realnym czasie... no i oczywiście, jak wielu osobom, marzy mi się żeby sim mógł wykonywać kilka czynności jednocześnie np. matka gotuje obiad i rozmawia przez telefon, albo wsadza pranie do pralki z dzieckiem na rękach... przychodzi ojciec, czyta gazetę i pije popołudniową kawę. coś takiego bardziej realnego ![]()
![]() |
#180 |
|
![]()
milkie pierwsza opcja jest całkiem możliwa i w 80% myślę, że tak właśnie teraz będzie wyglądało starzenie się simów, czyli płynnie. Nie jest to nie możliwe - już w grze Fable bohater starzał się płynnie z fabułą, siwiały mu włosy, pojawiały się zmarszczki, jedyny przeskok był z dziecka w dorosłego, ale potem było już fajnie
![]() Co do Twojego drugiego "postulatu" to zapomnij o tym. Ileż gra by trwała, jakby sim miał kilka tygodni chodzić do szkoły a potem jeszcze wakacje. Nawet przy możliwości regulowania długości wieku byłoby to nie możliwe, bo jak ktoś ustawi 7 dni życia dziecka to tu nie ma miejsca na takie zabiegi ;p Ja bardzo wyczekuję TS4 bo czuję, że będzie to rewolucja podobna do tej, jaka miała miejsce przy pojawieniu się TS2. Jednak kiedy pomyślę, że znowu trzeba będzie czekać latami na dodatki, które urozmaicą grę z nudnego ciągłego jedzenia i kąpania się do jakiś randek, wycieczek czy pracy w showbiznesie to mnie mdli. Tak jak wcześniej pisałem - mogliby to zawrzeć już w podstawce, a potem rozwijać. Jakby dali psy, koty, konie i małe zwierzaki od razu to potem można by było wydać dodatek dodający szereg zwierząt z farmy. Ogólnie to ja bym chciał zmiany polityki dodatków. Wolałbym, żeby seria byłą rozwijana przez lata, tzn dłużej niż pozostałe bo to trochę męczące takie szybkie tempo. A potem jak zapowiadana jest nowa część to wszystkim odechciewa grać się w poprzednią. PS: tak sobie właśnie wyobraziłem premierę TS4. Wychodzi pusta podstawka i znowu trzeba zaczynać od początku. Trochę by mi się odechciało grać ![]() Ostatnio edytowane przez Levkoni : 04.08.2012 - 09:47 |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 6 (0 użytkownik(ów) i 6 gości) | |
|
|