Wróć   TheSims.PL - Forum > Inne > TheSims.pl - archiwum > Konkursy - Archiwum
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 18.08.2012, 12:27   #11
Aoi

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: MTU! Sierpień 2012 - REGULAMIN I PYTANIA

O, dzięki za odpowiedź. Ten default jest dość tajemniczy, bo chyba nie ma w nazwie tego, że jest zamiennikiem, bo go wyszukać nie mogę.
A co do maski na nos, to prawdziwe kobiety za sprawą wyłącznie makijażu (np. matowego cienia do powiek czy bronzera) również korygują kształt swojego nosa. I uwierz mi, że to też sprawia, że dana osoba zupełnie inaczej wygląda, twarz ma od razu inny wyraz ^^ A to przecież nadal tylko makijaż, dokładnie tak samo jak w grze.
Nie chcę tu oczywiście żadnej burzy wywoływać, ani namawiać do zmiany regulaminu. Tak tylko wspominam
Aoi jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 18.08.2012, 13:37   #12
ultraviolence

Cytat:
Napisał Aoi Zobacz post
O, dzięki za odpowiedź. Ten default jest dość tajemniczy, bo chyba nie ma w nazwie tego, że jest zamiennikiem, bo go wyszukać nie mogę.
A co do maski na nos, to prawdziwe kobiety za sprawą wyłącznie makijażu (np. matowego cienia do powiek czy bronzera) również korygują kształt swojego nosa. I uwierz mi, że to też sprawia, że dana osoba zupełnie inaczej wygląda, twarz ma od razu inny wyraz ^^ A to przecież nadal tylko makijaż, dokładnie tak samo jak w grze.
Nie chcę tu oczywiście żadnej burzy wywoływać, ani namawiać do zmiany regulaminu. Tak tylko wspominam
Ja mam defaulty makijażu od Bruno, więc jeśli nie są od niego (od niej?), to raczej nie pomogę Ci go zlokalizować :> Wiem, Aoi, wiem, w końcu sama jestem kobietą i sztuka makijażu mi nie obca Jednak w rzeczywistości nawet najlepszy make-up nie zmieni Ci ułożenia skrzydełek nosa, a simowe maski to potrafią. Spoko, pisz do woli, postaram się udzielić odpowiedzi na każde pytanie/wątpliwość/wpisz sobie co tam chcesz
stare 18.08.2012, 14:28   #13
Tapas
Guest

Mam problem bo nie mogę zmniejszyć zdjęcia do pożądanych rozmiarów ; /

stare 18.08.2012, 16:37   #14
mucha
Guest

Najprościej/najszybciej/dostępne dla każdego - Paint -> Obraz -> Rozciągnij/Pochyl i w opcjach rozciągania zmniejszasz, żeby zachować proporcje. Potem możesz ustawić obrazek tak, aby móc go dobrze wykadrować i wpisać odpowiedni rozmiar w Obraz -> Atrybuty.

Jak zapiszesz w PNG jakość będzie taka sama jak przed przeróbką.

W czym problem?

@down: na ogół pracuję w PS, ale jak mam na szybkości dopasować rozmiar, to zawsze Paint jest najlepszym przyjacielem. Pół minuty i po robocie, a zapis w PNG naprawdę nie szkodzi jakości. (: No ale jak kto woli.

Ostatnio edytowane przez mucha : 18.08.2012 - 16:41

stare 18.08.2012, 16:39   #15
motyka
Administrator Emeryt
Δ=b²-4ac

w Paincie bym nie ryzykował, możesz to zrobić chociażby GIMPem, w google powinnaś znaleźć co i jak
kto swe kroki tam skieruje,
temu jeno płacz, rozłąka.
motyka jest offline  
stare 18.08.2012, 20:13   #16
Lubie
Naczelny Grafik

Reputacja: 24

można dodawać pieprzyki/piegi za pomocą CAS, czy tylko za pomocą "maski kostiumowej" ?
(chodzi o ts3)

I czy można byłoby wstawić link na samej górze forum do tematu/działu, bo nie wygodnie się biega po całym, a chciałbym mieć pod ręką.

Ostatnio edytowane przez Lubie : 18.08.2012 - 20:30
Lubie jest offline  
stare 18.08.2012, 23:17   #17
Tapas
Guest

Jestem trochę nieogarnięta w tym ale jak je skaluje do tego rozmiaru to są strasznie rozciągnięte.. ; /

stare 19.08.2012, 00:25   #18
Lubie
Naczelny Grafik

Reputacja: 24

o. ! i mam jeszcze pytanko.

Można użyć obróbki graficznej w zdjęciu z gry .? A jak tak, może to zrobić koleżanka z poza forum ?
stare 19.08.2012, 08:40   #19
Meggie

Cytat:
Napisał Lubie Zobacz post
o. ! i mam jeszcze pytanko.

Można użyć obróbki graficznej w zdjęciu z gry .? A jak tak, może to zrobić koleżanka z poza forum ?
Co do obróbki graficznej myślę, że można, ponieważ w obu dotychczasowych prezsntacjach zdjęcia są obrobione, a zostały przyjęte do konkursu
Meggie jest offline  
stare 19.08.2012, 09:40   #20
Malin

Reputacja: 11

Cytat:
Napisał Tapas Zobacz post
Jestem trochę nieogarnięta w tym ale jak je skaluje do tego rozmiaru to są strasznie rozciągnięte.. ; /
A w którym w końcu programie to skalujesz? Jeśli rozciąga Ci obraz, to znaczy, że nie zaznaczyłaś opcji skalowania proporcjonalnego. Ściągnij tego Gimpa, otwórz w nim obraz, potem wejdź w Obraz -> Skaluj obraz i tam zmień wymiary. Nie dopasowuj na siłę do wymiarów 800x450, tylko wpisz np. samą wysokość (450), a program automatycznie dopasuje Ci szerokość tak, aby nie zniekształcić całego obrazu. Może być trochę mniejsza, to nie szkodzi, ważne, aby nie przekroczyło ani wartości 800, ani 450 (no a w przypadku zdjęcia z gry oczywiście 800x600).
Ja używam głównie Gimpa, ale jak potrzebuję coś zrobić na szybko i nie chce mi się czekać na załadowanie programu, to zmniejszam w zwykłej przeglądarce grafiki Irfan View. Dwa kliknięcia i po kłopocie.
Malin jest offline  

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania