Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 06.09.2012, 22:05   #31
Juhas

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 3: Nie z Tego Świata - wrażenia z gry

No tak, bez instalacji się nie da

Zrobiłem wilkołaka o podobnej do ludzkiej twarzy Ładny jest, ale te w mieście... o zgrozo

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 06.09.2012, 22:28   #32
Chloé

Reputacja: 11

Cytat:
Napisał Alyson Zobacz post
Jak mogę mieć sima zombie? w cas ich nie ma
Eliksir zombifikacji zmienia Sima w zombie, ale chyba tylko na czas pełni. Jest jeszcze eliksir silnej zombifikacji, ale nie jestem pewna czy przemieni sima od na stałe.

Pograłam trochę wampirami i nowe opcje są świetne, chociaż jest ich mało. Zabawnie to wygląda szczególnie między dwójką wampirów.

Ostatnio edytowane przez Chloé : 06.09.2012 - 22:35
Chloé jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 06.09.2012, 23:13   #33
anie_1981

Mój Sim w wieku podstawówkowym samowolnie poszedł szukać potworów po łóżkiem, i było takie czarne, widmowe coś. On już nie chciał iść spać w tym łóżku, nastrójnik trwa 3 godziny, o ile pamiętam.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07.09.2012, 10:06   #34
Chloé

Znalazłam buga związanego z pełnią i zombiakami. Wyszłam z gry w czasie pełni, po ponownym załadowaniu był wzrastający sierp więc gra nie zapamiętuje fazy księżyca. Skutki są takie, że teraz zombie wyłażą z ziemi w ogródku każdej nocy, wcześniej tak nie miałam. Wilkołaki nie mogą powrócić do ludzkiej postaci mimo że pełni nie ma, a gra zachowuje się jakby tak było. Moja rada - nie wychodźcie z gry w czasie pełni.
stare 07.09.2012, 11:51   #35
ultraviolence

Zdaje mi się, że do całkowitego wyłączenia zombiaków nie potrzeba żadnego moda. Wystarczy wejść w opcje gry i po prostu zaznaczyć opcję, w której księżyc będzie znajdował się w jednej fazie na stałe (np. w czasie wcześniej wspomnianego "wzrastającego sierpa"). Oczywiście rozwiązanie jest przydatne tylko dla osób, którym nie przeszkadza brak cyklicznej zmiany faz księżyca. Zamierzam właśnie tak zrobić przy załadowaniu starych zapisów. Tam gram mugolakami (), więc nie potrzeba mi żadnych szwendających się dziwactw nie z tej planety (włączając w to wampiry, wilkołaki i inne).
stare 07.09.2012, 12:28   #36
Chloé

Szkopuł w tym, że po wystąpieniu tego buga zmiana fazy na stałą jakąkolwiek poza pełnią nic nie daje, zombiaki wyłażą z ziemi nawet w dzień i to kilka razy na dobę Wilkołaki nadal nie mogą się przemienić w człowieka ani zawyć do księżyca bo pokazuje że nie ma pełni. Chyba zacznę grę od nowa z tym że wyłączę zupełnie pełnię. Nie mogłam nawet wrzucić rodziny do skrzyni by wprowadzić ją do nowego miasta bo wilkołak musi być w ludzkiej postaci. Obecnie jest już po zabiegu w spa eliminującym wilkołactwo. Przestrzegam raz jeszcze przez wyjściem z gry na zapisie w czasie pełni, bo to jest chyba przyczyną w/w buga.

Ostatnio edytowane przez Chloé : 07.09.2012 - 12:32
stare 07.09.2012, 14:16   #37
natalenka

Ogólnie pierwsze wrażenie bardzo pozytywne. Coś nowego, innego.
Pierwsza pełnia - normalnie się przeraziłam. Najbardziej działają na mnie jęki i stęki Simów Zombie.
Minusem jest to, że gra zaczęła się trochę przycinać, pojawiły się błędy typu: gdy Sim chce wysłać np; żelazo do przeróbki, odskakuje mi od skrzynki na listy.

Oczywiście zakupiłam przesympatyczną pomoc domową tak jak ktoś pisał, uwielbia dzieci ale... męczy mojego psa. Cały czas uczy go komend. Nauczy się jednej - łazi za nim i chce uczyć kolejnych
natalenka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07.09.2012, 15:17   #38
Laselight

Reputacja: 12

Moje kolejne wrażenia. Pełnia wygląda pięknie , ale nawet nie nie wystraszyłam zombie. Za to fajne interakcje mają , dawalam zdjęcie w odpowiednim temacie.
stare 07.09.2012, 22:57   #39
Levkoni

Na tym gameplayu jest świetna akcja w 21:35 http://www.youtube.com/watch?v=SIB6M...eature=g-all-u wilkołak gracza sobie biega i nagle jakiś paparazzi rzuca na niego czar zakochania, a kolo fajnie komentuje "to paparazzi teraz mogą czarować? Nie jest dobrze!" Przez to jego wilkołaczka została lezbijką (bo paparazzi to kobieta). Rozwaliło mnie to

Ostatnio edytowane przez Levkoni : 07.09.2012 - 22:59
Levkoni jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.09.2012, 12:15   #40
anie_1981

Mi już się mutanty znudziły... Chwilę bawiłam się wróżkami, nic ciekawego, córkę adopcyjną tych Goodfellowów zamieniłam modem we wiedźmę i użyła swoich czarów na rodzicach adopcyjnych i wampirkach z siłowni, jest to takie... nudne... Także ja już z mutantami i z Moolight Falls skończyłam i wracam do standardowej rozgrywki. Tylko Kościldę będę miała wszędzie, nie wiem czy będę zawsze korzystała z niej, a nie z moda na pokojówkę, ale myślę o tym, by budować w domach moich rodzin piwnicę i przeznaczać dla Kościldy całe piętro. Byłaby tam zamknięta i robiłaby za domową atrakcję.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania