Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > Opowiadamy jak sobie gramy
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 03.10.2012, 15:51   #111
Skylinn

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Życie simów Smallcherry  :D

Nicole to cała mamusia!

Mam dość tego starego dziada, niech się od nich odwali, a jak nie, to jakoś wkroczę do gry i osobiście go zabiję
"Chłopak z gitarą będzie dla mnie parą"
Gejlomania

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 07.10.2012, 21:57   #112
Chwalisława

Reputacja: 12
Domyślnie Odp: Życie simów Smallcherry

Bez mniejszych wstępów.

Rodzina Wll/Jonson, część 9

Wieczorem Caroline dosiadła się do Damona, który własnie oglądał mecz.
-Czy mógłbyś na chwilę przestać oglądać ten durny mecz?- spytała.

-A nie może być za chwilę? Ooooo....!!!!! Dajesz, Messi, dajesz!! Juz blisko, strzelaj!
Widząc, że Damon zupełnie ją ignoruje Carol, sięgnęła po pilota i szybko wyłączyła TV.
-Coś ty zrobiła?! Włącz to! Właśnie miał strzelić, a ty mi wyłączyłaś i teraz nie wiem!- rzucał się.

-Pójdziesz i spytasz się Nicole, ona też na pewno ogląda. Słuchaj, musimy zgłosić tego faceta na policję. Ja już tego nie wytrzymam. Nie dość, że chodzi za mną wszędzie i mnie obserwuje to jeszcze przyszedł do naszego domu. Co prawda Dariusz z "Trudnych Spraw" bardziej przeginał, ale ja już też wychodzę z siebie.

-Jutro pójdziemy na komisariat i złożymy zeznania, obiecuję, a teraz możesz mi już włączyć tv?- spytał
-Trzymam cię za słowo- powiedziała to rzucając mu pilota i powoli wychodząc z pokoju.
-Poczekaj! Chodźmy się przejść na spacer do parku- zaproponował.
-To chodź.
Wyszli z domu trzymając się za ręce i rozmawiali ze sobą przez całą drogę do parku. Wspominali jak to się poznali itp.
Usiedli na trawniku i oglądali gwiazdy.

Damon nagle zerwał się na nogi. Caroline myślała, że Damon zobaczył mężczyznę, więc ona również podniosła się. Myliła się. Damon czule dotkną jej policzka i powiedział:
-Już dawno nie spędzaliśmy ze sobą czasu. Zawsze praca lub obowiązki. Chciałbym, aby to się zmieniło.
-Ja też bym chciała, ale mamy dzieci i tak jakoś wychodzi- odpowiedziała.

-Dlatego, mam coś dla ciebie.

-Do czego ty zmierzasz?- pytała zdezorientowana Carol.
Damon ukląkł na kolano i wyciągnął małe pudełko z kieszeni.

Dziewczyna domyśliła się o co chodzi i strzeliła oto taką minkę.

-Caroline Well, spędziliśmy ze sobą kilka dobrych lat. Czy chciałabyś zostac moją żoną?
Wypowiedział te słowa otwierając wieczko. Oczom Carol ukazał się piękny diamentowy pierścionek. Z wrażenia nie mogła wydobyć żadnego słowa, ale w końcu wykrztusiła z siebie jedno magiczne słowo "TAK"

Niczym w starym filmie Damon założył swej ukochanej pierścionek na palec...

...a ta w ramach podziękowań pocałowała go.

Była to chyba jedyna chwila, której nie przyglądał się Bob. Gdy zorientowali się, że jest już bardzo późno, cali w skowronkach ruszyli do domu.

W międzyczasie:
Nicole, chcąc być policjantką musiała ćwiczyć logikę.

Draco bawi się na bujanym jeźdźcu.

Następnego ranka. Narzeczeni ubrali się i pojechali na komendę policji.

Carol pierwszy raz była w budynku policyjnym, co ją trochę przerażało. Nie sądziła, że kiedykolwiek będzie musiała odwiedzić to miejsce. Gdy doszli do wyznaczonych drzwi, Carol cała się trzęsła. Damon zapukał i rozległ się niski męski głos, który zapraszał ich do środka. Tak też zrobili. W środku gabinet wyglądał całkiem, całkiem, a po środku było biurko, za którym siedział policjant.

Wskazał dłonią na dwa krzesła i kazał im usiąść.Tak też zrobili.

-Więc co państwa do mnie sprowadza?- zapytał policjant.
-Przyszliśmy złożyć skargę na nijakiego Donalda Ruff'a. Prześladuje mnie od dłuższego, grożąc, że jak się ze mną nie zwiąże to pożałuje tego cała moja rodzina.

-Donald Ruff, powiada pani? Na pewno nie przekręciła pani jego danych? To mój bliski przyjaciel i emerytowany policjant, więc nie przyjmę pani donosu.

-Jak to nie przyjmie pan? On nęka moją narzeczoną i ostatnio nawet przyszedł do naszego domu!- wypowiedział nerwowo Damon.

-Skoro władze nie chcą nic z nim zrobić z powodu "znajomości" to ja sobie poradze z nim sam. Chodź Carol nie będziemy marnować czasu.
Chwycił ją za rękę i wyszli z gabinetu rzucając tylko ciche "do widzenia."
Przez większość dnia rozmawiali o tym co wydarzyło się wcześniej. Później jednak rozeszli się i Damon poszedł ćwiczyć, a Carol pisać.
Następny ranek mimo świecącego słońca był dość chłodny, więc Carol włożyła swój ulubiony ciepły sweter, stare dżinsy i wyruszyła na poranny spacer do parku. Gdy dotarła na miejsce postanowiła zadzwonić do matki, z którą już dawno się nie widziała. Po kilku sygnałach odebrała i powitała ją miłym " halooo? czego?" Carol opowiedziała jej całą historię i zaprosiła na obiad.

Po zakończeniu rozmowy podeszła do niej kobieta o ciemno rubinowych włosach i przywitała się z nią.
-Dzien dobry.
-Witam. Czego pani szuka?
-Właściwie to niczego, ale niechcący usłyszałam pani rozmowę o starszym mężczyźnie, który pani nie daje spokoju.
-Niestety, tak jest.
-Tak się składa, że prawdopodobnie ten sam mężczyzna nękał i mnie. Może pani opisac jego wygląd?
-Ależ oczywiście. Ma on krótkie siwe włosy, zawsze chodzi z drewnianą laską i ma na sobie niebieski płaszcz.

-Tak, tak! Mnie też nachodził własnie taki mężczyzna. Dowiedziałam się, że nazywa się on Donald Raff i wypuszczono go z psychiatryka. Leczyła go moja dawna znajoma i to ona podała mi te informacje- mówiła szybko kobieta.
-Byłam wczoraj na policji i podałam go jako Donalda Ruff'a i nie chcieli przyjąć zgłoszenia. Pomyliłam się tylko o jedną literę. Ten człowiek wyglądał identycznie jak on.
Dziewczyny rozmawiały o tej sprawie jeszcze chwilę i Carol dowiedziała się, że kobieta ma na imię Christina. Postanowiła, że przedstawi Chris Damonowi i razem obmyślą dalszy plan działania.
-Damon! Zejdź prosze do jadalni!- zawołała Carol po dotarciu do domu. Zrobiła kawę sobie i Christinie, i powili sącząc ją czekały na Damona.

Nie bardzo mu się śpieszyło. Dziewczyny zdążyły wypić całą kawę zanim się pojawił.
-Po co mnie wołałaś?- spytał zaciekawiony.
-Wszystko ci opowiem, ale najpierw usiądź- powiedziała. Poznaj Chris. Chris to jest Damon.
Damon odsunął krzesło i usiadł.

-Spotkałyśmy się w parku i jak się okazało Christine miała ten sam problem z Donaldem co ja...

... wczoraj nie przyjęli nam zgłoszenia, bo pomyliłam się o jedną literę w nazwisku.
-Nazywa się Donald Raff, a nie Ruff- powiedziała Chris.

-Czyli mam rozumieć, że pomożesz nam rozwiązać tą sprawę, tak?- spytał.

-Tak. Dręczył mnie przez jakiś rok i nie wytrzymałam, więc przeprowadziłam się do rodziców, ale po pół roku znów tu wróciłam.
-Chris pojedzie z nami niedługo na komisariat i opowie swoją historię. Miejmy nadzieje, że to pomoże, bo nie wiadomo na co go stać- kontynuowała Carol.

-A teraz może pójdę cię odprowadzić? Już powoli robi się ciemno- zaproponowała Carolnie.
-Ok.
Gdy przyszły do parku słońce już prawie zaszło, jednak rozmawiały jeszcze chwilę, a ich rozmowie przysłuchiwał się....??

Nicole usłyszała dzwonek do drzwi. Słysząc, że nikomu nie zbiera się do otworzenia ich, była zmuszona zejść na dół.

Przed drzwiami stał Gale. Mimo tego, że często wypadali razem do parku, Nicole serce podskoczyło do gardła.

Otworzyła drzwi i wyszła na zewnątrz witając swojego przyjaciela(pierwszego przyjaciela)szerokim uśmiechem.
-Czemu przyszedłeś? Nie mieliśmy nigdzie wychodzić, prawda?
-Nie, nie mieliśmy.

-No, ale wiesz. Długo się przyjaźnimy, a ja jeszcze nie przeprosiłem cię za tą huśtawkę.

-Przecież przepraszałeś.
-No, ale nie tak jak bym chciał- wypowiadając te słowa Gale wyciągnął zza pleców bukiet czerwonych róż i wręczył je Nicole. Dziewczyna była bardzo szczęśliwa.

-Przecież nie musiałeś.
-Owszem, musiałem. Wolę wydać trochę kasy na bukiet i mieć pewność, że cię przeprosiłem.

-Wybierasz się na studniówkę?- spytała Nicole.
-Chyba nie, a ty?
-Nie. Nawet jeśli to z kim bym poszła? Przecież jestem nie lubiana w szkole.
Na twarzy Gale'a pojawił się uśmiech.

-Co ty knujesz?- powiedziała Nicole widząc podejrzany uśmiech.
Gale podszedł bliżej i powiedział do ucha Nicole:
-Może poszlibyśmy razem tak po przyjacielsku?Tematyką balu jest średniowiecze. Będziemy się nieźle bawić!

-Raczej nie.
-No weź! Nie daj się prosić!- nalegał
-Ty jesteś popularny, a jak zobaczą cię ze mną to będą się śmiać.

-Nie przejmuj się tymi zapudrowanymi lalami. Zazdroszczą ci figury i urody, dlatego takie są.
-No dobra, niech ci będzie pójdę z tobą.

Pożegnała się z Galem i pobiegła do swojego pokoju. Był tylko jeden mały problem. U niej w szafie nie gościła nigdy żadna sukienka i buty na szpilkach.
-Mamo!!! Potrzebuję twojej pomocy!- krzyczała z góry.
Carol siedziała własnie na bujanym fotelu i zagłębiała się w lekturę. Usłyszała głos i tupot schodzących nóg.
Do salonu wkroczyła Nicole.

Odłożyła książkę i odwróciła się.
-Mamo, idę na bal maturalny i nie mam żadnej kiecki w stylu średniowiecza. Pomożesz mi?

-Ty idziesz na bal?- zdziwiła się Carol. Ależ oczywiście, że ci pomogę. Jutro pójdziemy do sklepu i wybierzemy dla ciebie najlepszą suknię. Przed balem pójdziemy do fryzjera i makijażysty, i zrobię cię na bóstwo.

-Jestem szczęśliwa, że moja jedyna corka postanowiła ubrać się w sukienkę i rozpuścić w końcu włosy. A z kim idziesz?

-Z Galem, ale to nic poważnego. Idziemy tak po przyjacielsku.
-Jasne, jasne...- mruczała pod nosem Carol.

+BONUS!
Niby policjant, a taki bojaźliwy.

PS. tak wiem szybko się wszystko działo, ale zrobiłam fotki i chciałam je wstawić.

Ostatnio edytowane przez Chwalisława : 07.10.2012 - 22:10
Chwalisława jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.10.2012, 10:34   #113
eyvee

O kurcze, dziadek jest przekichany, bo sie go pozbyc nie idzie...ech mam nadzieje, ze ktos mu spusci lanie xD a co! Czekam na swietne stroje slicznej pary Nicole i Gal Oj pasuja do siebie i Gal z ta gitara mrrrrr :3
eyvee jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.10.2012, 11:54   #114
Chwalisława

Cytat:
Napisał eyvee Zobacz post
Czekam na swietne stroje slicznej pary Nicole i Gal
No stroje nie będą jakieś wow, tylko zwykłe z dodatku "Kariera".
Ogólnie będzie tak zwyczajnie.
stare 08.10.2012, 18:49   #115
Skylinn

W końcu Nicole znalazła bratnią duszę, super!

Haha, bonus jest super !
stare 08.10.2012, 19:47   #116
Horsez

Wisienko, jestem pod wrażeniem. Wiesz że od dawna uwielbiam Carol i Damona?
Nicole jest przecudowna, zresztą co się dziwić, ma po kim.
Mały też jest fajny, na jeźdźcu wygląda, niesamowicie.
Mam nadzieje że Christin im pomoże, i pozbędą się tego starucha:// nie cierpie go!
A wiesz.. to dziwne że policja nie przyjęła zgłoszenia. Powinni kurde sie przejąć!
stare 14.10.2012, 22:20   #117
Chwalisława

Odcinek może i nie będzie najdłuższy, ale ważne, że jest, nie?

Rodzina Well/Jonson, część 10

Ostatnie trzy dni były dość pracowite, zarówno dla Caroline jak i dla Nicole. Dziewczyna nie lubiła chodzić po centrach handlowych, ale była do tego zmuszona, bo w końcu szła na bal maturalny. Obeszły kilkanaście lub kilkadziesiąt sklepów z odzieżą poszukując odpowiedniej sukienki. Nicole przymierzyła ze 100 różnych kreacji, a i tak kupiły tylko jedną. Rankiem, w dzień studniówki obie poszyły do stylisty, który zrobił Nicole na bóstwo(chyba).
Punktualnie o 17;30 zabrzmiał dzwonek, który oznaczał przybycie Gale'a. Caroline podeszła do drzwi i wpuściła go do środka.
-Pięknie wyglądasz. Będziecie do siebie pasowali. Miło, że zaprosiłeś Nicole.

-Dziękuję pani bardzo. Nie wątpię w to, że Nicole pięknie wygląda.
-Jesteś strasznie miły, no, ale wejdźmy dalej i poczekajmy na Nicole. Za chwilę powinna zejść.

Tak też zrobili. Carol zawołała Damona i w trojkę czekali przy schodach, aż Nicole zejdzie.

Rozległ się tupot stóp i na chodach pojawiła się Nicole.(wybaczcie za brak zdjęcia w całości)

Wszyscy byli oczarowani jej wyglądem, a szczególnie Gale, który nie mógł oderwać od niej wzroku.

Gale chwycił Nicole za rękę i delikatnie pocałował ją.
-Witam, księżniczkę- zażartował.
-No weź przestań, dalej jestem sobą tylko w trochę bardziej dziewczęcym wydaniu- zarumieniła się.
-Na was już chyba czas, limuzyna czeka już pod domem. Tylko jeszcze moment- mówiąc to Carol zaczęła szukać czegoś w szufladzie- O! Mam aparat. Ustawcie się i bedziecie wolni. Tak zrobili, a chwilę potem wsiadali już do limuzyny. Bal przebiegł wspaniale. Ku zdziwieniu Nicole, ona i Gale zostali królem i królową balu.

Po balu Gale odprowadził ją pod dom. Zbliżył się i wziął ją w objęcia.
-Wspaniale się z tobą bawiłem.
-Ja też, dziękuję, że mnie wyciągnąłeś, bo teraz bym pewnie grała w gry z Draco.

-Może poszlibyśmy gdzieś jutro?- mówiąc to chwycił ją za ręce.
-Randka, huh?- Nicole nie chciała tego powiedzieć, ale wymsknęło się jej.
-Tak-odpowiedział bez wachania
-Niech bedzie. Może o 18?
-Ok.

-To do jutra. Muszę już lecieć. Pa
-Do jutra.
Gale już powoli odchodził, gdy nagle zatrzymał się, wrócił do Nicole i pocałował ją. Dziewczyna nie odepchnęła go, lecz przeciwnie przytrzymała go, aby ta chwila była jak najdłuższa.

Potem już tylko wpatrywała się się w swego rycerza jak odjeżdża. Chwilę potem ogarnęła ją wielka fala szczęścia i podniecenia.

Ogarnęła się i cichaczem wyszła po schodach do swojego pokoju. Nie miała już siły, aby przebrać się w piżamę i zmyć makijaż. Położyła się i usnęła.

Rano obudziło ją szczekanie Indi i pisk zabawki. Wyjrzała przez okno i zobaczyła swojego ojca bawiącego się z Indi.

Podeszła do lustra i zaczęła zmywać makijaż, który przetrwał noc bez żadnego uszkodzenia.

Wykapała się i przebrała w ulubione ciuchy.

W domu była cisza, a zabawka już nie piszczała.
"Pewnie Draco poszedł do kolegi, a rodzice na komisariat"-pomyślała

W tym samym czasie:
Carol znów musiała przybyć w odrażające ją miejsce. Tym razem nie była tylko w towarzystwie Damona, ale i Chris. Weszli do tego samego pokoju co poprzednio. Za biurkiem siedział ten sam mężczyzna co wcześniej.
-Dzień dobry- przywitał się.
-Witamy- rzekł złośliwym tonem Damon.
Dziewczyny usiadły, a Damon stanął obok nich.
-Byliśmy tu jakiś czas temu zgłosić człowieka, który mnie nękał, ale nie przyjął pan zeznania i bardzo przepraszam, lecz to moja wina, bo pomyliłam się o jedną literę w nazwisku-zaczęła Carol.

-Nazywa się on Donald Raff- skończyła.
-Może pan sprawdzić w tych waszych cholernych papierach czy on tam jest?-wybuchł Damon.
-Proszę się uspokoić, bo będę zmuszony poprosić pana o opuszczenie gabinetu.

Policjant wstał, podszedł do szafki, w której sługo szperał.

W końcu wyciągnął kopertę, rozpakował i jej zawartość położył na biurku.
-Donald Raff. Kilkakrotnie karany za mobing i zagrażanie życia niewinnych osobom. W 2009 roku trafił do psychiatryka i niedawno został wypuszczony. To o niego chodzi?- spytał policjant.
Dziewczyny chwilę przyjrzały się aktom i widniejącym w nich zdjęciu, a następnie potwierdziły to.

-To dobrze się składa. Został on zamknięty w areszcie, ponieważ pobił policjanta i zagroził mu, że go zabije.
-Uf... co za ulga. Dziękujemy panu za pomoc- szczęśliwa Carol podała mu rękę i wszyscy wyszli z pomieszczenia.
UWAGA! Od teraz odcinki będą w innym domu, bo w tamtym miała, strasznie dużo bugów, więc ich przeprowadziłam do takiego domu.

Jeden minus, że z tyłu domu jest coś takiego.

Kilka spraw organizacyjnych.
Carol i Damon stali się dorosłymi. Na ich twarzach zagościły pierwsze zmarszczki, z którymi Carol nie mogła sobie poradzić.

Damon miał kryzys wieku średniego i z tego powodu całymi dniami wylegiwał się i oglądał telewizor.

Nicole była zmuszona odwołać randkę, bo dowiedziała się, że babcia przyjeżdża do nich, ale w ramach randki zaprosiła Gale'a na obiad.
Posiłek przygotowywała Carol. Było to danie o nazwie chilli...(dalej nie pamiętam)

Po całym domu rozległ się dzwonek do drzwi. Nicole zbiegła na dól i za drzwiami ujrzała babcię Sophie.

Nic się nie zmieniła, oprócz tego, że miała siwe odrosty. Zbiegła się cała rodzina i zaczęła się z nią witać.
Pierwsza była Nicole...

.... potem Draco...

.... następnie niechętnie do przytulanek teściowej przystąpił Damon...

... a na samym końcu Carol.

Rozległ się kolejny dzwonek. Nicole wstała i pobiegła w stronę drzwi. Stał przed nimi Gale. Przywitała go czułym uściskiem.

Wszyscy przystąpili do jedzenia i rozmów. Najczęściej głos zabierał Damon i Sophie, ktorzy sprzeczali się o błahe sprawy.

Po wspólnym posiłku wszyscy się rozeszli.
Draco poszedł grac w gry.

Sophie zmywać naczynia.

Caroline i Damon do salonu, a Nicole i Gale do jej pokoju.
Nowy pokój Nicole był malutki, ale jej to nie przeszkadzało. Gale chwycił ją za rękę i powiedział:
-My to teraz tak na poważnie?
-No chyba tak- usmiechnęła się Nicole.
-To dobrze-powiedział to i pocałował swoją dziewczynę.

Jakiś czas potem nadeszła pora na urodziny Gale'a i Nicole.
Pierwsza była Nicole, która robiła dziwne miny.

Tutaj już po metamorfozie.

Gale.

I razem. Kocham to zdjęcie.

Zapomniałam wspomnieć na początku o zmianie wieku u Draco. Tak więc daje zdjęcia.

c.d.n
Mam nadzieję, że nie śpicie.

Ostatnio edytowane przez Chwalisława : 15.10.2012 - 18:48
stare 14.10.2012, 22:28   #118
Spectrum
Guest

Masz slicznych simow i duza rodzinke, zazdroszcze.

Masz bardzo dobra grafike, az milo sie patrzy na zdjecia ;3

Bede zagladal
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.10.2012, 22:53   #119
nmin

Nicole jest piękna
stare 15.10.2012, 18:16   #120
Horsez

W i s i e n e c z k o K o c h a n a m o j a 333
Jesteś cudowna, następny odcinek poproszę dla mnię:3
Nicole i Gala byli cudni, a po zmianie wiekowej są przecudni, pasują do siebie, a ostatnie zdjęcie jest przepiękne.!
Draco, Draco jest .. dasz mi?!
Nie wierzę że Carol i Damon są już tacy dorośli, mimo tego ciągle pięknii. A Indi, nigdy ni traci werwy,świetnie!

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości)

Zasady Postowania