|
![]() |
#1 |
Reputacja: 13
|
![]()
Pomysłowe!
![]() ![]() ![]()
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 10
|
![]()
Aha, aha? Andree jest okropny, boże dziecko się znalazło a on wskoczył do łóżka. Nie komentuje już nawet tej dziwnej opiekunki która nie wykonuje swojej roboty, po co ona jeszcze jest?
Wampir no to nieźle. Ciekawe co na to Charlie? Wampiry i wilkołaki? To nie wrogowie?
![]() |
#3 |
Reputacja: 12
|
![]()
Witam
![]() Powinieneś wywalić Andree za drzwi! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
Charlie wygląda, jakby dostała tym bukietem w twarz
![]() Może spróbujesz równolegle opowiadać z perspektywy Sam i Rockiego? Ale fakt, byłoby to trudne, tyle tylko, że z drugiej strony dałoby ciekawy efekt - opowiadania tego samego wydarzenia z perspektywy dwóch osób diametralnie różnych ![]() Masz dosyć oszczędne zdania, podajesz konkrety - taki styl bardziej pasuje do chłopaka. Jakbyś chciał opisywać wydarzenia od strony Sam, musiałbyś się bardziej rozpisywać, więcej opisów stosować i czasem 'paplać bez sensu' ![]() I widzicie jaki Debbie miała dobry pomysł? Gdyby Sam została czarodziejem, to by nikt nie mógł ją zwampirzyć ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Reputacja: 14
|
![]() Cytat:
![]() Masz całkowitą racje ![]() Cytat:
![]() Dziękuje za komentarze bardzo wiele dla mnie znaczą i przede wszystkim zapraszam do czytania. Będzie trochę krótko, ale dowiecie się czegoś... ![]() Rodzina Johnson, Odcinek 16 Sam była bardzo ciekawa kto zmienił ją w wampira. Myślała tylko o wampirzycy, która kiedyś ulitowała się nad nią. W końcu odważyła się i postanowiła pójść do domu wampirki, ale domu nie było. Dziewczynka nie mogła pomylić adresu. Wiedziała gdzie dokładnie znajduje się dom kobiety. Pewnego wieczoru Samanta popytała ludzi czy znają osobę, która ciągle chodziła jej po głowie. Nikt nie znał. ![]() ![]() Po wielu próbach znalazła się osoba, która wiedziała o co chodzi dziewczynce. ![]() - Wie pani kto to Żaneta Pok?- spytała Sam. (Żaneta Pok to wampirzyca z 14 odcinka. Nie wymyślałem ani imienia ani nazwiska) - Tak wiem, ale nie szukaj jej wyprowadziła się. - Można wiedzieć gdzie? - Tak. Na cmentarz. Umarła. - Ale ona była wampirzycą. Co się stało.- pytała z zaciekawieniem mała. - Byłyśmy koleżankami od piaskownicy. Żaneta już w wieku 18stu lat zaczęła zadawać się z bractwem. - No..i co z tego? I kim jest bractwo? - Bractwo to zbiór najgorszych istot. Złe wampiry, bezlitosne wilkołaki, czarodzieje i tak dalej. Oczywiście wszyscy źli. ![]() - No, ale co oni chcieli od Pani Żanety? - Ona zaczęła buntować się, chciała od nich odejść. Oni się nie zgodzili i.. - I co? - Ona zabiła dwóch najlepszych wampirów. Wtedy bractwo się zdenerwowało. Spalili ją i jej dom. - Kiedy to się stało? - Wczoraj.. - Ja wczoraj przecież... - Co? - Zostałam przemieniona w... - Nie musisz kończyć.. wiem w co. - Jest już późno. Ja pójdę.- powiedziała Sam i wyszła. ![]() Dziewczynka nie chciała dalej brnąć w to bagno. Kolejne dni mijały normalnie. Rocki i Sam chodzili do szkoły. Sami wiele się nie skupiała na lekcjach. Myślała tylko o krwi, którą okazało się, że musi pić. Słońce na szczęście nie było problemem. I tak mijały dni, tygodnie, a nawet miesiące... ![]() Nadeszło lato. Zbliżały się urodziny Charlie i Andree. ![]() Małżeństwo korzystało... Andree chciał by ten dzień był fantastyczny. Na sam początek wręczył kwiaty małżonce. ![]() ![]() Małżeństwo nie wiedziało co robić, aby jeszcze się zabawić. Zmienili się w wilkołaków. Tylko wtedy czuli się zabawnie, robili co chcieli. Rozrywający ból przemieniania się był tego warty. Nie obchodziło ich jak wyglądają. Po prostu to kochali. ![]() ![]() Gdy wracali domownicy szybko zmieniali się w ludzką postać. ![]() ![]() ![]() Ale wtedy też nie tracili czasu. ![]() ![]() Nadeszła ta chwila. Stają się prawdziwymi dorosłymi. ![]() Charlie się bardzo ekscytowała. ![]() Dni mijały tak jak dotychczas. Sam nic nie chciała mówić rodzicom o tym kim jest. Nastała jesień. ![]() Festiwale i zabawy nie wystarczały dzieciom. One już chciały zimę. Jesień szybko zleciała i wreszcie jest zima. Dzieci stały się nastolatkami. ![]() +Bonus Od dawna marzy mi się pisanie w narracji pierwszoosobowej. Chciałbym spełnić to marzenie. Tylko teraz nastaje pytanie kogo perspektywę mam opisywać. Myślałem o Charlie, ale ona już się starzeje ![]() Pomyślałem o młodszych. To znaczy Sam i Rocki... i dlatego chciałem, żebyście to wy zadecydowali kogo "życie" mam opisywać. Wampirza nastoletnia Sam? ![]() ![]() Czy może nasz wilkołak Rocki? ![]() ![]() Jeśli chcecie, abym pisał tak jak do teraz. To napiszcie. Dla mnie najważniejsze jest to co wam się spodoba. ________________________________________________ Dziękuje za przeczytanie i zapraszam do komentowania. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Bardzo podobal mi sie ten odcinek, dobre zdjecia.
Myślę, ze jako mezczyzna mozesz pisac jako Rocky, tu moze pojawic sie duzo ciekawych interakcji. Czekam na twoja decyzje i nowy odcinek. ![]()
![]() |
#7 |
Reputacja: 12
|
![]()
Ten teksT:
"- Tak wiem, ale nie szukaj jej wyprowadziła się. - Można wiedzieć gdzie? - Tak. Na cmentarz. Umarła" Słyszałem to wczoraj w tv xd ^^ Naprawdę podoba mi się odcinek... Co do narracji. Mógłbyś podjąć się tego zadania, ale chcę Rocka.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Ciekawy odcinek, tylko czy rodzice Sam wiedzą kim jest? Bo to trochę oczywiste i widoczne.
Ja chciałabym byś opisywał jako Sam, strasznie wyładniała. Oczywiście Rocky też jest fajnym simem, ale nienawidzę wilkołactwa więc jestem bardziej za Sam.
I waited for you ... Ostatnio edytowane przez Misiaa12 : 03.02.2013 - 17:04 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Supermoderator
Reputacja: 27
|
![]()
Odcinek fajny, ale też się dziwię, że Charlie i Andree jeszcze nie zauważyli przemiany Sam..
Narracja pierwszoosobowa nie jest łatwa, uważasz, że sobie poradzisz? Cóż, nie powiem ci z czyjej perspektywy masz pisać w takim wypadku, bo jak sam zauważyłeś, Charlie się starzeje, a Sami mnie ostatnio jakoś tak wkurza. Najlepszy byłby Rocki, bo rzeczywiście brakuje w tym dziale męskiej narracji, ale nie przepadam za wilkołakami ![]() Może ktoś będzie bardziej pomocny w tej kwestii niż ja.. tak czy siak czekam na następny odcinek ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
Troche dziwne, że nikt nie zauważył wampirzych oczu Sami.
Ciekawe, czy rozwiniesz jakoś wątek z tym bractwem. Ja również chciałabym żebyś opisywał Sam. Czekam na więcej. ![]()
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|