![]() |
#441 |
Reputacja: 10
|
![]()
Jak to dobrze, że Barney nie odwrócił się od Giny... choć z drugiej strony, gdyby tak było, to dopiero byłoby dziwne :o No i ciekawe, czy Barney powie Ginie prawdę... chyba powinien. Muszą sobie wszystko wyjaśnić, aby tworzyć dobry, szczery związek. Czekam z wieeelką niecierpliwością na dalszą część
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#442 |
|
![]()
Jak dobrze, że Gina ma swojego pocieszyciela
![]() Barney i Gina naprawdę słodko wyglądają, zazdrościć ![]() ![]() ![]() No to tyle ode mnie, wypatruję następnego odcinka ! ![]()
![]() |
#443 |
|
![]()
Witam, dziękuję serdecznie za komentarze.
![]() Rodzinka Kent, nowy odcinek ( nr 54 ) Na drugi dzień w południe pojechaliśmy do Ortisa, do biura. Usiedliśmy przy stole. ![]() Ortis rozpoczął. - Dziękuję, że przyjechaliście. Przykro mi, że spotykamy się w tak smutnych okolicznościach. Na początek, chcę złożyć wyrazy najszczerszego współczucia rodzinie. Mia, moje kondolencje. Gina i Noah, mam nadzieję, że będziecie silni aby przetrwać ten trudny okres. - Kiwnęliśmy głowami. - Ortis, czy przygotowałeś oświadczenie dla prasy? - Zapytała Mia. - Tak, oczywiście pozwólcie, że wam odczytam. Najpierw będzie wydrukowana krótka notka o śmierci Fabiana. Brzmi w ten sposób „W dniu 4 października 2012 roku w wyniku brutalnego morderstwa, poniósł śmierć Fabian Kent, znany autor książek kryminalnych i wielu tematycznych felietonów. Łączymy się w bólu z rodziną.” To się ukaże we wszystkich codziennych gazetach, jutro na pierwszych stronach. - Czy musi się ukazać we wszystkich gazetach? Czy to nie przesada? - Zapytała Mia. - Absolutnie, tak musi być. Za bardzo był znany, aby wzmiankować tylko np. w jednej. ![]() - Ok, jak chcesz. Boję się tego co nastąpi później, pod bramą będzie się roić od paparazzi. - Niestety, ale musicie się z tym pogodzić. - Może wyjedziemy z domu na ten okres? - Zapytałam. - To jest niezły pomysł. - Odparł Ortis. - Unikniecie wielu przykrości i nagabywania, dobrze by było, aby Noah nie chodził w tym czasie do szkoły, najlepiej jakby się w ogóle nie wypowiadał. - Ok, ja i tak nie chcę nic mówić – dodał Noah. - Dobrze, to było krótkie oświadczenie ogólne, późnej damy oświadczenie rodziny, będzie brzmiało tak, jeżeli będziecie mieli jakieś uwagi to proszę bardzo. „Z przykrością zawiadamiamy o tragicznej śmierci naszego kochanego ojca i męża Fabiana Kenta. Był dla nas oparciem i najlepszym przyjacielem. Jesteśmy pogrążeni w żałobie i chcielibyśmy prosić o uszanowanie tego smutnego faktu. Nie będziemy uczestniczyć w żadnych konferencjach prasowych i komentować tego tragicznego dla nas wydarzenia. Uroczystość pożegnania drogiego nam Fabiana Kenta odbędzie się w domu pogrzebowym korporacji Landy i Spółka, w sobotę 20 października o godzinie 12. Ciało zostanie skremowane, zgodnie z wolą zmarłego a prochy rozsypane w oceanie. Powstanie pomnik upamiętniający jego życie i działalność. Po pogrzebie zostanie podana informacja, gdzie stanie pomnik. Pogrążona w żalu rodzina.” - Skończył czytać i spojrzał na nas. - Będzie pomnik? Nawet nie wpadłam na to – stwierdziła Mia. - Tak, to najlepszy sposób uhonorowania go. - Ja się zgadzam – powiedział Noah. - Ja też. – Dołączyłam się. - Kto to zrobi? ![]() - Rozmawiałem już z Ichiro Takeshi, Fabian bardzo lubił sztukę japońską. Zgadzasz się Mia? - Tak, to artysta wysokiej klasy. - Dobrze, Barney jeszcze ty musisz dać oświadczenie jako jego rzecznik. Nie musisz się uchylać od udzielania wywiadów, jeżeli Mia i rodzina nie będzie miała nic przeciwko. - Spojrzał pytająco na Mię. Pokiwała głową. - Wiem, że Barney nie zrobi niczego, co by zaszkodziło naszej rodzinie i Fabianowi. - Dziękuję Mia za zaufanie, dzisiaj się za to zabiorę. Wieczorem dam wam do przeczytania. - Odpowiedział Barney. - Jest dużo spraw, które teraz będę musiał zamknąć. - Ok, teraz chciałbym przejść do kolejnej kwestii, do odczytania testamentu. Jestem jego wykonawcą. - Fabian miał testament? Nic mi o tym nie powiedział. - Zapytała zaskoczona Mia. - Tak, sporządziliśmy go na początku tego roku. Dziwię się, że nic nie powiedział. Nikt nie wiedział? - Zapytał i spojrzał wokoło. My pokręciliśmy głowami. - Wszystkich rekomendacji udzielił mi Fabian jak go pisaliśmy. Mam potwierdzenie notariusza. ![]() - Otrzymałem dzisiaj akt zgonu od komisarza Foleya – ciągnął Ortis - to mnie upoważnia do odczytania testamentu, nie będziemy czekać do pogrzebu, chyba że chcecie? To ja mogę poczekać. - Nie ma takiej potrzeby, proszę odczytaj. - Powiedziała Mia. Byłam równie zaskoczona co Mia i patrząc na miny innych nie byłam w tym sama. Ortis wziął dokumenty i zaczął czytać. - „Ja, Fabian Kent, ur. 22 luty 1966 , zam. Westerberg, Unionstr. 55, oświadczam, że na wypadek mojej śmierci powołuję do spadku, co następuje: Moją obecną żonę Mię Kent, zapisuję jej Dom w Westerbergu przy Unionstr. 55, wraz z całym wyposażeniem. Włączone w to są dwa samochody Mini Cooper S i Mercedes-Benz E550 Coupe. Ma prawo do zysków z moich dochodów uzyskiwanych ze sprzedaży książek i innych wydawnictw w 25 %, również do 20 % z kwoty 175 milionów dolarów zgromadzonej na kontach bankowych. Mojej ukochanej córce Ginie Kent przepisuję rezydencję w Słonecznym Wybrzeżu przy ulicy Słonecznej 34. Udział w zyskach z wydawnictw w 25 % i 30 % z kwoty 175 milionów dolarów zgromadzonych na kontach bankowych. Zostanie jej przekazany akt własności samochodu Cobra. Mojemu kochanemu synowi Noah Kent przepisuję rezydencję „Kostka Cukru” w Bridgeport i 25 % udziału w zyskach z wydawnictw, oraz 30 % z kwoty 175 milionów dolarów zgromadzonych na kontach bankowych. Przepisuję mu również samochód BMW Efficient Dynamics Concept. Barneyowi Stinsonowi mojemu najbliższemu przyjacielowi przekazuję 25 % udziału w zyskach z książek i innych wydawnictw i 10 % z kwoty 175 milionów dolarów zgromadzonych na kontach bankowych. Oddaję mu również moje dwa stare samochody, tj. Chevrolet Corvette z 1960 roku i Chevrolet El Camino SS z 1970 roku, on najlepiej o nie zadba. Pozostałe 5 % kwoty z 175 milionów dolarów z kont bankowych, przeznaczam na powołanie fundacji mojego imienia, wspierającą działalność młodych literatów. Powstanie ona po mojej śmierci. Kolejne 5 % kwoty z 175 milionów dolarów z kont bankowych, przekazuję na działalność charytatywną, wspierającą ratowanie zagrożonych gatunków zwierząt. Podpisano Fabian Kent.” - Ortis skończył czytać, zaległa ogromna cisza, nie było słychać nawet muchy. Byliśmy w szoku po tym co usłyszeliśmy. Te liczby były zawrotne. Nie spodziewałam się, że mamy taki majątek, ale najbardziej byłam zaskoczona, że ojciec miał jeszcze dwa domy, o których nic nie wiedzieliśmy. Mia od razu zareagowała. - Co to za domy, o których ja nic nie wiem? - Dwie duże rezydencje. Mam tutaj klucze i akty własności - odpowiedział Ortis. - Co on jeszcze ukrywał? Mam tego dość i mam w dupie jego pieniądze! - Krzyknęła Mia. - Spokojnie, to jest wszystko nic więcej nie ma, przynajmniej ja nic nie wiem. Wiesz coś Barney? - Ortis zwrócił się do Barneya. ![]() - Nic, o tym też się teraz dowiedziałem. - Pokręcił głową. - Czyli ja mam swoją chałupę? Mogę się wyprowadzić? - zapytał Noah. - Nigdzie się nie wyprowadzasz! - krzyknęła Mia. - Nikt się nigdzie nie wyprowadza! Gina ty też! - Ja jutro lecę na Słoneczne Wybrzeże, muszę zobaczyć ten dom. Barney, lecisz ze mną? - Gina, nie wiem czy to ... - Jak chcesz. Ja na pewno. Dość mam już tych tajemnic! - Przerwałam mu. - Ortis dlaczego nic nam nie powiedziałeś? - Wszystkie sprawy jakie były omawiane z Fabianem, to była tajemnica, z nikim nie miałem prawa rozmawiać. Skąd mogłem wiedzieć, że on nic wam nie powiedział. - Gina, Ortis ma rację, nic nie mógł powiedzieć - odezwał się Barney. - Dobra, już nie ważne, czy jest jeszcze coś co powinniśmy wiedzieć? - Zapytała Mia. - Jakieś długi i inne tego typu ciemne sprawki? - Nie, cała księgowość jest w porządku, ale o tym wie najlepiej Barney, masz coś do dodania? Jakieś problemy z wydawnictwami? Jakieś nie sprzedane nakłady? - Ortis, ponownie zwrócił się do Barneya. - Rachunkowość prowadzona przez moją firmę jest prowadzona wzorowo, Fabian by nigdy nie pozwolił na żadne przekręty w tym względzie, sprawdzał każdą fakturę i ją parafował zanim poszła do płatności. Nie ma żadnych zaległości w podatkach. Mia, w związku z tym, że wszyscy mamy teraz udział, musimy się zastanowić, czy to wszystko oddać do niezależnej firmy czy zostawiamy u mnie. To są ważne decyzje, które muszą zostać podjęte, bez tego nie będziemy mogli dłużej utrzymywać dzisiejszego stanu rzeczy. Możemy powołać nową spółkę, która będzie się zajmować sprawami Fabiana i jego spuścizny. - Odpowiedział rzeczowo Barney – Wiadome jest, że książki będą nadal sprzedawane i być może nawet w większym nakładzie. Trzeba na nowo negocjować umowy z wydawnictwami i zadbać o odpowiednią promocję. Ponowić spotkania z fanami, z tym że teraz wiadomo bez Fabiana. Muszą się pojawić inni, którzy pociągną fankluby, po prostu nowych ludzi musimy zatrudnić, zadbać na początek o każde miasto w okolicy, a później dalej. Mogę się tym zająć, to nie stanowi dla mnie problemu. Być może Gina i Noah mogliby mi pomóc. Bylibyście jako rodzina bardziej wiarygodni. Wiem, że nie teraz, ale za jakiś czas jest to do zrobienia. Co myślicie? ![]() - O widzisz, Barney ma bardzo dużo racji. - Ortis spojrzał na Mię. - Trzeba to pociągnąć, nie można tak tego zostawić. Fabian na pewno by nie chciał. Jest bardzo dużo szczegółów, którymi się zajmowali z Barneyem, być może nie zdawałaś sobie sprawy. - Wiem, ale ja teraz nie mam do tego głowy – odpowiedziała Mia. - Oczywiście, powolutku sobie wszystko poukładasz. Teraz musimy zająć się pogrzebem. Rozmawiałem z burmistrzem, on chce wygłosić przemówienie. Chce wyrazić swoje odczucia. - Ciągnął dalej Ortis. - Wiemy tutaj wszyscy, że chce zabłysnąć i przy tej okazji trochę zebrać punktów, ale jest teraz urzędującym najwyższym urzędnikiem i dobrze by było aby wystąpił. Zgadzasz się Mia? - Tak, niech będzie, ludzie pewnie też tego oczekują. - Dobrze, jeszcze jedno, w sobotę wieczorem po kremacji będzie uroczystość tylko dla rodziny na statku i symboliczne rozsypanie prochów do oceanu, czy chciałabyś specjalną oprawę? Jakaś specjalna muzyka? Tam też będzie stypa. Jakieś specjalne potrawy? Możemy zamówić taki catering jaki chcesz. - Niech będzie zwykły catering, bez szaleństw, tylko niech zagra ktoś na trąbce. - Ok, ja się tym wszystkim zajmę. To chyba omówiliśmy wszystko. Barney mógłbyś zostać i podpisać mi kilka dokumentów? Ty jeszcze masz wszystkie pełnomocnictwa. - Ok, ja zostanę chwilę, potem do was do domu przyjadę. - Barney zwrócił się do nas. Pożegnaliśmy się z Ortisem i pojechaliśmy do domu. W domu usiedliśmy na kanapie i tempo patrzyliśmy w podłogę. Musieliśmy sobie to wszystko poukładać. Mia chciała coś powiedzieć jednak zrezygnowała, Noah tylko popatrzył i też nic nie mówił. Ja patrzyłam na bawiące się w salonie koty, nic nie mogłam z siebie wydusić. *** - Dzięki, że zostałeś Barney – odezwał się Ortis, gdy zostali sami – chodziło mi o ten dom na Słonecznym Wybrzeżu. Tam cały czas mieszka Asha. - Co? On z nią nie zerwał? Myślałem, że jak będzie z Cassie to z Ashanti da sobie spokój. Ten gość cały czas mnie zadziwia. Nawet po śmierci. - Niestety, ona cały czas tam jest i nie ma zamiaru się wyprowadzić. Dzwoniłem do niej. Wie jaka jest sytuacja. Ale wiesz jaka jest dzika i uparta, nic nie bierze do głowy. ![]() - Hmm …, wiem jest nieokiełznana. - Barney zamyślił się na samo wspomnienie dziewczyny i tajemniczo się uśmiechnął. - No i co z nią? - Będzie problem, jak Gina tam jutro poleci. - O kurczę, nie pomyślałem o tym, co ja mam zrobić? - Barney, leć tam z nią, ja ci dam dla niej pewne dokumenty do zaniesienia do urzędu miasta, ty w tym czasie pojedziesz do domu i rozmówisz się z Ashą. Może uda ci się ją przekonać do wyprowadzki. Nie chciałbym tej sprawy rozstrzygać w sądzie. - Rozumiem. Jeżeli o nią chodzi, to jestem przy niej słaby, najlepiej jakbym się z nią w ogóle nie widział, bo nie wiem jak będzie. Po naszym ostatnim spotkaniu, Fabian dwa dni się do mnie nie odzywał. Widziałeś ją? ![]() - Tak, nic nadzwyczajnego, dziewczyna jak dziewczyna. - Tssa, Ortis nie mów, że taka dziewczyna nie zawróciła ci w głowie, aż tak z tobą źle? - Zaśmiał się Barney. - Mnie aż się ręce trzęsą, jak o niej pomyślę. - Wiem, Barney ty lubisz laski, ja wiesz … ja wolałbym … co byś powiedział na małe wspólne wyjście? ![]() - Z tobą? Nie żartuj, nie jesteś w moim typie. - Znowu się głośno zaśmiał. - No dobra, nie zmuszę cię, ale wiedz, że gdybyś zmienił zdanie to … - Zawiesił głos i spojrzał znacząco do Barneya. ![]() - Daj spokój, nie ma mowy. - Dobrze, uściskajmy się jak bracia. - Zaproponował i wyciągnął ręce do Barneya, ten się zgodził i uściskał go klepiąc po plecach. Jednak Ortis ścisnął go mocniej, z większym zaangażowaniem. ![]() ![]() Barney poczuł, że Ortis za bardzo się do niego przytula. Wyrwał się natychmiast z jego rąk. - Co ty odpi..., bez takich numerów! - Och przepraszam, poniosło mnie. - Próbował się tłumaczyć Ortis. ![]() ![]() ![]() - Ale mnie teraz wkurzyłeś! Co ty sobie wyobrażasz! - Wrzasnął na niego. - Barney, spokojnie nic ci się nie stało. - A właśnie, że się stało! Nie mam zamiaru obściskiwać się z facetami. Jak cię zaraz trzasnę, to zobaczysz co się stało. ![]() - Nie przesadzaj! - Zezłościł się Ortis. - Nigdy się do mnie nie zbliżaj, nawet na metr! ![]() - Przepraszam cię, proszę cię wybacz mi, to się więcej nie powtórzy. - Złożył ręce w błagalnym geście. - Pozostaniemy przyjaciółmi? ![]() - Dobra, idę już, daj mi te dokumenty dla Giny. - Wziął dokumenty i wyszedł. Wściekły był, ledwo się opanował. Pojechał do domu Giny. *** Zebraliśmy się wszyscy w salonie, gdy Barney przyjechał. - Mam taką propozycję, że ja polecę jutro z Giną na Słoneczne Wybrzeże, a wy z Noah do Appaloosa Plains. - Spojrzał na Mię. - I tak chwilowo do soboty nie macie co tu robić, a patrzeć na to zamieszanie, które się tutaj jutro rozpocznie, raczej nie chcielibyście. Prawda? ![]() ![]() - Dobrze - powiedziała Mia. - Świetnie, dziękuję Barney. - Uśmiechnęłam się do niego. - Nie mógłbym pozwolić, abyś sama gdzieś się po świecie rozbijała. - Barney, ja też będę spokojniejsza, jak ona będzie z tobą. - Odezwała się Mia – Ok, zabieramy koty i jedziemy. ![]() - Ale fajnie, porzeźbię sobie z dziadkiem. - ucieszył się Noah. - Tak, kochanie dziadek się ucieszy. Może byście pojechali z nami na kilka dni, potem spokojnie możecie pojechać na to Słoneczne wybrzeże? - Mia, może następnym razem, dostałem dokumenty, które Gina musi złożyć w urzędzie jako właścicielka tego domu. ![]() - Aha, rozumiem. To może będziecie tam dzień, dwa i dojedziecie do nas? Mój brat z żoną i dziećmi będzie. Gina, ty nie widziałaś jeszcze małego Daniela. - Wiem, ale zobaczymy jak będzie, co nie Barney? Może rzeczywiście się tam później wybierzemy - odpowiedziałam. - Idę się pakować - odpowiedziała Mia i poszła na górę. - Ja też. - Dodał Noah i pobiegł do swojego pokoju. Zostaliśmy sami z Barneyem. - Może my też pójdziemy na górę? - zapytał ze słodkim uśmiechem. - Tak, chodźmy. W pokoju od razu się do mnie przytulił. - Jak dobrze się przytulić do pięknej kobiety, nawet nie wiesz jaka to przyjemność. ![]() -Tak? - Zapytałam cichutko i dotknęłam jego policzka, on tylko przymknął oczy i zamruczał. ![]() To tyle w tym odcinku, proszę o komentarze.
![]() Ostatnio edytowane przez Mile : 12.03.2013 - 03:07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
|
![]()
dobry odcinek
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
|
![]()
Wow :o świetny odcinek, piękne zdjęcia... i w ogóle wszystko takie fajne ^^ Ashanti, kto to taki? Baaaardzo jestem ciekawa tej osóbki. Komplikujesz całą sytuację, okazuje się, że Fabian miał jeszcze jeden romans...a może i nawet więcej? Teraz to wszystkiego można się spodziewać.
Współczuję całej rodzince ![]() Nie wiem czemu, coś tak nie lubię Ortisa... Nie wzbudził mojej sympatii. Czekam na więcej!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
|
![]()
To Fabian nie mial jednego romansu!? :o Nie rozumiem jak Barney może tak mówić o jakiejś pannie, chodząc z Giną. Nawet gdybyś nigdy nie wspomniała, że Ortis jest gejem, byśmy się połapali po tych obrazach w jego biurze.
![]() Ciekawe co się będzie działo z Girneyem na tym Słonecznym Wybrzeżu... ![]() czekam na next
![]() |
#447 |
Supermoderator
Reputacja: 27
|
![]()
Fabian mnie wkurza, nawet po śmierci
![]() Scena Barneya z Ortisem - p.r.z.e.b.o.s.k.a. ![]() Nawet nie zauważyłam, jak się zaczęłam chichrać z tych przytulasków ![]() Zgadzam, się, że Barney nie powinien wypowiadać się w ten sposób o Ashanti skoro ma Ginę, ale z drugiej strony to facet, nigdy nie będzie idealny.. Ciekawe, jak się sprawy potoczą na tym Słonecznym Wybrzeżu, Asha chyba nie da tak łatwo za wygraną.. I te obrazy w gabinecie Ortisa ![]() ![]() czekam na więcej ![]() @down Ortis JEST gejem, było to wspomniane jak się pierwszy raz pokazał (41 odcinek)
Ostatnio edytowane przez Kędziorek : 11.03.2013 - 19:42 |
![]() |
![]() |
![]() |
#448 |
|
![]()
Po tej scenie z Barneyem i Ortisem, zastanawiam się, czy Ortis nie jest gejem...
![]() ![]() Ach, i zacytuję tu kędziorka : "I te obrazy w gabinecie Ortisa ![]() ![]() ![]() Ach (czemu znowu zaczęłam od "ach" ? xd), Barney za bardzo się denerwuje na takie błahostki... :'c A co do Barneya, jest bardzo romantyczny w stosunku do Giny ! *o* Jeszcze nigdy w życiu nie czytałam o osobie z takim romantycznym charakterem ! :33333 Jest moim ulubionym bohaterem, Gina oczywiście też ; ** Ach, i wiedz, że jestem twoim stałym czytelnikiem i że uwielbiam twoje OJSG ! ![]() ![]()
![]() |
#449 |
|
![]()
Tego to już za wiele. Fabian ile miał tych kochanek?
Masakra, co za @!#$%! Po tej śmierci mu przebaczyłam, ale teraz NIE Ortis to też typ jak wcześniej Barni, tylko woli facetów. Głupio obściskiwać kumpla, który ma dziwczynę. Niech jadą, odpoczną, należy im się.
![]() |
#450 | |
|
![]()
Haha, Ortis jest dobry :p Juz kiedyś było widać, że do Barney'a czuje... miętkę? Haha... biedaczek.
Z drugiej strony dość ostro go potraktował po tych przytulankach. Ja rozumiem, że mu się to nie spodobało, no ale... Nie pasuje mi do Ortisa wizerunek geja, no ale to w końcu twoja opowieść :> Cytat:
Heh... czego my się tu dowiadujemy. Fabian miał drugą babkę na boku... Zachowywał się jak żeglarz, w każdym porcie inna kobieta! Ciekawe ile jeszcze takich portów zaliczył. Jeszcze się okaże, że ta cała Ashanti była w zmowie z Cassie i... omg, wolę nie myśleć ;p Ciekawa jestem tej osoby. Sądzę, że niedługo ją poznamy w wyjątkowych okolicznościach... Coś czuję, że... a... zostawię to dla siebie, ale KTOŚ tu KOMUŚ będzie musiał COŚ wyjaśnić... i nie będą to przyjemne sprawy. No i jeszcze testament... Kto by pomyślał, że Fabian zgromadził taki majątek! Jestem w szoku! Nie rozumiem takiego przetrzymywania pieniędzy. No chyba nie myślał, że zabierze je do grobu... Jeśli tak, to chyba mu się nie udało ;p No kochana, rzeczywiście gnasz z tymi odcinkami, że przy tobie czuję się taka malutka :p No nic, sytuacja się zaostrza więc czekam z niecierpliwością na kolejny odcinek ![]() P.S. żeby nie było, że nie dostrzegłam... Keanu ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|