![]() |
#11 |
Admin Emeryt
Admin Kumpel Zarejestrowany: 28.03.2008
Reputacja: 18
|
![]()
Dziękuję za wszystkie komentarze
![]() Co do zamętu z chłopakami. Postaram się ograniczyć tylko do tych trzech. Więcej nie powinno się pojawić xD Tymczasem zapraszam na nowy odcinek: ____________________ Odcinek IV
No i nadszedł ten dzień: egzamin kończący pierwszy semestr. Dla Stelli był to dzień, jak co dzień. Zawsze pilnie się uczyła i na każde zajęcia była przygotowana. Obudziła się jak zwykle. Szybko ogarnęła się i zeszła na dół, do kuchni. Nigdy nie była tam jakoś szczególnie mile widziana. Często słyszała jakieś śmiechy i teksty na swój temat. Dziś jednak było inaczej. - Hej, Stello. Głodna? Wiedziałem, siadaj, zaraz przyniosę coś dobrego. – powiedział uśmiechnięty Mike. ![]() Dziewczyna totalnie zdziwiona usiadła we wskazanym miejscu i czekała. W tym czasie zagadywali ją inni: - Świetne dziś wyglądasz. O jaa, świetne buty, gdzie kupiłaś? Czego używasz, że masz takie lśniące włosy? Te okulary idealnie podkreślają twoje rysy. – ludzie przekrzykiwali się w pochwałach. Przyszedł Mike z goframi i wszyscy zaczęli jeść. Jednak Stel czuła się tam jak sardynka w puszce. Gdy tak sobie jedli do kuchni weszła zaspana Loreen. - I co. wyciągnęliście od jakieś informacje na egzamin? – zapytała przeciągając się ![]() - A więc o to wam chodziło?! Jesteście beznadziejni. – krzyknęła Stella i wybiegła z kuchni. - Jesteś brzydka i masz beznadziejne ciuchy. I obrzydliwe okulary! – teraz ludzie przekrzykiwali się w obrazach. - Oj, wychodzi na to, że nie zdobyliście odpowiedzi. – błysnęła Loreen. - No, jak na to wpadłaś? – zapytał Mike. - No wyszła przecież. -Niemożliwe. – nabijał się z niej Mike. Stelli zrobiło się bardzo przykro. Wszyscy są dla niej mili tylko wtedy, gdy czegoś od niej chcą. A ona tylko chce mieć znajomych. Stała w hallu, ze łzami w oczach. Wtedy pojawił się Greg, który całe zajście obserwował z boku. - Jest mi tak cholernie przykro, co za kretyni. – przytulił Stellę. ![]() - Też chcesz pomoc na egzamin? Jeśli tak, to nawet się nie męcz. - Daj spokój. Nic nie chcę. - To po co tu przyszedłeś? - Po to, żeby cię pocieszyć. Stel, odpuść trochę. Lubię cię a ty traktujesz mnie jak wroga. - Muszę już iść. - Zaczekaj, też przecież mam dziś egzamin. – uśmiechnął się Greg. Poszli razem, ale przez całą drogę milczeli. Stella rozmyślała o tym, co usłyszała od „kolegów”. Może faktycznie powinna zmienić trochę styl i uczesanie? Może wtedy zdobyłaby znajomych? Cały czas w głowie obijało jej się ”Jesteś brzydka…” Przy głównym wejściu na uczelnię stał Tom z kolegami. Uśmiechnął się do niej, a ona nawet tego nie zauważyła. Bez problemu zdała wszystkie egzaminy, żadnego zaskoczenia ![]() Mimo, że powodu do świętowania nie było, akademik szykował się do imprezy. Gdy Stella weszła do pokoju Loreen przerzucała swoje ciuchy. Cały pokój tonął w jej fatałaszkach. - O, dobrze, że jesteś. Cieszę się, że zdałaś. I wybacz tą krzywą akcję rano, byliśmy trochę zdesperowani. A wiesz, że uczelnia organizuje bal? Noo, taki megaśny, z sukniami balowymi i parterami. Idziesz mam nadzieję? ![]() - Nie wiem, nie zastanawiałam się nad tym. - No weeeeź, to będzie impreza na poziomie. Żadnych stójek na beczce nie będzie. - Powiedziałam, że się zastanowię. - Oj dobra, wyluzuj… To ja lecę na imprezkę. Miłej nauki. Buziaczki. – powiedziała Loreen wychodząc. - Ale tu syf. – powiedziała Stella i zabrała się za zbieranie rzeczy z podłogi. Wtedy wpadł jej do głowy pewien pomysł. Zaczęła przymierzać ciuchy Loreen. Gdy dobrała się do kosmetyków wszedł Tom. - Uuuu, Stella to ty? Świetne ciuchy. – Stella odwróciła się do niego. – Ale kiepski makijaż. – dodał. ![]() - Spadaj! To jest supermarket, że możesz tu sobie wchodzić kiedy chcesz? Pukać nie nauczyli? - Zależy o jakie pukanie chodzi. – uśmiechnął się zawadiacko. - Kretyn! – mruknęła Stella i wyprowadziła Toma za drzwi. ![]() – I przypatrz się jak wyglądają drzwi z tej strony, bo z drugiej ich już nie zobaczysz. Cześć. – zakończyła rozmowę. Tom uśmiechnął się, a Stella w pośpiechu ściągnęła ciuchy Loreen. |
![]() |
![]() |
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|