Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Previous Post   Next Post Next
stare 26.04.2013, 14:03   #11
Libby
Administrator

Reputacja: 15
Domyślnie Odp: Moonlight Falls by myrtek

No, Chuck Norris wylądował .
Co prawda wczoraj w nocy skończyłam czytać Twoje OJSG, ale dopiero teraz mam czas zabrać się za komentarz. Przygotuj się na falę konstruktywnej krytyki .

Jeśli chodzi o stronę techniczną, to na tle innych historyjek wypadasz naprawdę nieźle . Nie udało Ci się jednak uniknąć błędów. Trochę Ci się ich wkrada. Za dużo odcinków, żebym teraz pamiętała, co gdzie było, ale najbardziej utkwiły mi w pamięci dwie kwestie:

- "półtora miesiąca" a nie "półtorej"! Za to np. "półtorej porcji" . Dostaniesz po paluchach!
- jak można kiwać przecząco głową ?

Tak poza tym tekst przyjemnie się czyta. Całkiem lekko piszesz i za to plus . Mi właśnie nie przeszkadza taka ilość tekstu. Lubię sobie poczytać .

Co do samych historyjek natomiast... Co do historii Alice i Roberta (tak, jego już zdążyłam poznać w pewnym sensie w opowieści Sqiery )... ich losy gorzej mi się czytało. Miałam momentami wrażenie, że historia jest dość spłaszczona i jakby naiwna... Choć nie przeszkodziło mi to w dalszym przedzieraniu się przez tekst . Może w ramach OJSG by to uszło, ale jakoś mi tu czegoś brakowało... Szkoda, że musiałaś zakończyć pisanie w najciekawszym momencie. Scena finałowa, przynajmniej dla mnie, była przewidywalna. Jakoś od razu czułam, że przeciwnikiem Alice jest Rob. Możliwe, że przez stwierdzenie, że ich umiejętności są na tym samym poziomie. Poza tym skojarzyło mi się z filmem Pan i Pani Smith (tym "nowym" z Jolie i Pittem ).
Ucieszyło mnie, że jednak dopisałaś dalszy zarys fabuły, co choć w pewnym stopniu zaspokoiło niedosyt.
Fajnie, że ta dwójka powróci. Ciekawa jestem, jakie alternatywne losy im szykujesz .

Moonlight Falls... Gdzie nowy odcinek ja się pytam?! To po pierwsze . Kiedyś tę ostatnią część już czytałam, bo natknęłam się na nią, jak sprawdzałam dział... Myślałam, że od tamtej pory wstawiłaś coś nowego... Zawiodłam się ...
Tę historię czytało mi się dużo łatwiej. Początek kojarzył mi się co prawda z paroma filmami, ale nie przeszkadzało mi to. Spodobały mi się Twoje opisy .
W jednym poście napisałaś, że przepraszasz za brak zdjęcia z Louisem i mrówkami... Nie wiem, czy to przez moje roztargnienie, ale nie kojarzyłam wtedy żadnego fragmentu z mrówkami .
Faye jest całkiem ciekawą osóbką . Podoba mi się charakterek Damiena . Generalnie jestem za tym, żeby byli razem, choć wiem, że mieszkanie pod jednym dachem z takim przerośniętym futrzakiem do prostych nie należy . Żałuję, że Faye poznała sekret swojego lubego w taki a nie inny sposób... Na szczęście jakoś to sobie ułożyli . Teraz tylko muszą odkręcić to, co nasza gwiazda nawygadywała . Biedny... tak mu opinię zszargała.
Ciekawe, czy Louis jeszcze kiedyś wróci .

Dodatkowo tworzysz naprawdę ładne simy. Jak na trójkę to duży sukces . http://i1301.photobucket.com/albums/...ps7b4eef77.jpg - Damien ma piękny profil . To był chyba pierwszy sim z TS3, którego uznałam za przystojnego, gdy pierwszy raz tu wpadłam.
No i duże brawa za zdjęcia . Pięknie Ci wychodzą .
Jednak co do ostatnich... Coś Ty zrobiła Robertowi?! Jakiś taki niepodobny do siebie...

Podsumowując: podobało mi się i czekam na więcej . Także pisz, rozwijaj się a będzie pięknie .
Powinnaś się kiedyś pokusić o FS .

Mam tylko nadzieję, że napisałam o wszystkim, o czym chciałam... Najwyżej jak mi się coś przypomni, to dopiszę .

PS. Mam nadzieję, że przebrnęłaś jakoś przez ten komentarz .

E: Zapomniałam! Masz plusa za rugby! Nie wiem co prawda, czy to czasem nie standardowa gra w TS3, ale i tak zapunktowałaś . No i na jednej focie w stroju do gry Damien wygląda jakoś tak... wątło .

Ostatnio edytowane przez Libby : 26.04.2013 - 15:20
Libby jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania