|
![]() |
#1 |
Reputacja: 14
|
![]()
Przyglądam się zdjęciom z TS4 i przyglądam, i nie widzę tej gładkości i bajkowości, o której wiele osób pisze. Grafika jest inna niż w TS3, co jest normalne, a przy tym przyjemna dla oka. Cieszę się, że należę do tej części fanów gry, którym grafika się podoba. Nie widzę w niej nic niewłaściwego, a zarzuty, że jest dziecinna raczej jej nie obrażają, bo przecież cała seria The Sims jest czymś w rodzaju domku dla lalek. Ta gra nie ma być realistyczna i gdyby zrobili w niej realistyczną grafikę nie kupiłabym jej na pewno.
Co do twarzy simów, ja widzę w nich różnorodność, na zdjęciach i filmikach widziałam simy, których wyraz twarzy mnie irytował, a to świadczy o tym, że te twarze coś wyrażają. Miło będzie po rozmywających się trójkowych twarzach, popatrzeć na wyraźne twarze nowych simów i przyglądać się czyją urodę odziedziczył potomek. Gram teraz w TS2 rodziną Ćwirów i już z niecierpliwością czekam, żeby zagrać nimi w TS4 ![]()
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 10
|
![]()
orka Helena, od początku pisałam, że nie będę w to grać. Komentuję to co dają, a to co dają mi się nie podoba
![]() Irbis, ta grafika naprawdę jest dziecinna. Obejrzyj sobie którąś z kreskówek Disneya i porównaj to ze screenami z TS4... Bajka dla dzieci. Wiem, że to gra dla 12-latków, po prostu dotąd, choć była to gra dla dzieci, to dorosłym też coś dawała. Teraz nie widzę tam niczego dla dorosłych. Biorąc pod uwagę, jak łatwa jest trójka, to aż boję się pomyśleć, jak łatwa będzie czwórka. Stare gry wciągały na maksa bo były trudne. Dobrą grę męczyło się nieraz przez wieeele wieczorów, a teraz, nowego Tomb Raidera mogłam przejść bez solucji i trainerów w 4 godziny... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
anie1981, ja myślę, że gdy wyjdzie gra to chociaż raz warto w nią zagrać i wtedy się przekonać czy Cię odrzuca czy nie. Bo możliwe, że będą pewne rzeczy, które przyciągną. Ja póki co obserwuje wszystko co piszecie i czekam aż pokażą rozgrywkę. Tej chyba powinniśmy się spodziewać do miesiąca myślę. Przypuszczam, że parę rzeczy do których się bardzo przyzwyczaiłem w trójce z użytku domowego, w podstawie się nie pojawi i będzie troche trudno, ale zobaczymy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
anie zgadzam się, że teraz gry są za łatwe. Obawiam się jednak, że potrafią to dostrzec tylko "starzy" gracze, tacy jak my, którzy graliśmy w stare gry z kanciastą grafiką. Ciekawe ilu dzisiejszych dzieciaków podołałoby pierwszej odsłonie simsów. Pewnie większość tłukłaby piąstkami w klawiaturę ze złości, że sim ciągle chodzi niezadowolony. Takie czasy, że wszystko się ułatwia, wszystko dosłownie. Nie będę się tu rozwijać o zidioceniu społeczeństwa, bo to nie forum od tego, ale widzę to na co dzień i w pewnym sensie nie dziwi mnie, że robią takie gry.
Widzę, że grafika w czwórce nie jest realistyczna, że jest, no powiedzmy, "przyjazna dzieciom" ![]() ![]() Mam nadzieję, że czwórka nie będzie za łatwa, że skoro tak mówią o powrocie do korzeni, bardziej zbliżą TS4 do dwóch pierwszych odsłon. Mam nadzieję, że się nie rozczaruję.
![]() |
#5 |
|
![]()
Irbis, mi grafika czwórki też się na swój sposób podoba, jest odpowiednio urocza i przystępna, ale wyidealizowana i wygładzona czemu nie zaprzeczysz.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
adamo030, aby przetestować grę, trzeba ją kupić... A ja nie wydam 150-200 zł na grę, co do której jestem na 90% pewna, że mi się nie podoba, taka bogata to nie jestem
![]() Irbis, to fakt, teraz dzieciom się wszystko pod nos podstawia, za moich czasów... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
anie1981 - nie żebym chciała Cię obrazić, ale na miłość boską.. W każdym swoim poście piszesz o tych śmiesznych teksturach, że na pewno nie zagrasz w TS4, bo już milion razy lepsze jest TS3. OK - Twoja decyzja i Twoje oburzenie. Każdy ma inny gust. Ja równie dobrze mogłabym zjechać TS3, bo dla mnie to jest żenada. Żeby mieć grę, w którą nie idzie grać, bo się non stop tnie, występują błędy i aż się nie chce jej wgl włączać. Bo co to za przyjemność? Zanim cokolwiek się załaduje zdążę zrobić obiad i wyprowadzić psa, którego nie mam.
I ktoś tu ma rację, że lepiej zacząć komentować co innego, a nie ciągle tą grafikę. Dziękuję. Witam, wjeżdżam. PS. I możecie mnie zbanować, ale już nie mogłam wytrzymać, żeby nie napisać tego co myślę. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Zrobiłam sobie takie podsumowanie, co mi się w ts4 podoba, co nie, a co się jeszcze okaże:
Plusy: +chyba najładniejsze z całej serii domy, biorąc pod uwagę wygląd zewnętrzny +CAS jest genialny, będzie można robić bardzo różnorodnych simów ![]() +system emocji +ładne miasto, ma swój klimat -tylko 3 cechy osobowosci ![]() -jak wspomniała anie, plastikowo/gumiasto wyglądajace meble -tylko jedno miasto +/- płynność i grywalność: dowiemy się we wrześniu Pozatym nie wiadomo jeszcze o ewentualnych minusach których EA nam raczej nie zdradzi ![]()
![]() |
#9 | |
Administrator
Reputacja: 101
|
![]() Cytat:
Emocje czy cechy osobowości mnie jakoś nie zachwyciły. W sumie nie wiem, co w nich takiego rewolucyjnego poza tym, że można sima zabić śmiechem. Faktycznie, tekstury w TS4 są śmieszne. ![]() Ostatnio edytowane przez Caesum : 13.06.2014 - 21:16 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 4 (0 użytkownik(ów) i 4 gości) | |