|
![]() |
#1 |
Administrator
Reputacja: 101
|
![]()
Co do emocji, to niech sobie i będą zerżnięte prosto z TS2, ale naprawdę chciałbym, żeby mimika twarzy przestała być wreszcie taka przesadzona i wyolbrzymiona. Simy z TS4, jak widzieliśmy z siatki modelu, mają jednak trochę detali twarzy i z pewnością można więc zrobić bardziej naturalne animacje. Może jakiś motion-capture tym razem? W wielu grach, gdzie wykorzystywane jest to w cutscenkach czy ogólnie w animacjach, efekt jest naprawdę niezły.
Ostatnio edytowane przez Caesum : 21.08.2013 - 17:10 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 10
|
![]()
Tyle się mówi o emocjach, a chyba jeszcze nic nie było mówione na temat tworzenia osobowości. Chyba, że tutaj po prostu nie będzie żadnych zmian.
W sumie to się wnerwiam, bo miałam się przemóc i kupić trójkę, a tutaj czwórka zapowiada się tak sympatycznie... Ale bez pogody i zwierząt to dla mnie żadna gra, a te dodatki nigdy nie wychodzą jako pierwsze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
No właśnie, było tylko powiedziane, że jest możliwość tworzenia osobowości, co nie jest żadną nowiną
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
hello Liv. Long time no see. Anglistyka?
Co do total control i emocji tudzież inteligencji simów, uważam że jedno drugiego nie wyklucza. Tak jak w przypadku Ms Pearson i jej Sophie, Ollie i Andre- ona decyduje co wpływa na nastrój kontrolowanych przez nią ( nas ) simów. I o to mi chodzi mentosiku, żebym mogła decydować i kontrolować moich simów. samo wyłączenie starzenia nie załatwia sprawy . w trójce, jak ktos zauważył ,wystarczy zmienić rodzinkę i już w poprzedniej rodzinie dzieją sie dziwne rzeczy. Zdaję sobie sprawę że otwarte otoczenie wymusza zmianę sposobu gry. Mnie osobiście nie przeszkadzało to w dwójce że koledzy ze studiów np ,różnili się wiekiem po pewnym czasie. Potrafiłam to kontrolować. Ale po prostu kocham moje dwójkowe simy i mogę grze wiele wybaczyć. A jak bedzie w czwórce? Zobaczymy. Co do dziedziczenia cech nie sądzę żeby maxis bawił się w Mendla. Wystarczy że podrasuje dobrą robotę jaką wykonał w dwójce i bedzie ok. Tyle lat gram w dwójkę i wciąż nie znam wszystkich tajników tej gry. Ciagle mnie zaskakuje. Jest to po prostu tak skomplikowana gra. Nie znam sie nic a nic na technicznej stronie tego typu gier ale na chłopski rozum jasne jest że potrzeba by było jakiegos super komputera żeby uciagnął grę naśladującą życie w sposób jakiego oczekują niektórzy z was, wypowiadających się na tym forum. Bardzo jestem ciekawa jakie naprawde będą nowe simy. Zapowiadają się interesująco.
![]() |
#6 |
|
![]()
Interfejs wydaje się być w porządku
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Administrator
Reputacja: 101
|
![]()
Mi też się nawet podoba. Z pewnością jest lepszy od tego, co widzieliśmy wcześniej. Prosty, tak dużo wcale nie zajmuje. Chociaż interfejs z TS1 i tak moim zdaniem był najlepszy, ten wygląda na w miarę wygodny. I tak najbardziej, czego oczekuję, to jakiś screenów z trybu kupowania i budowania. Przeglądanie 25235235 powolnie wgrywających się obiektów w TS2 jest po prostu okropne. Mam nadzieję, że to zmienili.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||||||
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Jeszcze a propos zdjęć - wygląda to dziwnie, ale jest do przyjęcia i myślę, że przyzwyczajanie się to nie będzie droga przez mękę
![]() A co do CASu, wcale się nie łapię w tych opcjach ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
Hmm... Dzieci nie muszą mieć koloru włosów, oczu, a nawet skóry po rodzicach. Ja jestem ruda, biała jak ściana, mam piegi, niebiesko-zielone oczy. A nikt, naprawdę NIKT w mojej rodzinie tak nie wygląda. NIKT nie ma rudych włosów. Żadna ciocia, babcia, kuzynka. I wszyscy są mocno opaleni. Co prawda ja miałam anemię jak byłam młodsza...
Wszystko mi się bardzo podoba. Interfejs bardzo fajny, przyjemny. Simy mają straszne włosy, ale jakoś to przeboleję. Bardzo fajne nowe opcje, chociaż nie wiem czy leworęczność czy praworęczność jest jakos specjalnie potrzebna. No, nie przeszkadza mi to, całkiem się nawet podoba, ale nie uważam że to jest konieczne. ![]()
![]() |
#10 |
Reputacja: 23
|
![]()
Ja już chce te simsy, już teraz :3 Jest tak dwójkowo-jedynkowo, idealnie dla mnie.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 30 (0 użytkownik(ów) i 30 gości) | |
|
|