|
![]() |
#1 |
Reputacja: 25
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 | |
Reputacja: 10
|
![]() Cytat:
To normalne, że będzie część osób, którym gra się nie spodoba, ze wszystkim tak jest. To samo było przy trójce. Te osoby zostaną przy wcześniejszych odsłonach (co logiczne, jeśli one im sie bardziej podobają) lub przerzucą się na inne gry, tak jak ja np. zostałam przy sim city 4 i nie kupiłam już kolejnych odsłon. Często pojawia sie zdanie, że współczujecie osobom, które kupią grę nie znając braków. W sumie nie wiem, czy są jeszcze takie osoby, które wydadzą tyle na grę nie zapoznając sie z podstawowymi informacjami, które są w internecie, być może jakaś babcia kupi nieświadomie grę dla wnuczki (naciągane, bo babcię namówi na to wnuczka). Rodzic nie zrobi tego po samej reklamie telewizyjnej, kupi jeśli będzie widzieć, że dziecko wykazuje tym zainteresowanie (a wtedy dziecko wie o tych brakach). Jedynymi "naiwnymi" są osoby, które kupiły grę przed pojawieniem sie informacji o brakach, ale każdy, bez względu na to gdzie kupił grę, jeśli zrobił kupił grę od firmy, miał mnóstwo czasu, żeby cofnąć zamówienie. Takich zakupów nie robią osoby, które kupują i potem o tym zapominają Ostatnio edytowane przez Mamełe : 30.08.2014 - 06:27 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Supermoderator
Reputacja: 27
|
![]()
W podstawce trójki dorośli mogli mieć 5 cech charakteru, a z dodatkiem SŻ można było zdobyć dodatkowe dwie. Jest różnica. Na plus jednak wychodzi możliwość zmieniania aspiracji w TS4. W TS3 było to możliwe dopiero po wykupieniu nagrody za punkty szczęścia życiowego - takie se rozwiązanie.
![]() |
![]() |
#4 |
Reputacja: 22
|
![]()
Tak Irbis, również przyznaję że gra ma zalety. Ale właśnie w tym problem!
Twórcy manipulują tak graczami. Tyle braków, coś co od zawsze było w postawach nagle znika. I co? Graczom to nie przeszkadza, bo dali coś innego co graczom się podoba. No nie wiem, ja osobiście nie mogę tego przeboleć. Byłam pełna nadziei co do tej serii, a tu.. Albo wymagania... Twórcy tak mówili, że gra będzie chodziła na starszych komputerach.. No chyba, że i5 to dla nich starszy komputer no, ale dla mnie nie. Dopiero od niedawna mam dwurdzeniowy. Tak obniżają cenę bo zapewne gracze nie kupują. I dobrze, może gdy sprzedaż będzie mała, w co wątpię, to EA zmieni tą swoją politykę.. Jeszcze tylko czekam na ten dzień gdy małe dzieci pojawią się w Store albo w dodatku... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Reputacja: 14
|
![]() Cytat:
---------------- Piwusia z demo mam podobnie, tyle że domyślne ustawianie są "średnie". Po przestawieniu na "ultra" wszystko działa tak samo jak na niższych, a co ciekawsze nie widzę różnicy w wyglądzie simów. Wychodzi więc na to, że nawet na niższych ustawieniach gra będzie wyglądała ładnie. Nie jak w trójce, gdzie na niższych ustawieniach miało się wrażenie, że twarze simów się topią i spływają. Wierzcie mi, że im bliżej do premiery czwórki tym bardziej nie podobają mi się gęby trójkowych simów. Krajobrazy zachwycają mnie nadal, ale simy są be ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
|
![]() Cytat:
Także fakt, że gra wymaga i5 nic nie znaczy. Równie dobrze może to być tegoroczny Haswell Refresh jak i Arrandale z 2010. (BTW: demo TS4 działa mi na wysokich bez zacięcia, czego nie mogę powiedzieć o CASie z trójki) Ostatnio edytowane przez Kasztanek : 30.08.2014 - 07:56 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Reputacja: 14
|
![]() Cytat:
![]() Caesum dzięki za wyjaśnienie. Jak się dobrze przyjrzeć to może i są tam jakieś ostrzejsze krawędzie, zwłaszcza jak się patrzy na profil sima. Tylko jakie to ma znaczenie? Simy wyglądają świetnie. Pulchne podbródki? Nie zauważyłam, podbródek można ładnie wymodelować, tak jak wszystkie części twarzy.
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
Logicznie wszystko to przemyślałem.To jasne,że teraz Cas chodzi pięknie,zero ścinek i tak dalej ...Ale chodzi tak dlatego,że to wersja demo .Wydajność też rośnie,gdy odpalamy samego CAS'a bez reszty gry.Jest tu tylko grupa młody dorosły.Tak samo jest z trójką.Bez dodatków to też pięknie chodzi.Po dodaniu dodatków CAS znacznie zwalnia.Ogólnie przy czwórce bez dodatków CAS będzie dobrze chodził,chociaż w pełnej wersji gry na 100% w jakimś stopniu zwolni w porównaniu do demo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
Kasztanek, mi demo czwórki działa bez najmniejszych problemów na ustawieniach Ultra. Mam dwuletniego laptopa z Core i3-2310M. Nie wiem tylko czemu moje domyślne ustawienia demo są "niskie". Musiałam ręcznie przestawiać na Ultra. No ale to tylko demo i nie ma co się sugerować, bo w pełną grę na pewno nie pogram na ustawieniach ultra. Pewnie pogram na wysokich, a jak dojdą dodatki to na średnich. :p
|
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 39 (0 użytkownik(ów) i 39 gości) | |
|
|