![]() |
#3421 | |
Reputacja: 14
|
![]()
Czy mi się wydaje, czy niektórzy wzięli mój poprzedni wpis na poważnie?
![]() Cytat:
Już naprawdę mam dość takich tekstów. Zawalacie forum pisaniem w kółko tego samego, Wasza sprawa, skoro Wam czasu nie szkoda. Tylko czy naprawdę trzeba przy tym czepiać się ludzi, którym gra się podoba? Tak jak zauważyłeś, każdy ma inny gust i gra może podobać się ludziom, nawet jeśli dla Ciebie i wielu innych tutaj, gra jest tak beznadziejna. Są ludzie którzy potrafią patrzeć na grę obiektywnie i pośród wad dostrzegać również zalety. Co w tym złego? Dlaczego macie z tym taki problem na co kto swoje pieniądze wydaje? Zgadzam się, że przy premierze trójki też było dużo marudzenia. Pamiętam jak dziś falę krytyki odnośnie wyglądu simów, że wyglądają gorzej niż w TS2, że jak z plasteliny itp.. ----------------------------- Kędziorku faktycznie w podstawie TS3 było pięć cech i moim zdaniem to była odpowiednia ilość. Teraz już nawet w CASie odczuwa się, że trzy cechy to za mało. Jednak z tego co pamiętam, było mówione, że w trakcie gry simy będą zdobywały dodatkowe cechy. Jak będzie naprawdę przekonamy się już niedługo ![]() Bardzo podoba mi się możliwość zmiany aspiracji. O ile dobrze pamiętam, bo spełnieniu wybranej aspiracji sim będzie mógł mieć kolejną. To byłoby świetne bo w trójce zawsze mi tego brakowało, bo gdy sim spełnił swój życiowy cel, nie miał już do czego dążyć. ------------------------------ W Media Martkt obniżyli cenę podstawowej wersji gry ze 144 zł. na 139 zł.. Edycji premium już nie ma.
OJSG: Życie simów według Irbis *** Trzeci dom Patrycji i Antoniego. *** Życie rodziny Wichura: Część 22 Ostatnio edytowane przez Irbis : 30.08.2014 - 05:42 |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#3422 | |
Reputacja: 10
|
![]() Cytat:
To normalne, że będzie część osób, którym gra się nie spodoba, ze wszystkim tak jest. To samo było przy trójce. Te osoby zostaną przy wcześniejszych odsłonach (co logiczne, jeśli one im sie bardziej podobają) lub przerzucą się na inne gry, tak jak ja np. zostałam przy sim city 4 i nie kupiłam już kolejnych odsłon. Często pojawia sie zdanie, że współczujecie osobom, które kupią grę nie znając braków. W sumie nie wiem, czy są jeszcze takie osoby, które wydadzą tyle na grę nie zapoznając sie z podstawowymi informacjami, które są w internecie, być może jakaś babcia kupi nieświadomie grę dla wnuczki (naciągane, bo babcię namówi na to wnuczka). Rodzic nie zrobi tego po samej reklamie telewizyjnej, kupi jeśli będzie widzieć, że dziecko wykazuje tym zainteresowanie (a wtedy dziecko wie o tych brakach). Jedynymi "naiwnymi" są osoby, które kupiły grę przed pojawieniem sie informacji o brakach, ale każdy, bez względu na to gdzie kupił grę, jeśli zrobił kupił grę od firmy, miał mnóstwo czasu, żeby cofnąć zamówienie. Takich zakupów nie robią osoby, które kupują i potem o tym zapominają Ostatnio edytowane przez Mamełe : 30.08.2014 - 06:27 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3423 |
Reputacja: 22
|
![]()
Tak Irbis, również przyznaję że gra ma zalety. Ale właśnie w tym problem!
Twórcy manipulują tak graczami. Tyle braków, coś co od zawsze było w postawach nagle znika. I co? Graczom to nie przeszkadza, bo dali coś innego co graczom się podoba. No nie wiem, ja osobiście nie mogę tego przeboleć. Byłam pełna nadziei co do tej serii, a tu.. Albo wymagania... Twórcy tak mówili, że gra będzie chodziła na starszych komputerach.. No chyba, że i5 to dla nich starszy komputer no, ale dla mnie nie. Dopiero od niedawna mam dwurdzeniowy. Tak obniżają cenę bo zapewne gracze nie kupują. I dobrze, może gdy sprzedaż będzie mała, w co wątpię, to EA zmieni tą swoją politykę.. Jeszcze tylko czekam na ten dzień gdy małe dzieci pojawią się w Store albo w dodatku... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3424 | |
|
![]() Cytat:
Także fakt, że gra wymaga i5 nic nie znaczy. Równie dobrze może to być tegoroczny Haswell Refresh jak i Arrandale z 2010. (BTW: demo TS4 działa mi na wysokich bez zacięcia, czego nie mogę powiedzieć o CASie z trójki) Ostatnio edytowane przez Kasztanek : 30.08.2014 - 07:56 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3425 |
|
![]()
Kasztanek, mi demo czwórki działa bez najmniejszych problemów na ustawieniach Ultra. Mam dwuletniego laptopa z Core i3-2310M. Nie wiem tylko czemu moje domyślne ustawienia demo są "niskie". Musiałam ręcznie przestawiać na Ultra. No ale to tylko demo i nie ma co się sugerować, bo w pełną grę na pewno nie pogram na ustawieniach ultra. Pewnie pogram na wysokich, a jak dojdą dodatki to na średnich. :p
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3426 | |
|
![]() Cytat:
---------------- Piwusia z demo mam podobnie, tyle że domyślne ustawianie są "średnie". Po przestawieniu na "ultra" wszystko działa tak samo jak na niższych, a co ciekawsze nie widzę różnicy w wyglądzie simów. Wychodzi więc na to, że nawet na niższych ustawieniach gra będzie wyglądała ładnie. Nie jak w trójce, gdzie na niższych ustawieniach miało się wrażenie, że twarze simów się topią i spływają. Wierzcie mi, że im bliżej do premiery czwórki tym bardziej nie podobają mi się gęby trójkowych simów. Krajobrazy zachwycają mnie nadal, ale simy są be ![]()
![]() |
![]() |
#3427 |
|
![]()
No tak super ładnie to nie wygląda bo podbródki i nosy Simów (po nich widać to najbardziej) są kanciaste. Obiekty z tego co widziałam na filmikach, też nie mają jakichś supergładkich krawędzi. W każdym razie masz rację, Irbis, że pomijając małą liczbę polygonów, gra wygląda ok zarówno na najwyższych detalach, jak i na tych trochę niższych. Jednak i tak zalecane wymagania są zbyt wysokie jak na taką grafikę...
Ostatnio edytowane przez Piwusia : 30.08.2014 - 08:49 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3428 |
|
![]()
Nie wiem o co chodzi z tymi kanciastymi podbródkami i nosami, o jaką kanciastość chodzi? Przyglądam się i przyglądam i nic nie widzę nieładnego w tych nosach i podbródkach. Tylko żeby się nie okazało, że jednak jestem zaślepiona grą i zmanipulowana przez EA
![]()
![]() |
#3429 | |
Administrator
Reputacja: 101
|
![]() Cytat:
A tak na serio to Piwusi pewnie chodzi o te ostre krawędzie, szczególnie przy szczęce. Mi to w sumie zwisa i powiewa, i tak jest progress w stosunku do TS3. Bardziej mnie irytują te fryzury-hełmy i jednokolorowe tekstury, dalej nie mogę się do nich przyzwyczaić. A, no i simowie wyglądają okropnie z profilu. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3430 |
|
![]()
Hello,
Caesummm.... wracając do konta, jesli możesz to daj jakies namiary gdzie mogę w sprawie tego rodzinnego konta poczytać, plis. Bo sama nie lubię tracic czasu w Internecie. Co do tego pocałunku... to może to była TS4owa wersja TSdwójkowej opcji Tender albo Peck, czyli taki cmok? Taaaak, Piwusi nie podchodza kanciaste podbródki w TS4, napisała to juz chyba czwarty raz. Ja ja rozumiem, bo w TS3 właśnie nie znosiłam że simy miały takie pulchne podgardla i nijak nie mogłam tego zmienić. Mnie akurat kanciaste się podobają, ale rozumiem że komuś mogą sie nie podobać. Mnie grafika TS4 podchodzi ( lubie Disneya! ![]() A co do wymagań zalecanych....że są wysokie... Już od razu mówię że znam sie na technicznej stronie jak kura na pieprzu, ale na chłopski rozum wydaje mi się żę tak wydajny procesor, ma owszem wpływ na grafikę ( chyba?) ale za nia odpowiedzialna jest raczej karta. Prawda? Czyli wydajny procesor może mieć wpływ na to zachowanie simów, na płynność zachowań , bo pamiętam że na początku tyle o tym producenci mówili. Zobaczymy niedługo. Ja musze czekac do końca września bo dopiero wtedy dostanę nowy komputer spełniający wymagania. Nie odważę sie zamontować TS4 na moim starym. Bo jak znowu będę musiała przeinstalować system?..... ![]()
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości) | |
|
|