|
![]() |
#1 |
Reputacja: 25
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 10
|
![]()
To by było takie nieekonomiczne, gdyby dali to co najlepsze w podstawie... Nie ma szans.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Nie wiem czy ktoś zauważył, ale twórcy w ogóle nie liczą się z tym czego chcą od nich fani gry. Robią po swojemu żeby jak najmniej się narobić, ale żeby były pieniądze.. Taki jest biznes niestety. A założę się, że byli i tacy którzy pisali do producentów czy twórców listy czy jakieś petycje co chcą żeby było w simsach.
A żeby nie było offtopa to ja też chciałabym aby w podstawie była chociaż pogoda. To jest przecież najważniejszy aspekt przyrody, że pory roku się zmieniają. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
I własnie dlatego na tym można najlepiej zarobić, dając to w dodatku. EA to korporacja a nie mała firma, twórcy gry mają nad sobą cały sztab ludzi, zupełnie nie związanych z tworzeniem gier, dla których liczy się przede wszystkim maksymalizacja zysku. Osoby, które nie potrafią dostosować sie do wykresu muszą odejść z pracy więc ja specjalnych pretensji do twórców nie mam.
Pogoda w podstawie nigdy nie była i nie będzie, bez względu na to, ile jeszcze części wyjdzie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Zgadzam się w 100%. Przy jedynce i dwójce, Maxis starał się, by gra była dobrze zrobiona, dopracowana i podobała się ludziom, wychodzili wręcz naprzeciw potrzebom graczy. Trójkę od początku wypuścili z niesprawnym silnikiem, śpieszyli się z dodatkami tak, że zapominali o tym, że one również muszą jakoś działać. Niby taki drobiazg, ale bardzo mnie denerwuje, że nie wszystkie rybki są widoczne we wszystkich akwariach. W kuli widać rybki ze wszystkich dodatków, ale w normalnych akwariach, czyli takim z Nowoczesnego Apartamentu i Po Zmroku, nie widać wszystkich ryb. Jeśli np. chcemy mieć gurami całujące (taka różowa rybka z PZ) w akwarium z Nowoczesnego Apartamentu, to rybki tej po prostu nie będzie widać... Dlatego ja żeby mieć rybki ze wszystkich dodatków w zbiorniku, muszę bawić się kulą do efektów. Takich drobiazgów są w trójce dziesiątki. I tak wolę trójkę od dwójki, ale gdyby dopracowali tą grę lepiej... grałoby się zdecydowanie przyjemniej.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Ja ze wszystkich części Simsów najbardziej lubię The Sims 3, pewnie dlatego że jest dużo dodatków i akcesoriów, co bardzo urozmaica grę. Co do zacinania się trójki - u mnie jest ok, gra się raczej nie zacina (tylko w Isla Paradiso trochę się tnie). Dwójka też jest w porządku, wcale się nie zacina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Do trójki nadal wychodzą obiekty Store, zdaje się że Roaring Heights wyszło już po oficjalnym zakończeniu trójki. Myślę, że jeszcze jakiś czas będą kusić obiektami Store.
Swoją drogą, ciekawe jakie dodatki będą tworzyli do czwórki... Wiadomo na pewno, że będzie pogoda i zwierzaki, zapewne coś o podróżowaniu, ale czy resztę zmałpują z poprzedniczek, czy jakoś zaskoczą, to tego już nie wiadomo. Mnie odstręcza grafika typu flash... A póki co z taką grafiką mi się najbardziej ta gra kojarzy, nie wiem dlaczego... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Reputacja: 25
|
![]()
Mnie dokładnie tak samo, ale po bliższym przyjrzeniu się paru obrazkom mimo "flashowości" wydaje się być naprawdę dobra. Mam jednak nadzieję, że coś z nią zrobią do premiery.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Administrator
Reputacja: 101
|
![]()
A ja wciąż nie mogę się do niej przyzwyczaić. Wydaje mi się taka żałosna nawet w porównaniu do TS2. TS2 przynajmniej miało niektóre tekstury stosunkowo realistyczne, np. trawa albo cegły. TS4 z kolei całe jest cukierkowe i praktycznie bez detali. Takie plamy w paintcie. Wow. So graphics. Szczególnie w porównaniu do innych gier z przedziału ostatnich ośmiu lat.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Reputacja: 15
|
![]()
Co do samej grafiki, to rozwija się ona wraz z rozwojem poszczególnych częsci, było tak w dwójce i w trójce, i tu nie chodzi o same modyfikacje, ale o dodane urozmaicenia i naprawy przez samych twórców. Tak dla porównania: pierwsze fotostory w TS3 (tak się składa, że moje
![]() A co do tych, niby, błędów mechaniki - wszystko co mi się przytrafiło w trójce złego, a mam od samej premiery, było związane z nieoficjalnymi modyfikacjami, albo ztorrentowantymi dodatkami. Może był jakieś małe bugi poszczególnych obiektów, ale to naprawdę pikuś, w porównaniu do np. gry ROKU (tak, batman), gdy jeden z bugów do samej aktualizacji uniemożliwiał przejście gry. I to w dodatku w jednej z pierwszych misji ![]() ![]()
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 8 (0 użytkownik(ów) i 8 gości) | |
|
|