![]() |
#1321 |
Reputacja: 10
|
![]()
Tak odświeży się i pokarze nowe ubranie. Jak usuniesz defaulty (usuwając je z folderu Downloads, nigdy w grze!) będziesz musiała jeszcze raz klikać aby przywrócić oryginalne obrazki. Tak samo jeśli wymienisz defaulty na jakieś inne.
(Możesz też usunąć pliki z Moje dokumenty\EA Games\The Sims 2\Thumbnails - wtedy odświeżą Ci się wszystkie miniatury w grze. Z tym że gra może Ci się wtedy jednorazowo dłużej ładować, bo będzie musiała je utworzyć od nowa.)
I don't have PMS I just hate you. Ostatnio edytowane przez LittleDevil : 16.07.2013 - 18:48 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#1322 |
Moderator
Reputacja: 46
|
![]()
Mam pewne problemy na parceli sióstr Kaliente. Aby łatwiej było wam zrozumieć, nakręciłam film. Taa, wiem, jakość epicka po prostu, ale chodziło mi tylko o pokazanie, co jest nie tak
![]() Wgrałam na ImageShack, mam nadzieję, że nie będzie problemu z oglądaniem ![]() KLIK Poszczególne części filmu ponumerowałam, aby łatwiej było wszystko ogarnąć. Zanim obejrzycie, radzę przeczytać poniższy opis, bo możecie niewiele zrozumieć ![]() #1 - Nina wraca z pracy. Staje przed drzwiami (dostała polecenie, by iść na pierwsze piętro) i... Teleport! W niesamowity sposób Nina nagle pojawia się pod schodami, i jakby nigdy nic, idzie sobie dalej. Tak się dzieje ze wszystkimi simami na ich parceli. Problemów nie ma jedynie przy wychodzeniu z domu i wybieganiu/wbieganiu. #2 - to coś do hodowli roślinek (nie pamiętam nazwy ![]() Zawsze muszę ich przenosić moveobjects on, aby robili to co trzeba w wyznaczonym do tego miejscu. #3 - Dina idzie wyrzucić śmieci. Jednak widocznie ubzdurała sobie, że śmietnik stoi w salonie... #4 - powtórka z punktu #1, tylko tutaj teleport sprzed telewizora. #5 - gazeta leżała koło skrzynki pocztowej. Dina schyliła się w salonie po tą gazetę i nagle bach... Magicznym sposobem gazetka zniknęła sprzed domu, a pojawiła się w rękach Diny! #6 - Nina wymyśliła nowy sposób otwierania lodówki bez dotykania jej. Ba, nawet bez widzenia jej! A potem poszła przyrządzać naleśniki tam, gdzie zwykle... Zwróćcie uwagę na to, że kiedy Nina "otwierała" lodówkę i w jej ręce pojawił się koszyk ze składnikami, lodówka naprawdę się otworzyła ![]() #7 - Kasia Langerak (w salonie, jakby ktoś nie mógł jej wypatrzyć) piękny sposób sobie wymyśliła na wsiadanie do samochodu, nie ma co! #8 - [proszę nie zwracać uwagi na Ninę, która bawi się w ogrodnika na środku kadru ![]() To mnie wkurza, a siostry Kaliente to moje ulubione simki ![]() Takie cuda dzieją się tylko na parterze, reszta pięter działa normalnie. Przypomina mi to rozkaligrafowaną tablicę interaktywną O_o Ponadto, gra "zachowuje się" tak, jakby wiedziała, że coś jest nie tak - spójrzcie, jak simy podnoszą dłonie i robią taką jakby zdziwioną pozę (minę też robią zdziwioną jak coś) po teleporcie pod schody... Albo jak Dina i Cindy miały do oporu wyciągnięte ręce jak się "witały" (normalnie, simy jak się witają to mają zgięte łapki). Nie rozumiem tego. Pierwszy raz zaobserwowałam takie coś w marcu tego roku, od tamtej pory do dziś siostrami Kaliente grałam ok. 4 razy, i zawsze było tak samo :/// Miał ktoś podobnie? Można na to jakoś zaradzić? @down: tylko właśnie ich dom bardzo mi się podoba i nie chciałabym się z nim żegnać ;__; Nie da się inaczej? ![]()
![]() Ostatnio edytowane przez Diana : 17.07.2013 - 18:43 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1323 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Wyprowadzić, wprowadzić na inną parcelę, stary dom usunąc
![]() Nie ma lepszego rozwiązania na zbugowany dom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1324 |
|
![]()
Ja za wszystko dziękuję, nie przypuszczałabym, że coś nagle samo się przestawi.
A swoją drogą poprzestawiało się mnóstwo rzeczy, większość wróciła do domyślnych, ale nie tylko... cóż, najważniejsze, że wszystko znowu działa, zatem dziękuję! ![]()
![]() |
#1325 |
Reputacja: 11
|
![]() Mam takie śmieszne pytanie, a wręcz lekko wstydliwe, bo po tylu latach grania w "simsy" naprawdę tego nie wiem
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1326 |
Moderatorka Emerytka
|
![]()
W TS2 nie ma czegoś takiego
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1327 |
Reputacja: 11
|
![]() Liv Błyskawica
![]() ![]() edit: @down: o to, to! To właśnie mam na myśli pisząc "lewe" ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez Malin : 21.07.2013 - 20:11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1328 |
Moderatorka Emerytka
|
![]()
"Na lewo" wpływać, nic nie wpływa xD Chyba, że simowie udzielają konsultacji finansowych, dostają premie w pracy/szkole (no i regularne wypłaty
![]() ![]() Zdaje się, że innych sposobów niż te wymienione na zarobienie bez ingerencji gracza nie ma. Przynajmniej na parceli mieszkalnej. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1329 |
|
![]()
Mam poważny problem, wszystkie rzeczy które ściagam:fryzury,meble itp. ściagaja sie normalnie w winrar, a gdy go rozpakowuje wszystko okazuje sie popsute "nie mozna tego otworzyc" itp. a sciagałam z wielu stron i wszystko tak samo, gdy wchodze z tymi złymi dodatkami, gra oczywsiście nie chce się ładować tzn. nie wczytują mi sie miejscowości. Co robić T__T (gram w simsy od dobrych paru lat i nigdy mi sie tak nie robiło)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1330 |
Moderator
Reputacja: 46
|
![]()
W sensie że próbowałaś otwierać w grze czy poza grą? Jeśli poza grą to ci się nie otworzy...
Hm, no niektóre dodatki czasem nie działają, u mnie też tak się zdarza. Z jakich były stron? Poszukaj może na innych. I jeśli nie masz Clean Installera to ściągnij koniecznie.
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 11 (0 użytkownik(ów) i 11 gości) | |
|
|