Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 28.07.2013, 13:18   #311
Damian
Guest

Domyślnie Odp: Jakie będzie The Sims 4? Co powinno poprawić EA? Dyskusje ogólne o grze

Ja czwórki nie zamierzam kupować w dniu premiery, poczekam aż spadnie cena, wolę uzupełniać swoją kolekcję do trójki.
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 28.07.2013, 16:39   #312
scavo

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Jakie będzie The Sims 4? Co powinno poprawić EA? Dyskusje ogólne o grze

E, nie sądzę by powrócili do kompletnie całej jedynki i dwójki. Było by to kompletnie bez sensu, bo jedynie co to by chyba grafikę poprawili. Wg. mnie powinni już zakończyć serię gry The sims, gdyż nic nowego nie dodadzą, ani nie pozmieniają. Jedynym wyjściem na nową grę by było coś związanego z światem nadprzyrodzonym, a nie ulepszaniem pierwszych części gry. Może chociaż powrót do jedynki i dwójki nie jest zły, bo fajnie się w to grało, ale połączenie tego i zmianą grafiki nie da nic nowego co by mnie zachwyciło. Jedynie co, to nie chce nic mieć z trójki, gdyż znowu mnie zaczyna denerwować, ale to nie ten temat już Tak samo jak za bardzo nie chce żadnych połączeń, powrotów itd. Chce czegoś kompletnie innego. Coś czego nie było, np. rozwinięcie historii z Bellą itd. kompletnie NOWYCH opcji, mebli i Bóg wie czego jeszcze. Jeżeli znowu dadzą mebelki z dwójki, czy trójki, interakcje itd. to ja dziękuję i mówię grzecznie do widzenia. Teraz zostaje tylko czekanie do sierpnia, na te pokazy już co mają być, i co nam pokażą. Fakt, interesuje mnie to, ale nie wierzę że coś super nowego dodadzą
stare 28.07.2013, 16:50   #313
Malin

Reputacja: 11

Cytat:
Napisał Maqrƴǁ Zobacz post
Ok za dużo czytania, wiem, że się wtrącam.

Ten "PROLOG"-w sumie nie można tego tak nazwać, to nie prolog- wydaje mi się wyssany z **** przez jakiegoś pseudo fana. EA + Maksis, bo przecież połączyli siły, powinni starać się chyba żeby gra była bardziej realistyczna, nowoczesna, i bardziej przypominała ludzki świat, nie sądzicie? Wejdźcie na YT-ba i poszukajcie "The sims 4", lub coś w tym stylu. Takich rzeczy jest tysiące. Nie zapominajmy również, o tym, że nie można nazwać kolejnej części gry, np.: aktualizacją do TS1, no przepraszam Was! TS1 to staaara bajka, dawno zakończona. Wydaje mi się, że EA chciałoby zrzucić z siebie tą grę, jeżeli stworzyli lepsze, mam na myśli TS2, i TS3. Ta bardzo niedopracowana, i dziwna jakość z tego "prologu" zawsze mogłaby być chwytem reklamowym, prawda? Gra została oficjalnie zapowiedziana, wiem, ale czy od razu powinno być 31 stron dyskusji o niej? Założę się, a nawet mogę dać sobie rękę uciąć, że po wyjściu podstawy TS4 wiele graczy The sims nie odejdzie od swojej ulubionej części, choćby nawet z braku dodatków do TS4, jak i braku nieoficjalnych "downloads" i "packages" dodatków. Gra w 100% będzie w granicach cenowych 100-250zł. To też jest pewne, zważając na gospodarkę, nie tylko naszą. EA będzie chciało zobaczyć ile rybek połknie ich haczyk. Po wyjściu kilku dodatków, akcesorii (nie wiem jak to się odmienia, lol) cena spadnie do granic 100-150zł, niżej pewnie nie upadnie. To będzie również jeden zarodek tego, że gracze nie odejdą od swoich gier, mam na myśli pozostałych części gry. Najprawdopodobniej, jeżeli EA zauważy, że rybki nie połykają haczyku cenowego, a gra może nie przynosić zysków zmniejszą cenę, jednak potrwa to jakiś czas.

To tyle z mojej strony, pewnie coś tu jeszcze kiedyś skrobnę...
Papa!
Maqrƴǁ, tak naprawdę to ja nie wiem, o co Tobie chodzi. Masz pretensje, jesteś oburzony, nie podoba Ci się pomysł powstania TS4? Pytam poważnie, bo czytam Twój post już drugi raz i go nie rozumiem.

Piszesz oczywiste rzeczy - to jasne, że ta gra, jako nowość, osiągnie na początku zawrotną cenę. Zawsze tak jest z nowościami, zwłaszcza tak szumnie zapowiadanymi i wyczekiwanymi, i tego nic nie zmieni, ale jakoś nie sądzę, żeby to przeszkodziło prawdziwym fanom serii w jej kupnie. I gdzie widzisz problem z tym brakiem dodatków? Przecież to oczywiste, że ich jeszcze nie będzie! Dla mnie jakieś niedorzeczne jest to, co piszesz - przecież każda część była kiedyś nowością, nikt tego nie miał, więc i nieoficjalnych dodatków nie było... Ale właśnie dlatego trzeba będzie w to grać, by w końcu zacząć tworzyć nowe rzeczy. Uważam właśnie odwrotnie niż Ty - że każdy porzuci dotychczasowe części tylko po to, by przetestować tę najnowszą. Choćby z czystej ciekawości.

I dlaczego przeszkadza Ci, że powstało tu 31 stron tematu? Czy to źle? W czym Ty widzisz problem, że ludzie tu dyskutują o każdej nowej ujawnionej ciekawostce, snują domysły, jak gra będzie wyglądać, piszą o swoich oczekiwaniach? Kompletnie Ciebie nie rozumiem w tym miejscu. To jest forum DYSKUSYJNE, więc się tu dyskutuje i produkuje kolejne strony... A sprawa jest nie byle jaka, bo chodzi o najnowszą część gry. Zaliczyłam zonka przy tym wątku w Twoim poście, bo serio nie wiem, dlaczego to dla Ciebie taki problem.

I tak na dobrą sprawę to my jeszcze nic nie wiemy, nie ma żadnych ostatecznych grafik, więc na ten temat nie ma się co tu rozwodzić i lamentować. Wszystko jest w fazie rozwoju, więc ma prawo jeszcze wyglądać niewyjściowo, nawet jeśli jest to współpraca Maxisa i EA. Wszystko się zmieni! Też na początku się zszokowałam, ale inni uświadomili mi, że to tylko szkice, ogólny zarys, więc nie ma się co stresować i podnosić sobie ciśnienia w tym momencie.

Naprawdę nie wiem, czy to dzisiejszy ukrop mi tak doskwiera i już nic nie ogarniam, czy Ty serio napisałeś tego posta tak, jakbyś niczego wcześniej nie przeczytał na ten temat. Kompletnie nie rozumiem, o co Tobie chodzi

Ostatnio edytowane przez Malin : 28.07.2013 - 18:39
Malin jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.07.2013, 20:47   #314
Mamełe

Argument zakończenia serii The sims, bo nie ma co już dać nowego do mnie nie przemawia. Kiedy zaczęłam grać w simsy miałam lat 20, teraz mam 33. Moja córka ma 7 i ona dopiero zaczyna grać w simsy. To oczywiste, że nie będę jej instalować na kompie jedynki. Ona tak naprawdę w simsy zacznie grać od 4. Kto z was mających po te naście alt gra w gry sprzed lat 20?
Mamełe jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 31.07.2013, 18:03   #315
Ejak

The Sims 4 - poprawiona optymalizacja + ulepszona grafika i już mają bardzo dobrą grę tak naprawdę.
stare 31.07.2013, 21:21   #316
scavo

Ponoć EA i Maxis mają skupić sie na rozwoju i intelegencji simów.
stare 01.08.2013, 00:03   #317
anie_1981

"Inteligencji"?! To cyfrowe cyborgi, jaką one mogą mieć inteligencję? Czy zrobić siusiu, czy zjeść kanapkę? Nie, nie wymagajmy od nich zbyt wiele... Chociaż w trójce i tak są mądrzejsze niż w poprzedniczkach. Może posypią się posty sprzeciwu, ale w trójce to przynajmniej same z siebie sprzątają i zajmują się dziećmi. W dwójce i w jedynce jedyne autonomiczne interakcje z dziećmi to "baw się", nawet jeśli były głodne i miały pełną pieluchę. W trójce mogę zostawić ich z małymi dziećmi i iść na kawę, wiem, że nie zrobią sobie ani dzieciom kuku. Za to wybór krzesła przy posiłkach... przyznaję, w dwójce lepiej sobie z tym radzili. Ciekawe w sumie, czy czwórka doczeka się jakiegoś dema, tak jak trójka. Na pewno będę oglądała filmiki na youtube, czytała foto story itp, ale nie stać mnie już na kontynuowanie tego kaprysu. Ciekawe jaka będzie 5....
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 01.08.2013, 11:17   #318
scavo

Cytat:
Ciekawe jaka będzie 5....
Hohoho jeszcze nie wiadomo jak czwórka będzie wyglądać, i nawet nie wiadomo czy takie coś jak The Sims 5 by wyszło...
I nie sądzę by w trójce simowie byli bardziej mądrzejsi... Ale to moje zdanie
stare 01.08.2013, 19:18   #319
Everlasting

Mądrzejsi, czyli będą mieli wielozadaniowość. Czyli np. grają na komputerze jedząc kanapkę czy coś ale tylko tak mi się wydaje.
stare 01.08.2013, 19:23   #320
Mroczny Pan Skromności

Reputacja: 14

Tak, niezwykle inteligentni. Jakieś krzesło, czy inna szafka im wystaje to zamiast ominąć, tupią i się wściekają...
Mroczny Pan Skromności jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania