Wróć   TheSims.PL - Forum > Inne > TheSims.pl - archiwum > Forumowa Mafia
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 01.08.2013, 11:16   #391
Shiver

Reputacja: 21
Domyślnie Odp: Forumowa Mafia

- Ech, już sam nie wiem co myśleć... A właśnie! Opowiadałem Ci jak wczoraj przyszła do mnie po nocy jakaś dziewczyna? Zapukała do drzwi, zaprosiłem ją i zaproponowałem herbatę, a ona po chwili zaczęła gadać, że ma coś do zrobienia i uciekła. Dziwne...

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 01.08.2013, 11:16   #392
Alcioo :33

Reputacja: 12

- Ja mam przenosny odtwarzacz, mozemy ogladnac- wyciagnalem z torby odtwarzacz, wxialem plyte i poscilem im film- Prosze- mruknalem.
Alcioo :33 jest offline  
stare 01.08.2013, 11:17   #393
Malfurion

Reputacja: 19

Don spacerowal po korytarzach, szukajac skoczkow, badz czegos innego co przykulo by jego przeszywajace spojrzenie. Mijal to kolejne pomieszczenia, w ktorych widzial pracujacych naukowcow, inzynierow, lekarzy. Jednak nie znalazl niczego intrygujacego. Wyjal z kieszeni kamere i zaczal filmowac.

- Dzien drugi. Ehhh, co by tu powiedziec... 2 osoby juz odeszly do lepszego swiata. Tak, dobrze slyszycie. 2 osoby nie zyja. Zaczynam sie zastanawiac nad celem swojej podrozy tu. Owszem, wiekszosc zna mnie z moich filmowych dziel, jednak jestem tu w zupelnie innym celu. Boje sie, ze smierc czycha tuz za mna.
- lzy wolno splywaly po jego policzku.
stare 01.08.2013, 11:18   #394
Cytryśnia

- no tak... Kolejny podejrzany... Ej a właściwie to dlaczego chciałeś się ze mna spotkać?
stare 01.08.2013, 11:19   #395
Charionette
Admin Emeryt
Admin Kumpel

Reputacja: 18

- Co to za bełkot? - Cherrie oglądała z niedowierzaniem.
- To informacja. Rozszyfrujmy ją. - zachęcała Diana. Wyraźnie jej na tym zależało
Charionette jest offline  
stare 01.08.2013, 11:22   #396
Shiver

Reputacja: 21

- No cóż..., będąc szczery to znalazłem to w mojej szufladzie i pomyślałem, że to może jakiś Twój krewny - postanowiłem już więcej nie kryć się ze swoimi przypuszczeniami i położyłem na stoliku tajemniczą fotografię.
stare 01.08.2013, 11:22   #397
kubuss

Reputacja: 10

Przybywszy na miejsce, zastał o dziwo tylko jedną osobę.
- Dzień dobry. Chciałem dowiedzieć się czegoś o zabójstwie, którego wczoraj dokonano. Jest Pan w stanie udzielić mi kilku informacji?
- Co Pana interesuje?
John się zmieszał. Czy to się dzieje naprawdę? Czy on właśnie wypowiedział te słowa. Nie powiedział, nie mam czasu, nic Panu nie powiem? Porzuciwszy te myśli John ciągnął dalej:
- W jaki sposób zginęła Dżoanna Sheppard?
- To było zabójstwo. Została uduszona poduszką.
- Czy wiadomo już kto tego dokonał, lub czym się kierował?
- Jesteśmy w trakcie śledztwa, podejrzewamy że w tym incydencie nie brała udziału tylko jedna osoba.
Joha wciąż intrygowało, dlaczego w tak wielkim komisariacie jest tylko jedna osoba.
- Dlaczego jest tu Pan sam? Przepraszam że pytam, ale mnie to intryguje.
- Reszta załogi przeczesuje miasto w poszukiwaniu mafii.
Policjant się lekko zmieszał. Czy właśnie padło stwierdzenie: mafia. John jak i policjant zamilkli.
- Czy Pan potwierdził właśnie, że w mieście działa mafia, która zabija Bogu-ducha winnych ludzi?
- Nic takiego nie powiedziałem!
- Ależ owszem, przecież dobrze usłyszałem.
- Dobrze! Niech Panu będzie. W mieście działa mafia. Na razie nie wiemy z ilu osób się ona składa, wiemy że na pewno nie z jednej, ale kilku. Nie było też przypadkiem że zginęła osoba, która pojawiła się tu niedawno.
John zamyślił się. Ja też tu jestem od niedawna.
Po czym powiedział na głos:
- Czyli wiecie że to jest mafia, która prawdopodobnie będzie polować na osoby, które przybyły tu z ekspedycją?
- Chciałbym żeby to nie była prawda. Ale po ujawnieniu Panu tych informacji, wiem tyle co Pan w tej sprawie.
Wcale tak nie było. John wiedział więcej. A co najważniejsze zaczął wysuwać coraz bardziej prawdopodobne tezy. Wiedział o tajemniczym monologu z krótkofalówki. I o czymś co nazywało się Meona.
Wtem wpadł na ekscentryczny, ale przemyślany pomysł.
- Czy znajduje się tu gdzieś lista nowo przybyłych ludzi? Tych, którzy przylecieli tu na ekspedycję?
- Owszem. Ale po co to Panu?
- Wie Pan, nie poznałem jeszcze nikogo. Znając nazwiska będzie mi łatwiej ich poznać.
- Ah, no chyba że tak. Lista znajduje się w kwaterach głównodowodzących.
- Dziękuję za wiele cennych informacji. Do widzenia!
- Żegnam Pana.
Wychodząc John pomyślał: Co za debil z tego policjanta, wyjawiać takie informacje podrzędnemu człowiekowi? No cóż jego niekompetencja mi się przydała. Pobiegł do budynku, w którym znajdowały się kwatery głównodowodzących. Przywitał się z zastępcą dowódcy. Znali się już. Ten skinął głową.
- Dzień dobry. Mógłbym się rozejrzeć po kwaterach. Szukam jednej mapy, zostawiłem ją tu chyba wczoraj. A jest mi ona potrzebna w pracy.
- Pan John Kubussini, zapraszam, poradzi sobie Pan sam?
- Tak poradzę sobie, proszę się nie martwić.
- To dobrze, ja w takim razie pędzę na spotkanie dowództwa, przez jakiś czas może być Pan na tym piętrze sam.
Lepiej dla mnie. - Pomyślał. Po czym dodał:
- Proszę się nie martwić, znajdę mapę i idę do swojej pracowni.
Skinęli głową i rozeszli się w swoje strony. Johnowi ta sytuacja była na rękę, sam na piętrze. Dobrze wiedział że sale konferencyjne są piętro wyżej. Przystąpił do poszukiwań, cały czas półtonem do siebie mówiąc:
- Gdzie jest ta lista. Na pewno gdzieś tu jest. Kur*a ale tu konsol, żeby tylko czegoś nie nadusić.
Po 20 minutach poszukiwań, znalazł to co potrzebował. Trzymał w ręce kartkę zatytułowaną:

Ekspedycja nr 54.
Lista osób biorących w niej udział.

Kropelka potu pociekła mu po czole. Pozycja 25. Meona.
- Wiedziałem, że coś tu nie gra. Ale jak to odnieść do całości sprawy?
Wziął listę na ksero. Oryginał odłożył na swoje miejsce, kopię włożył do kieszeni. Zabrał byle jaką mapę i udał się do swojej pracowni.
Ogarnął kurz z krzesła, usiadł się i spojrzał po raz kolejny na listę. Meona. Nowo przybyła.
- To Twoje imię usłyszałem w krótkofalówce. Może to Ty, może Ty stoisz za tym zabójstwem. A przez krótkofalówkę nawoływano Cię na zgromadzenie. Zgromadzenie mafii....

Ostatnio edytowane przez kubuss : 01.08.2013 - 11:30
kubuss jest offline  
stare 01.08.2013, 11:24   #398
Alcioo :33

-To nie belkot, to ich jezyk. Na nagraniu jest morderca, ktrory przyznal sie do zabicie rudej, zrobil to zle wiec oddelegowali go, najprwdopodobniej zginie. Wraith powiedzieli tez, ze zabija wszystkich. Posluchajcie! oni maja plany na najblizsze dni kogo wyeliminowac. Nie na Was na liscie, ale jux sie nie dowiem co planuja na najblizsze dni. W przeviagu jednego dnia dowiedza sie, ze jestem tu. z Wami.Samo zadawanie sie z ludzmi grozi smiercia, Ja tam niemoge wrocic.

Ostatnio edytowane przez Alcioo :33 : 01.08.2013 - 11:27
Alcioo :33 jest offline  
stare 01.08.2013, 11:29   #399
Morgana

Reputacja: 10

obserwowalam innych, ktorzy starali sie znalezc trop co do podejrzanego. w sumie nie dziwie im sie. to byla trudna sytuacja. tymczasem ja, przegladalam notatki, ktore znalazlam w swojej kwaterze. nie nalezaly do mnie, ktos musial je zostawic. wygladaly na dosc stare. byly na nich szkice jakichs statkow, budynkow, nawet humanoidow. na koncu znalazlam kilka tekstow - jak mozna sie domyslec, zaden z nich nie byl w jezyku angielskim. wygladalo to raczej jak ciag dziwnych, pokrzywionych linii, na pewno nie znakow.
Morgana jest offline  
stare 01.08.2013, 11:32   #400
Cytryśnia

- Och! Niemożliwe! Szukałam tego zdjęcia! To jedna z moich pierwszych obróbek fotoszopowych. Jakim cudem ona znalazła się u ciebie... Hmm... Dziwne... Jeśli chcesz zatrzymaj ją, nie jest mi potrzebna.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości)

Zasady Postowania