Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 22.08.2013, 18:04   #371
Damian
Guest

Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

To by wychodziło na to że procesor 2,4 GHz dla Win 7.
Też mi to trochę zbyt pięknie wygląda aby było prawdziwe, poczekamy i zobaczymy.
Producent wspomniał o nadprzyrodzonej postaci, jeśli w podstawce The Sims 2 byli kosmici a tutaj była pokazana rakieta, to kto wie...
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 22.08.2013, 18:07   #372
Caesum
Administrator

Reputacja: 101

Jeśli po TS3 z w/w wymaganiami uznali nagle, że muszą zrobić grę, która odpali na każdym kompie, oczekiwałbym więc przynajmniej zbliżonych wymagań.
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.08.2013, 18:13   #373
Shiver

Reputacja: 21

Muszę przyznać, że czwórka coraz bardziej mi się podoba
Simy są świetne. Z wyglądu (porównując do trójki), ale przede wszystkim też jeśli chodzi o emocje. Jeśli będzie to wyglądało tak jak zapowiadali to będzie super! O wiele łatwiej będzie można tworzyć własne historie (tak jak przykład rozwiedzionego małżeństwa w notce na DotSim), bez specjalnego kombinowania.
CAS prezentuje się świetnie. Nie wiem tylko jak to się sprawdzi w praktyce (bo jeśli ktoś chciałby grać z touchpadem, bez myszki to klikanie i przeciąganie w różne strony będzie niezbyt wygodne, pomijając też ile trzeba będzie się namęczyć żeby uzyskać jakiś konkretny efekt). Podoba mi się też, że tło jest białe i nic mnie nie rozprasza. Sim jest dobrze oświetlony i wszystko jest widoczne jak na dłoni (a nie jak w stosunkowo ciemnym CASie z trójki). Ale mam nadzieję, że poprawią tekstury włosów bo teraz to trochę masakrycznie to wygląda... W trójce włosy wyglądają o niebo lepiej.
Martwi mnie trochę tryb budowy, nie do końca ogarniam jak będzie działał. Dla mnie poprzednia technika budowania była w porządku, a teraz wydaje się to zbyt skomplikowane (to co przedstawili mogłoby być alternatywnym sposobem budowania, do wyboru imo...).
Jak dla mnie to grafika jest całkiem niezła! :3 Ale powinni wszystko jeszcze trochę 'przybrudzić', dodać wyraźniejsze tekstury itd. bo na razie to wszystko wygląda tak gładko, idealnie, w nazbyt jaskrawych kolorach.
Poczekamy, zobaczymy Ale czwórka zapowiada się cudownie!
stare 22.08.2013, 18:34   #374
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Cytat:
Na jednym filmie / zdjęciu widziałem chyba zwierzaka, ktoś się orientuje czy będą jakieś zwierzęta w podstawce ?
Bylo mówione wcześniej, że NIE będzie.
Cytat:
Czy tylko mnie rozczarowały te nowości?
W sumie dla mnie trudno to nazwać nowościami, tzn. CAS i emocje. Dla mnie nowościami są np. okna dachowe, regulowana wysokość ścian, pogoda w podstawce, nowe animacje...
Można powiedzieć, że nie tylko Ciebie ; D Bo ja szczerze mówiąc nie podejrzewałam, że wywalą tryb projektowania.
Cytat:
Też mi to trochę zbyt pięknie wygląda aby było prawdziwe, poczekamy i zobaczymy.
No ale w sumie dlaczego grafika sprzed kilku lat ma być bardziej wymagająca?
Cytat:
Martwi mnie trochę tryb budowy, nie do końca ogarniam jak będzie działał. Dla mnie poprzednia technika budowania była w porządku, a teraz wydaje się to zbyt skomplikowane (to co przedstawili mogłoby być alternatywnym sposobem budowania, do wyboru imo...).
Podczas live broadcastu pokazywali filmik z Sims Campu. W pewnym momencie - dosłownie na chwilę - zobaczyłam dom w trybie budowania. Zrobiłam screenshot, ale okazało się, że za późno W każdym razie było w nim widać pojedynczą skośną ścianę, więc pewnie będziemy mogli budować "po staremu".
Cytat:
Ale powinni wszystko jeszcze trochę 'przybrudzić'
Oooo nie! Przybrudzona to jest "trójka"!

Sprawdziłam - faktycznie nawijają teraz o ITF

EDIT:
Cytat:
Napisał http://www.simowie.info/
Nie będzie pogody i pór roku w grze podstawowej.
No kurde, zdecydowaliby się xDDD

Ostatnio edytowane przez Liv : 22.08.2013 - 18:40
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.08.2013, 18:49   #375
Katerina

Reputacja: 10

lol, to kolekcjonerskie pudło na grę, czy coś tam bardziej wygląda jak karton na buty niż na simsy.
Ej no! Ale z nich chamy. Jeden mówi pogoda będzie, drugi, że nie będzie. Ciekawa jestem jakie fryzury i ubrania będą dodane.
stare 22.08.2013, 18:53   #376
Diana
Moderator

Reputacja: 46

Mocno zawiodłam się na interfejsie i CAS'ie. Wyglądają jak z jakiejś gry na telefon ._.
Pudełko kolekcjonerskie przypomina mi za to planszówkę
No nie wiem, jakieś mieszane mam uczucia... Dobrze chociaż, że wymagania nie są jakieś kosmiczne.
stare 22.08.2013, 19:05   #377
Piwusia

Ja gram w dwójkę, mam wszystkie duże dodatki, oprócz Osiedlowego Życia, które też zamierzam kupić. Nie jestem z serią od początku, tak naprawdę gram dopiero od dwóch lat i dopiero kilka dni temu kupiłam sobie Własny Biznes i Czas Wolny. Co mogę powiedzieć? Gra bardzo mi się podoba, dopiero niedawno zaczęłam ściągać jakiekolwiek dodatki z internetu, ale nawet bez nich zabawa jest przednia. Śledziłam rozwój The Sims 3 i doszłam do wniosku, że ma zbyt wiele bajerów, uproszczeń, możemy sobie wybrać ulubiony kolorek, pasemka włosów Sima... No wszystko. Cóż z tego jednak skoro nie widzimy Sima na parcelach publicznych, grywalność kuleje i od samej gry odrzuca mnie już po pięciu minutach? W trójce panuje chaos, nie możemy normalnie kontrolować Simów, tylko biegamy za nimi (jeden Sim w parku, drugi w domu, trzeci jeszcze gdzieś indziej i weź to ogarnij). Skomplikowanie w Simsach to nie jest coś czego szukam, już w dwójce opcji jest tyle, że czasem nie wiem co wybrać. Trójka oferuje więcej opcji dla budowniczych, ale dla mnie nie ma to znaczenia, dla mnie liczy się sama gra, a interakcje w dwójce są o wiele lepiej rozmieszczone. Poza tym w trójce niejako wymuszone na graczu są wyprawy na miasto, przez co gra traci na klimacie. Twórcy za bardzo się rozdrabniają, teraz wyjdzie czwórka i znowu dziesiątki dodatków... Jeśli chodzi o trójkę to wypróbowałam jedynie podstawę, ale nie przekonała mnie ta gra, po prostu, powody wypisałam już wyżej, może kiedyś pozbędę się uprzedzeń, w co raczej wątpię... Teraz przechodzę do sedna, do czwórki. Simowie wyglądają na tych screenach jak z bajki dla dzieci, ale sympatyczniej niż chociażby już w tej trójce. Kreskówkowy styl podoba mi się, gdyby jeszcze kolory były bardziej stonowane... Modelowanie Sima za pomocą myszki zamiast suwaków może być trochę kłopotliwe... Ja naprawdę nie chcę się bawić w ubieranki itp. tylko grać. Nie jestem maniaczką by ustawiać sobie kształt tyłka Sima. Otoczenie... Wygląda dość ciekawie, ale nie wiem czy chcę płacić jeszcze raz tak naprawdę za to samo. Zwierzaki i pogoda mogłyby być już w podstawce, ale raczej nie mamy co na to liczyć. Jak ktoś ma wszystkie dodatki do jedynki, dwojki i trójki to ma chyba z 50 płytek Simsów, rany! Jestem trochę wstrząśnięta, seria Simsów zdecydowanie za szybko się rozwija, gracze nie zdążą się nacieszyć jednym dodatkiem, a tu już wychodzi kolejna niezależna część. Mam nadzieję, że nie zapomnicie zupełnie o poprzednich odsłonach gry, ja tam lubię moją dwójkę.
Piwusia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.08.2013, 19:05   #378
Katerina

Dokupywanie ziemi mi się podoba. Jak i reszta newsów.
stare 22.08.2013, 19:06   #379
Mroczny Pan Skromności

Reputacja: 14

Ej, jaki rzęch, trójka mi śmiga aż miło! Jeśli są takie same to zakładam, że będzie działać xD
Zresztą, przetestuje się przed kupieniem xD Jak nie zadziała to trudno, jakoś przeboleję, bo nowego kompa nie kupię na pewno

A mówił ktokolwiek tak już na pewno oficjalnie o porach roku? Bo raz ludzie piszą tak, raz siak i w końcu nie wiem

I ciekawi mnie, czy będą też ciekawe tajemnice w grze Zawsze lubiłem czytać o "odkryciach" graczy.
Mroczny Pan Skromności jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.08.2013, 19:17   #380
Shiver

Reputacja: 21

@Liv - chyba jednak rzeczywiście będzie można budować po staremu, tak w sumie wynika z najnowszego newsa. I bardzo dobrze

Nareszcie będzie można trochę poszaleć z budowaniem! ^^ Bez bawienia się kodami, nawet bez dodatków z neta. Ciekawy jestem tylko jak będą się prezentowały obiekty. W trójce strasznie mi przeszkadzały. Wyglądały okropnie ciężko, kanciasto, brzydko po prostu. Szczególnie jeśli je porównać do megadopracowanych, realistycznych roślin i drzew (to jedna z nielicznych rzeczy jakie mi się w trójce podobały i, które udały się twórcom).
Miejmy nadzieję, że będzie inaczej

Ostatnio edytowane przez Shiver : 22.08.2013 - 19:23
Shiver jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 14 (0 użytkownik(ów) i 14 gości)

Zasady Postowania