Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 22.08.2013, 20:35   #391
simka334player

Reputacja: 10
Grin Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

hello Liv. Long time no see. Anglistyka?
Co do total control i emocji tudzież inteligencji simów, uważam że jedno drugiego nie wyklucza. Tak jak w przypadku Ms Pearson i jej Sophie, Ollie i Andre- ona decyduje co wpływa na nastrój kontrolowanych przez nią ( nas ) simów.
I o to mi chodzi mentosiku, żebym mogła decydować i kontrolować moich simów.
samo wyłączenie starzenia nie załatwia sprawy . w trójce, jak ktos zauważył ,wystarczy zmienić rodzinkę i już w poprzedniej rodzinie dzieją sie dziwne rzeczy.
Zdaję sobie sprawę że otwarte otoczenie wymusza zmianę sposobu gry.
Mnie osobiście nie przeszkadzało to w dwójce że koledzy ze studiów np ,różnili się wiekiem po pewnym czasie. Potrafiłam to kontrolować. Ale po prostu kocham moje dwójkowe simy i mogę grze wiele wybaczyć.
A jak bedzie w czwórce? Zobaczymy.
Co do dziedziczenia cech nie sądzę żeby maxis bawił się w Mendla. Wystarczy że podrasuje dobrą robotę jaką wykonał w dwójce i bedzie ok.
Tyle lat gram w dwójkę i wciąż nie znam wszystkich tajników tej gry. Ciagle mnie zaskakuje. Jest to po prostu tak skomplikowana gra. Nie znam sie nic a nic na technicznej stronie tego typu gier ale na chłopski rozum jasne jest że potrzeba by było jakiegos super komputera żeby uciagnął grę naśladującą życie w sposób jakiego oczekują niektórzy z was, wypowiadających się na tym forum.
Bardzo jestem ciekawa jakie naprawde będą nowe simy. Zapowiadają się interesująco.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 22.08.2013, 20:39   #392
Mroczny Pan Skromności

Reputacja: 14
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

a ja bym wolał, żeby simowie się starzeli wszędzie, czy to w domu, czy na studiach, czy w podróży. I żeby można było przełączać się pomiędzy simem na studiach/w podróży a rodziną (wiem, niektórzy powiedzą, że ekran ładowania, ale przecież nie każdy musi korzystać z tego...)
Mroczny Pan Skromności jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.08.2013, 20:39   #393
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Cytat:
Napisał Agor-ia
edit: Trzy okolice, każda w innym stylu, to plus. Ale z drugiej strony, skoro ma być to okolica śródziemnomorska, umiarkowana i "zimniejsza", to bez pogody i tak będzie to takie niedokończone.
Nie będzie takiego klimatu - i to niemal dosłownie!

Cytat:
Napisał anie
Słuchajcie jak to jest z tym kreatorem stylów? Skąd wiadomo, że tego nie będzie?
Gracze domagają się CASTa i to nie jest pewne, że w finalnej wersji gry go nie będzie Musimy być dobrej myśli!
Tak, znowu weszłam na MTS i niektórzy tam wręcz piszą, że dopóki nie przywrócą opcji wyboru stylów, nie kupią gry. W sumie dobry pomysł na bojkot.
Cytat:
Napisał Kerbi
o super, ja już się cieszyłem z pogody, a tu jednak nie będzie. Żal, nie rozumiem - przecież to jest tak podstawowa rzecz, że powinna być w podstawie
No i jak tu się nie zgodzić?
Cytat:
Napisał Alexandra
A gdzie są inne kategorie ubioru? tzn. stój wizytowy, sportowy
Dodadzą je później. Jestem pewna.

EDIT:
Cytat:
Napisał Lubie
a co do newsów, już chcę budować tam donki. 333 genialne te "ala puste działki" i dokupywanie terenu 33
Nie wiaodmo jeszcze, czy obiekty i oświetlenie nam pozwolą na stuprocentową frajdę! Ale zważając na stan obecny widoczny na screenach, tak właśnie będzie.

Cytat:
Napisał simka334player
hello Liv. Long time no see. Anglistyka?
I changed my mind and my final choice was biotechnology Though I passed my English matura exams very, very well
Cytat:
Co do total control i emocji tudzież inteligencji simów, uważam że jedno drugiego nie wyklucza.
Nie musi wykluczać, ale będziemy musieli się poniekąd dostosować do simów, a nie simy do nas.
Cytat:
Tak jak w przypadku Ms Pearson i jej Sophie, Ollie i Andre- ona decyduje co wpływa na nastrój kontrolowanych przez nią ( nas ) simów.
Ale na pewno wydarzenia losowe np. utrata pracy też będą miały wpływ na nastrój naszych simów.
Cytat:
Co do dziedziczenia cech nie sądzę żeby maxis bawił się w Mendla.
W TS2 całkiem dobrze sobie z tym poradzili, w TS3 schrzanili... Miejmy nadzieję, że pójdą porozum do głowy
Cytat:
Tyle lat gram w dwójkę i wciąż nie znam wszystkich tajników tej gry. Ciagle mnie zaskakuje.
Mam tak samo Ale pod tym względem TS4 też zapowiada się nieźle

Ostatnio edytowane przez Liv : 22.08.2013 - 20:51
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.08.2013, 20:48   #394
Agor-ia

Cytat:
Napisał Liv Zobacz post
Nie będzie takiego klimatu - i to niemal dosłownie!
No właśnie...
Ta okolica wzorowana na Nowym Orleanie to na pewno otoczenie "umiarkowane", ciekawe, jakimi miejscami będą inspirowane pozostałe dwa. Byłoby super, gdyby chłodną okolicę zrobili w stylu któregoś z państw Półwyspu Skandynawskiego. W jednej części Karlskrony są nawet takie malusie domeczki w słitaśnych kolorach, bardzo w stylu ts4
Agor-ia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.08.2013, 20:55   #395
Mamełe

Cytat:
Napisał Mroczny Pan Skromności Zobacz post
Ej, jaki rzęch, trójka mi śmiga aż miło! Jeśli są takie same to zakładam, że będzie działać xD
Zresztą, przetestuje się przed kupieniem xD Jak nie zadziała to trudno, jakoś przeboleję, bo nowego kompa nie kupię na pewno

A mówił ktokolwiek tak już na pewno oficjalnie o porach roku? Bo raz ludzie piszą tak, raz siak i w końcu nie wiem

I ciekawi mnie, czy będą też ciekawe tajemnice w grze Zawsze lubiłem czytać o "odkryciach" graczy.
To był żart, będzie hulać aż miło

Wysokość ścian i okien, zaokrąglone ściany, łamane schody. Na pewno kupię.

Chciałabym, żeby postacią nadnaturalną w podstawie byli kosmici. W trójce zdecydowanie pojawili się zbyt późno, tak samo jak zmiany pogody i pory roku.

A z tym podzieleniem okolicy na klimaty, to mi sie sims wakacje skojarzyły

Ostatnio edytowane przez Mamełe : 22.08.2013 - 21:04
Mamełe jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.08.2013, 21:00   #396
scavo

Wszyscy marudzą o opcji tworzenia stylu, ale chyba tylko nie ja Nie lubię tego narzędzia, jest dla mnie zbędne. Wystarczą mi te kolory co daje gra, ew. mam pododawane kilka ulubionych i jest wszystko ok.
stare 22.08.2013, 21:05   #397
Mroczny Pan Skromności

Reputacja: 14

upup, no domyślam się
scavo, ja też nie marudzę Moim zdaniem mogliby jednak dać choć okrojoną wersję,np. tylko zmiana koloru, a brak możliwości zmiany tekstur (albo mniej tekstur)

Co do postaci nadnaturalnej w podstawie to ofc liczę, że będzie coś więcej niż duch Kosmici mogą być, mi to odpowiada

Ostatnio edytowane przez Mroczny Pan Skromności : 22.08.2013 - 21:08
Mroczny Pan Skromności jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.08.2013, 21:08   #398
Agor-ia

Właśnie obejrzałam ten cas gameplay i podejrzewam, że nie ma opcji edytowania jednego oka. Wiem, że może się to wydawać zupełnie zbędne, ale fajnie by było móc zrobić sima w stylu Szalonookiego

edit: Czy tylko ja jestem antyfanką kosmitów?
Chociaż ja to tak ogólnie nie lubię kosmitów, nie tylko w simsach
Agor-ia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.08.2013, 21:23   #399
Katerina

Nie no. Dla mnie MUSZĄ być różne tekstury! Ja chcę się ubrać jak fashionistka z Nowego Jorku, geometryczne wzory, krata itd. Zawsze, przy każdej rodzinie, każdym simie używam tej opcji. Może dodadzą. A właściwie OBY dodali.
stare 22.08.2013, 21:37   #400
Damian
Guest

Wszystkie przedstawione funkcje pokazują grę w wersji Alpha, jest to bardzo wczesna wersja gry nie pokazuje w pełni finalnej wersji gry tylko zrobione namiastki, mała ilość ubrań, fryzur czy pokazanych domków jest specjalnie zaaranżowana po to aby fani nie pisali że już widać bugi oraz coś jest niedokończone.
Wygląd simów to także alpha i wszystko może być zmienione.

W The Sims 3 jest ukazane miasto The Sims 4 nocą, dokładnie w ostatnim dodatku do gry "Skok w Przyszłość"

i.imgur.com/a3xv037.jpg

Ostatnio edytowane przez Damian : 22.08.2013 - 21:45
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 5 (0 użytkownik(ów) i 5 gości)

Zasady Postowania