Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 3: Zdjęcia z gry > Simy [TS3]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 07.09.2013, 17:57   #71
Agor-ia

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Simy od Muff

Ten efekt niedomkniętych ust mi się nie podoba. Zwłaszcza na przybliżeniu twarzy źle to wygląda.

Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!"

"The only way to get rid of a temptation is to yield to it." - Oscar Wilde
Agor-ia jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 08.09.2013, 10:29   #72
ajditia

Domyślnie Re: Simy od Muff

Prześliczna Jedyne co to nie podoba mi się tylko szminka. Kolor jest w porządku, tylko te zęby :/. Śliczne piegi, skin, soczewki. Uwielbiam ten płaszczyk
stare 08.09.2013, 10:33   #73
Luflee

Simka jest śliczna, podoba mi się.
Tylko usta i buty mi nie pasują, a tak to jest ok.

9/10
Luflee jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.09.2013, 18:09   #74
xheyanna

Reputacja: 17

Trochę ciężko mi ocenić przez boczne światło, ale ogólnie wydaje się być całkiem ok
Na pewno nie podoba mi się mejkap oka, nie lubię tak spiczasto zakończonej kreski w wew. kąciku
Być może dolna warga delikatnie zbyt gruba i nos trochę spiczasty
Fryzurka na plus, trochę dziwnie skrojone ubranie (szczególnie te kieszenie), ale tragedii nie ma
Daję jej 8/10
stare 09.09.2013, 09:14   #75
BlueJayWay

Podoba mi się w niej wszystko oprócz ust. Ma je jakoś tak dziwnie, nienaturalnie wydęte, może kąciki jej ust są zbyt głęboko.
Ale pomimo to jest świetna i wygląda seksownie jak na policjantkę. Podoba mi się fryzura - lubię takie wysokie kucyki, makijaż też jest w moim guście.
BlueJayWay jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 11.09.2013, 16:35   #76
WhiteSugar

No hej Simka cudna, jest taka słodziutka a zarazem wygląda na twardą laskę Ogólnie buzia cudowna i te piegi *.* Makijaż super, bardzo lubię takie mocne krechy!
Ubranko z butami mi się średnio podoba, ale pasuje do niej

I tak jest śliczna
WhiteSugar jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 06.10.2013, 22:31   #77
rawrvera

Wybacz, ale nie podoba mi się prawie żadna... Ciężko mi to mówić, naprawdę. Przyjrzałam się wszystkim dokładnie, porównałam sobie zdjęcia i prawie każda wygląda tak samo. Już wyjaśniam, dlaczego tak myślę.
1. Wszystkie mają pociągłą twarz, oprócz tej cukierkowej i blondynki w krótkich włosach - mogłabyś trochę poeksperymentować, bo mam wrażenie, jakbyś cały czas robiła te simki tylko na jednej i zmieniła im parę szczegółów, jak oczy czy usta
2. WIELKIE OCZY... Po prostu są przerażające! Szczególnie u tej tutaj - aż tęczówka się przez to popsuła, wygląda to niezdrowo, nawet jak na simsy
3. Nosy. Nie dziwię się, że mogą ci nie wychodzić, bo jak dla mnie sztuką w simsach jest zrobić przyzwoity nos Nie wyglądają tak podobnie, i to jedyna rzecz, jaką lubię w twoich simkach
4. Te i te - czyżby za dużo botoksu? U tej pierwszej strasznie wyglądają, a przy tej drugiej - nawet nie oceniam, bo nie wiem, czy to wina zastosowania tej pozy czy takie jej zrobiłaś
Najbardziej spodobały mi się dwie simki: czarnulka i Kiley (? wybacz, jak przekręciłam ). Ta druga jest najlepsza ze wszystkich.
A ta - wybacz, ale wyszła tragicznie, okropnie mi się nie podoba. Wygląda staro, bo pewnie za bardzo zagłębiłaś kąciki przy nosie (czy jak to się tam zwie), w dodatku ta wysuniętą szczęka niszczy wszystko. I te oczy! Są chyba największe ze wszystkich! Jej jedyny atut to usta, które z kolei mają źle dobraną szminkę i nie pasują do tak wysuniętej szczęki (chodzi mi o proporcje).
Przede wszystkim myślę, że mogłabyś rzucić sobie konkretne wyzwanie. Na przykład postarać się zrobić simkę z takim nosem i szczęką (Lea Michele), taki nos (Amber Riley) też mógłby ciekawie wyjść, lub na przykład zrobić simkę na takie podobieństwo (Naya Rivera)
Niestety, według mnie poniektóre są naprawdę do siebie aż za bardzo podobne, to daje po oczach.
Nie przejmuj się za bardzo i rób dalej swoje simki - albo coś nowego, jak ci proponuję, albo nadal w swoim starym stylu - to jest tylko i wyłącznie moje zdanie.
I tak przy okazji: wstawiaj zdjęcia z CAS, albo jakieś konkretne ukazujące całe ich twarze, bo naprawdę ciężko mi jest ocenić, jak są np. w takiej lub w takiej pozycji (akurat w tej pozie chodzi o to, żeby simka zrobiła dziubka, więc nie wiem, czy to wina pozy, czy naprawdę ma takie wielkie usta i wydatne policzki).

edit: wiem, wiem. ostatnia aktualizacja była miesiąc temu i odkopałam temat, ale chciałam coś ocenić, bo: 1. jest mało tematów, 2. już od miesiąca chciałam to napisać, jeszcze zanim miałam konto.

Ostatnio edytowane przez rawrvera : 06.10.2013 - 22:34
rawrvera jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 06.10.2013, 23:18   #78
Muffshelbyna

rawrvera - dzięki za taką obszerną opinię.
No, trochę przykro mi słyszeć, że nie podoba Ci się prawie żadna simka, ale cóż.
W końcu każdy ma własne poczucie piękna i każdemu podoba się co innego.
Co do tego, że simki wyglądają podobnie - to dziwne, bo ja mam na tym punkcie obsesję i przy każdej staram się modyfikować zarówno kształt twarzy jak i szczegóły, czyli usta, brwi i oczy. Skoro niemal wszystkie mają taką pociągłą twarz, postaram się trochę poeksperymentować i stworzyć jakąś z inną buźką.
Wielkie oczy, cóż, zaznaczałam, że mam do nich słabość. Może rzeczywiście wyglądają nienaturalnie, ale na dobrą sprawę, to tylko simsy. U Rose może rzeczywiście te tęczówki wyglądają, jak to określiłaś, niezdrowo, postaram się w przyszłości uniknąć takiego efektu.
Cieszę się, że chociaż nosy Ci się podobają.
No wiesz, nie wszystkie duże usta są od razu potraktowane botoksem.
W każdym razie, u Celeste (pierwszej simki) może faktycznie przesadziłam z rozmiarem, postaram się zwracać na to większą uwagę.

Czarnulka też mi się podoba, jest chyba najładniejszą simką, jaką zrobiłam.
Co do Rose, czyli tej z wysuniętą szczęką - właśnie tę szczękę zrobiłam jej po to, aby się wyróżniała i nie była podobna do reszty simek, jak widać nie wyszło. ;_;
A co do tego, że wygląda staro, hmmm, nie powiedziałabym. Ale dobra.
Makijaż to dla mnie czarna magia, nie jestem specjalistką w tej dziedzinie, także moje simki pewnie w większości mają nieodpowiednio dobrane szminki, cienie czy kreski.

Hmmm, z tymi wyzwaniami to mnie zaskoczyłaś, nie powiem, mogłoby wyjść nawet ciekawie. Ale wątpię, czy umiem odwzorować w simsach te proporcje twarzy, w każdym razie dzięki za podpowiedź, popróbuję.

Cóż, postaram się, aby simki nie były do siebie podobne, przynajmniej do tego stopnia.
Ale duże oczy bardzo lubię, tak więc pewnie będą się one ,,pojawiać'' przy kolejnych tworach, oczywiście postaram się, by wyglądały one naturalnie.
No dobrze, będę też wstawiać zdjęcia bez żadnych póz, aby można było się simce lepiej przypatrzeć.
mam jakiś uraz do tych z cas-u

A temat z simkami założyłam tylko i wyłącznie dla relaksu.
Nie mam jeszcze wyrobionego stylu i traktuję tworzenie simek jako zabawę. Nie liczę na pochwały, bo wiem, że moje twory do najwybitniejszych nie należą.
Tak czy siak, dziękuję Ci bardzo za opinię. Postaram zastosować się do Twoich rad i mam nadzieję, że kolejne simki zrobią na Tobie lepsze wrażenie.
Muffshelbyna jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 01.11.2013, 19:23   #79
Muffshelbyna

Zrobiłam nową simkę, i przyznam szczerze, że jestem z niej zadowolona.
Poznajcie Evę.

Zapomniałam o fotce z CAS-u, mam nadzieję, że mi wybaczycie.
Jak wrażenia? c:

btw, tylko u mnie taka słaba jakość?
Muffshelbyna jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 01.11.2013, 19:28   #80
Diana
Moderator

Reputacja: 46

No wreszcie coś nowego...
Hm, na pierwszym zdjęciu wygląda super, ale na reszcie tak średnio
Chociaż w sumie to ładna simka, tylko trochę twarz ma dziwną xD
I tak twierdzę, że twoja najlepsza simka to Kiley
Jakość... Nienajgorsza.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania