![]() |
#151 | |
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
Reputacja: 19
|
![]() Cytat:
Ale już miała swoją szansę. Nie wykorzystała jej. Przy kolejnym przewinieniu i tak miała dostać bana. Ile można dawać ostatnich szans? Jutro wieczorem. O 20:00. |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#152 |
Archeolog Renesansu
Reputacja: 51
|
![]()
Bjork - skoro dostała bana za błahe przewinienie, to gdzie były wcześniej warny? Czy w ogóle takie dostawała? To tak, jakbyś mi wlepiła bana za to, że rok temu przeklęłam 5 razy w jednym poście. Skoro puściłaś to mimo uszu wcześniej, to nie możesz teraz wlepić bana "bo tak". Rozumiem, że ostrzegałaś Rudą, ale uzasadnienie mówi "za całokształt" - a to nie działa w tę stronę. Wybacz, ale w mojej opinii ban permanentny nie może być wlepiony za jednorazowy występek, "bo ostrzegałam ją wcześniej". Skoro ją ostrzegałaś, to mogła dostać bana czasowego wcześniej, a nie teraz.
![]() |
#153 |
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
Reputacja: 19
|
![]()
No i znowu złapałaś mnie na tym, ze jestem nieodpowiedzialna. Masz rację - powinnam. Ale wychodzę z założenia, że bez sensu jest karanie ludzi. Stawiałam na rozmowę. Jednak okazuje się, że sens ma. Właśnie o tym napisałaś.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Administrator
Reputacja: 100
|
![]()
Dokładnie jak Meryam pisze. Rudzielec powinna była dostać wyraźną karę już podczas swoich wielkich występów. Zostały jej jednak wybaczone, a rangę moderatora oddała z własnej, nieprzymuszonej woli. Nie można jej więc winić teraz za to, że zrobiła coś kiedyś, albo broń Boże, że MOŻLIWE, że zrobi coś w przyszłości. Trzeba było już wtedy dać bana, warna, cokolwiek, gdy faktycznie był ku temu powód. Te dwa posty, które pokazała(a które nawet nie podejrzewałbym o wzięte z tajnego działu), były absolutnie nieszkodliwe, a ich treść była wiadoma jeszcze zanim w ogóle została pokazana użytkownikom. Tym bardziej więc ban permanentny był nieuzasadniony.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Reputacja: 10
|
![]()
Bjork - na forum nie może być wszystkich administratorów żylet. nie wyobrażam sobie takiego rozwiązania, a wręcz śmiem twierdzić że atmosfera zrobiłaby się gorsza od tej, która teraz panuje. jesteśmy ten sam rocznik ofc. na forum. od kiedy tylko pamiętam, a pamiętam od 2007 roku, że zawsze byłaś przyjazna i ugodowa. i mogę dać sobie uciąć rękę, że nie tylko mi, ale wielu osobom najbardziej w Tobie podoba się fakt, że czerwień nie zaćmiła Ci umysłu. że jesteś dla nas jak matka. nie wyobrażam sobie jak byś teraz miała się zmienić. chcesz być dobra dla wszystkich, i dobrze to się chwali. ale nie bierz przykładu z innych. najgorszym jest dążyć do być kimś, kim się nie jest.
wiem że masz do mnie sentyment, w ostatnich czasach mi to kilka razy pokazałaś. i dziękuję Ci za to. wiem, że niektóre porównania w moich wypowiedziach są bardzo dosadne. i często są na krawędzi. ale sprawa Ilony, bo o tym mówię. o rudzielcu się nie wypowiadam, bo jestem jakby postronny w tej sprawie. ale sprawa Ilony była wręcz nierealna. powołanie jej na administratora było niezłym paradoksem, tym bardziej że użytkownicy nie mieli o niej dobrego zdania nawet jak była moderatorem. i nie dziwię się wybuchu sprzeciwu po jej nagłym awansie na administratora. zauważ, że przy innych awansach w tym czasie (Apo i Charionette), nie było takiego oburzenia. tylko dlatego, że miały one o wiele lepsze opinie od Ilony. do tego ten temat z trollami pogrążył ją całkowicie. drugą sprawą jest, czy potrzebujemy tylu administratorów. ale nie mnie to oceniać. mi po prostu wydaje się, że tylu nie potrzeba. nie mamy 654862587845 userów, a co z tym się wiąże, nie ma tyle pracy do administracji. ale mamy wystarczająco użytkowników, żeby było więcej moderatorów niż administratorów. |
![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Reputacja: 12
|
![]()
Zgodzę się z moją poprzedniczką.
Bjork - jeżeli przepuściłaś dawniej, to nie możesz teraz karać za swój błąd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Archeolog Renesansu
|
![]()
Słuchaj, ja nie stwierdzam, ze jesteś nieodpowiedzialna, wcale tak nie wynika. Tylko nie możesz teraz wyciągać konsekwencji za coś, co wcześniej puściłaś mimo uszu. Chodzi o to, że gdybyś wcześniej dała Rudej warna albo nawet tego bana czasowego, a teraz, mimo wcześniejszych kar, znowu zrobiła coś źle, dała jej bana, to byłoby w porządku. Ale nie wyciągnęłaś konsekwencji wcześniej. Po prostu.
Rozumiem to, że możesz mieć miękkie serce, to jest zrozumiałe, naprawdę. Tylko ta decyzja o banie została podjęta za późno, i dlatego też ma nieodpowiednie wytłumaczenie, co wiąże się z tym, że jest trochę niesprawiedliwa. Przykro mi, że tak wyszło, ale teraz to ty musisz wyciągnąć konsekwencje za to, że nie interweniowałaś odpowiednim sposobem wcześniej ![]() I to miło, że chciałaś iść na ugodę z Rudą, naprawdę. Ale niestety, czasami twoje stanowisko wymaga radykalnych decyzji.
![]() |
#158 |
Administrator
Reputacja: 15
|
![]()
Caesum albo agapi podał rozwiązanie, żeby teraz zdjąć bana a dać przy następnym wykroczeniu. Sęk w tym, że przy poprzednim złamaniu regulaminu przez Rudą, Bjork tak właśnie pomyślała, że da bana przy następnym wykroczeniu i teraz właśnie było to następne wykroczenie. Zatem jeśli teraz przyjmie takie rozwiązanie, to przy następnym razie znów wszyscy staną w obronie, bo przecież wszystko wcześniejsze było odpuszczone. Błędne koło...
![]() |
#159 |
Reputacja: 10
|
![]()
To i ja chciałabym się wypowiedzieć.
Nie znam osobiście rudzielca, nie pisałam z nią, więc wątpię by moja opinia była w jakikolwiek sposób subiektywna... Zgadzam się z tym, że jeśli zdarzały się poprzednio jakieś wykroczenia z jej strony, powinno być to w końcu rozliczone. I Bjork ma rację, że postanowiła dać jej bana przy kolejnym przewinieniu. Rozumiem ją. Kara to kara i nie może zostać odpuszczona - każdy użytkownik jest równy. Ale zacznijmy od tego, że to nie było żadne przewinienie... Może po prostu trzeba jakoś doprecyzować regulamin? Bo to już nie kwestia zasłużonego użytkownika, czy dobrej/złej administracji, tylko dziwnej zasady. Przecież rudzielec wstawiła screena swojego własnego posta, którego zawartość była powszechnie znana. Gdyby ktoś nie wiedział, nie pomyślałby, że to z działu moderki, bo tam nie ma nic co by na to wskazywało. Pisząc po prostu „sama odeszłam” streściłaby krótko swojego posta z feralnego screen’a, więc również przekazałaby tą samą informację i naruszyła prywatność, co nie? |
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Archeolog Renesansu
|
![]()
Ok, to chyba jesteśmy wszyscy w stanie przyjąć do wiadomości, że za następne wykroczenie Ruda dostanie bana? Co reszta na to?
![]() Bo nawet jeśli Bjork wyszła z takiego założenia ostatnim razem, to my o tym nie wiedzieliśmy, ale teraz, gdyby wszyscy byli świadomi tej decyzji, to może nie byłoby znów takiej afery? ![]() Po prostu zakończmy już ten bezsensowny spór, proszę. Ostatnio aż za dużo takich kłótni na forum.
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|