![]() |
#11 |
Guest
|
![]()
CIEMNA GWIAZDA odc.16
-Próbowaliśmy ją obudzić całe 3 godziny. Niestety to coś poważnierjszego-powiedział lekarz Tomkowi. -Kiedy się obudzi? -Nie wiemy! CZy pan ma rozum? Przecież tego nikt nie wie. Może obudzi się za 30 lat, może za pół roku, może jutro... -Za 30 lat!!??? -Nie wiadomo. Może się już obudziła. -Obudziła się??? -Ależ panie Tomku, ja tylko tak mówię. Niech pan trochę pomyśli. *** Minął rok. Aneta ciągle była w śpiączce. Pewnego dnia do szpitala weszła Alinka. W ciągu tego roku stała się sławną lekarką. -Pani Nowak?-zdziwił się lekarz -Przyszłam do mojej siostry. -Siostry? -Anety Thomson, a co juz wyszła? -Nie, nie ciągle ma śpiączkę. -Jak to ciągle? Od kiedy? -Od roku. -Gdzie ona jest? -Tam. Alinka powiedziała parę słów lekarzowi, zrobiła pare rzeczy i Aneta zaczęła się budzić. -Jak to pani zrobiła? -Tak jak pan widział. -Kim pani jest?-spytała Aneta -Nie poznajesz mnie? -Nie, nigdy nie widziałam dwudziestoparo letniej kobiety z długimi złotymi lokami i niebieskimi oczami. -To ja, Alinka, twoja siostra. -Jak to??? -Ty się strasznie zmieniłaś. Który dzisiaj jest? -Rok po tym jak tu trafiłaś. -Tak późno??? -Tak. -A co robili Ania i Arturek jak tu leżałam? -Opiekowałam się nimi. I musiałam u was zamieszkać. -Alino, co chcesz w zamian za to, że dzięki tobie wstałam? Alinka powiedziała: A. Zamieszkać na zawsze z wami B. Nic |
![]() |
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości) | |
|
|