![]() |
#1492 |
Reputacja: 10
|
![]()
Cześć
Mój problem polega na tym, że wszystkie fryzury, ubrania, skiny, makijaż i reszta elementów trybu tworzenia sima (poza gotowymi, ściąganymi simami) nie pojawia się w grze. Wszystkie meble natomiast działają bez zarzutu. Dodatki są ok, przed reinstalką normalnie się wyświetlały. Zna ktoś może przyczynę? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1493 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Masz folder downloads czy Downloads?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1494 |
|
![]()
Jasne, że Downloads. Dodam jeszcze, że gotowi, ściągani simowie zniknęli, za to sukienki, które wczoraj ściągnęłam pojawiły się w grze. Meshe są ok, w końcu wcześniej wszystko się wczytywało
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1495 |
Moderatorka Emerytka
|
![]()
A Warsztat działa normalnie?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1496 |
|
![]()
I znowu - nic z trybu tworzenia nie pokazuje się w grze. Wyjdę z siebie i stanę obok
Przy uruchamianiu warsztatu wyskakuje błąd. Przejrzałam temat, przeniosłam pliki .cache oraz CASThumbnails i folder SavedSims, a ubrań, fryzur etc jak nie było, tak nie ma |
![]() |
![]() |
![]() |
#1497 |
Moderatorka Emerytka
|
![]()
Jeśli Warsztat się nie uruchamia, to znaczy, że w Downloads albo w SavedSims coś się spierniczyło.
Sama się niedawno przekonałam, że po "reinstalace" (w moim przypadku po przegraniu folderu EA Games z kompa na laptopa) nie wszystkie rzeczy z Downloads działają. Mi wyskakiwała "aplikacja..." podczas ładowania niektórych rodzinek. Rozwiązania mojego problemu "oficjalnie" jeszcze nie znalazłam, ale, miejmy nadzieję, w Twoim przypadku chodzi coś innego niż w moim i czystka w Downloads/SS załatwi sprawę. Ostatnio edytowane przez Liv : 19.02.2014 - 20:55 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1498 |
Reputacja: 11
|
![]()
Pytanko do twórców dodatków, zwłaszcza ubrań (nie ma ich na forum za wielu, ale może ktoś robi coś na swoje potrzeby). Co trzeba zrobić, żeby tworząc ubranie, wyszło ono w takiej genialnej jakości:
http://i.imgur.com/EBPaKiu.jpg http://i.imgur.com/clDFko1.jpg ? Choćbym nie wiem, co robiła, wygląd moich ubrań jest po prostu tragiczny, a ja nie wiem, dlaczego: http://i.imgur.com/u51qL5I.jpg Tekstury mam piękne (ten sweter powyżej powinien być z cudnym, wełnianym wzorem), ale po nałożeniu wszystko się chrzani i doprowadza mnie to do białej gorączki. Ktoś zna jakieś tricki, by zrobić to po prostu dobrze? ;/ No musi być na to jakiś sposób, bo jak w takim razie robią te wszystkie realistyczne dodatki? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1499 |
|
![]()
Downloads - podobnie jak SavedSims - przeniosłam na pulpit, jednak warsztat nadal się nie uruchamia (przed reinstalką było tak samo). Dodatki muszą być ok, w końcu wcześniej elementy trybu tworzenia pojawiały (a meble etc nadal pojawiają) się w grze
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1500 |
Moderatorka Emerytka
|
![]()
Malin - bumpmaps i te sprawy?
Poza tym, jak eksportowałaś tekstury? Przez SimPe (NVIDIA utilities)? Bo Warsztat, zdaje się, chrzani jakość. Niestety, nie wiem, czy to ma cokolwiek wspólnego z tworzeniem ciuchów, ale jak ja robiłam proste edity tekstur, to po prostu podmieniałam je [tekstury] w SimPe. Tak miałam np. w przypadku skinów - w ogóle nie włączałam BSa. Indiana - przy okazji usunęłaś (USUWAJ śmiało, one i tak się "regenerują" przy otwieraniu się gry/warsztatu) pliki cache? Jeśli nie, to zrób to, no i oczywiście Warsztat i Downloads muszą być w "bezpiecznym" miejscu poza folderem EA Games z Dokumentów (uruchamiasz Warsztat "na czysto"). Folder Thumbnails i Logs też możesz wywalić. Program teraz powinien Ci załadować tylko rzeczy z folderów instalacyjnych gry, pliki konfiguracji (kamera itd.) i może global mody. Jeśli się nie uruchomi, to znaczy, że coś z tamtymi jest nie tak. Ostatnio edytowane przez Liv : 21.02.2014 - 19:14 |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 9 (0 użytkownik(ów) i 9 gości) | |
|
|