|
![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]()
elianka - w takim razie naprawdę brak mi już pomysłów
![]() MultiGTAMISSION - zastosuj się do rad, jakie udzieliłam eliance (przeczytaj kilka postów wstecz). Może któryś z nich Ci pomoże. To, że grasz w innym świecie, niż Sunset nie ma znaczenia. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
|
![]()
Nie wiem co się z tą grą zrobiło na początku normalnie grałam nie wyłączała się tylko ten błąd z zapisem mi wyskakiwał co jakiś czas ale chociaż można było zagrać a teraz po 30 min , 1 godz albo mniej wyłącza się , nawet nie raz znikają ludzie , słychać tylko jak rozmawiają a ludzi nie widać ;/
Jak się nie da naprawić to trudno już i tak dzięki za pomoc Searle ![]() Jeszcze jedno jak naprawić albo zaktualizować pliki programem Sims 3 Repair Utility i gdzie go umieścić ? Ostatnio edytowane przez elianka : 25.02.2014 - 16:46 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Mam pewien głupi, dziwny i w ogóle bezsensowny problem. Ponieważ moja gra często wyrzucała mi błąd zapisu 12, tak jak poradzili mi inni użytkownicy w tym temacie, podmieniłam miasta na ściągnięte z modthesims. I niestety, gdy teraz wybrałam się z moimi ulubieńcami na studia odkryłam, że nie mam żadnych uniwersyteckich budynków! Przez co z dwóch simów tylko jeden ma plan zajęć, i to tylko jedne zajęcia w tygodniu (bo odbywające się w Komiksach Krzyśka).Przywrócenie oryginalnej okolicy studenckiej nic nie pomogło, w miejscu głównych budynków nadal zieją zielone dziury... Jeśli macie jakiś pomysł, pomóżcie proszę, bo nie bardzo wiem co robić ;x tu link do pobranej zamiennej okolicy: http://www.modthesims.info/download.php?t=517886. Zanim podmieniłam okolicę, moi simowie normalnie studiowali (no, ale przez głupi błąd zapisu już ich nie ma). Teraz wygląda to tak:
fotka na tle budynku którego nie ma: http://www.fileswap.com/dl/VRk9ro0Oz7/ i widok okolicy: http://www.fileswap.com/dl/7DnYkcTz4s/ Ludki nie wiem już co robić, mam dość, myślę o przeinstalowaniu dodatku Na studiach ale czy to coś da... Pomocy, proszę! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
Wydaje mi się że coś stało się z plikami budowli w studenckim miasteczku,
Przywróć na stałe oryginalną okolice ![]() czy tak jest na każdym zapisie? Jeśli tak to zmień nazwę folderu The sims 3 w moich dokumentach na jakąś inną. Czy błąd nadal występuje? Jeśli tak to spróbuj przeinstalować Studenckie życie. ![]() Ja w swojej grze podmieniałem tylko okolice mieszkalne. Występują jeszcze u ciebie błędy zapisu, jeśli tak to mam pewną skuteczną rade, która niweluje całkowicie błąd zapisu 12 (przynajmniej u mnie) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Musisz mieć system 32bit i co najmniej 3gb ramu i pogrzebać trochę w systemie (ale nic się nie trzeba bać) ja znalazłem ten sposób dzięki crash log analyzerowi, na angielskiej wiki przetłumaczyłem, wykonałem i zadziałało
![]() ![]() ![]() Najpierw jeszcze sprawdź czy masz napewno wymaganą ilość pamięci Otwórz start w wyszukiwaniu wpisz dxdiag i zatwierdź powinien otworzyć się program poszukaj pamięć jeśli masz tyle ile wymaga ta operacja czyli 3072 to możesz kontynuować. (ja miałem tylko 3070 i także kontynuowałem) 1.Otwórz wiersz poleceń z uprawnieniami administratora Otwórz start Otwórz programy Otwórz folder akcesoria Kliknij prawym przyciskiem na wierszu poleceń i wybierz uruchom jako administrator 2.Wpisz odpowiednią dla swojej ilości ramu komendę i kliknij enter Jeśli masz 3072 MB RAMu: bcdedit /set IncreaseUserVA 2560 Jeśli masz 4096 MB RAMu: bcdedit /set IncreaseUserVA 3072 3.Zamknij wiersz poleceń i zresetuj komputer. Powinno działać ![]() Mam nadzieje, że komuś to pomoże a nie zaszkodzi, mi na razie tylko pomogło, komputer wydaje mi się, że chodzi szybciej, a simsy ani razu od tego czasu nie wywaliły ani nie wyskoczył przeklęty błąd zapisu 12 ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez kacperprze : 27.02.2014 - 18:53 |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 4 (0 użytkownik(ów) i 4 gości) | |
|
|