Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 24.02.2014, 06:47   #971
Pink Panther

Reputacja: 25
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Skoro mowa o rozmnażaniu, mnie interesuje genetyka. W senie, czy dziedziczenie wyglądu i ewentualnie cech będzie działało podobnie jak w Trójce, czy może jakoś to zmienią.

Rzeczywiście mamy póki co bardzo mało informacji. Może na tym chacie o TS Abrakadabra powiedzą coś więcej? Reklamują go jako "półgodzinne granie w Abrakadabrę z okazji 14. urodzin serii The Sims", ale coś mi się wydaje, że gdyby to rzeczywiście było tylko Abrakadabra, nie robiliby aż takiego rozgłosu i nie ogłaszaliby chatu kilka tygodni wcześniej
Pink Panther jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 24.02.2014, 07:46   #972
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Jeśli mowa o rozmnażaniu, to mnie interesuje i jedno i drugie, a także jak będzie wyglądać dzieciństwo simów, tzn. czy będzie dla nich więcej obiektów i interakcji, może nawet w tej edycji dostaniemy ciuszki dla wierzgających nóżkami niemowlaków? I nowe grupy wiekowe, np. przedszkolak Aczkolwiek działająca genetyka MUSI się pojawić - lubię się zachwycać w czasie gry, że to "o, wykapany tatuś!" Dziedziczenie farbowanych włosów mamy nie jest fajne ;<
Życie rodzinne jest bardzo znaczącą częścią mojej rozgrywki (małe simy ), więc jeśli chcą na mnie zarobić, niech też (oprócz całej tej najważniejszej reszty typu grafika i grywalność) to dopracują

O, jeszcze cechy charakteru są szalenie ważne - tego mi troszkę brakuje w dwójce, że simy zazwyczaj nie są "dzikie" albo ambitne same z siebie, a przynajmniej nie dają znać o swoim charakterze (bądź charakterku) przez cały czas. W TS3 było to chyba lepiej przemyślane ("bonusowe" interakcje dla każdej cechy), ale za to zabrali aspiracje, a bez tego też ani rusz! Niby zapowiadają, że coś w ten deseń będzie w TS4, ale kto ich tam wie

Hm, wrzesień za jakieś pół roku! Poza tym zdaje się, że TS2 miało swoją premierę we wrześniu 10 lat temu! (gram w zabytek, haha xD) Z okazji takiej rocznicy mogliby coś zrobić
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 24.02.2014, 07:53   #973
Pink Panther

Cytat:
Napisał Liv Zobacz post
Poza tym zdaje się, że TS2 miało swoją premierę we wrześniu 10 lat temu! Z okazji takiej rocznicy mogliby coś zrobić
Dobrze kombinujesz! Ale z drugiej strony gdyby wydali w listopadzie/grudniu mogliby mieć większe zyski ze względu na zbliżające się Mikołajki i Święta, a wiemy dobrze, że EA jest pazerne na kasę...
Chociaż z drugiej strony, jak ktoś ma kupić tę grę, to ją kupi bez względu na datę premiery.

Hmm, a może na grudzień szykują nam 1. dodatek?

Skoro już zacząłem o dodatkach - mam nadzieję, że pojawi się "Własny Biznes", którego bardzo brakowało mi w Trójce, coś w stylu "Po zmroku". No i CPR powinno być szybciej niż 4 lata po premierze ;_:
stare 24.02.2014, 08:39   #974
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Psst, w TS2 CPR (wyszło 3 lata po premierze) miały już być w podstawie (tak samo jak np. różny wzrost simów...)
No ale właśnie - pogoda w podstawie! Też tego oczekuję :]

Nie zdziwiłabym się, gdyby się okazało, że na święta wyjdzie 1. dodatek - "Na studiach" miało swoją premierę kilka miesięcy po podstawie A to było za czasów, kiedy gracze nie hejtowali tak EA za horrendalnie wysokie ceny (tzn. wcześniej ich gry też były drogie, ale stosunek ceny do jakości był o niebo lepszy niż teraz)

O dodatkach nie będę gdybać, bo jeśli podstawa nie spełni moich oczekiwań, to dodatków tym bardziej nie kupię xD

@down: a, faktycznie

Ostatnio edytowane przez Liv : 24.02.2014 - 08:50
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 24.02.2014, 08:46   #975
Pink Panther

Cytat:
Napisał Liv Zobacz post
No ale właśnie - pogoda w podstawie! Też tego oczekuję :]
Bodajże było gdzieś wspomniane, że w podstawie nie będzie pogody (ani zwierząt), chyba nawet na DOTsim w jakimś artykule była o tym mowa.
stare 24.02.2014, 22:43   #976
anie_1981

Reputacja: 10

To by było takie nieekonomiczne, gdyby dali to co najlepsze w podstawie... Nie ma szans.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 26.02.2014, 14:13   #977
Tenebris

Nie wiem czy ktoś zauważył, ale twórcy w ogóle nie liczą się z tym czego chcą od nich fani gry. Robią po swojemu żeby jak najmniej się narobić, ale żeby były pieniądze.. Taki jest biznes niestety. A założę się, że byli i tacy którzy pisali do producentów czy twórców listy czy jakieś petycje co chcą żeby było w simsach.
A żeby nie było offtopa to ja też chciałabym aby w podstawie była chociaż pogoda. To jest przecież najważniejszy aspekt przyrody, że pory roku się zmieniają.
Tenebris jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 26.02.2014, 16:34   #978
Mamełe

I własnie dlatego na tym można najlepiej zarobić, dając to w dodatku. EA to korporacja a nie mała firma, twórcy gry mają nad sobą cały sztab ludzi, zupełnie nie związanych z tworzeniem gier, dla których liczy się przede wszystkim maksymalizacja zysku. Osoby, które nie potrafią dostosować sie do wykresu muszą odejść z pracy więc ja specjalnych pretensji do twórców nie mam.

Pogoda w podstawie nigdy nie była i nie będzie, bez względu na to, ile jeszcze części wyjdzie.
Mamełe jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 26.02.2014, 23:32   #979
anie_1981

Zgadzam się w 100%. Przy jedynce i dwójce, Maxis starał się, by gra była dobrze zrobiona, dopracowana i podobała się ludziom, wychodzili wręcz naprzeciw potrzebom graczy. Trójkę od początku wypuścili z niesprawnym silnikiem, śpieszyli się z dodatkami tak, że zapominali o tym, że one również muszą jakoś działać. Niby taki drobiazg, ale bardzo mnie denerwuje, że nie wszystkie rybki są widoczne we wszystkich akwariach. W kuli widać rybki ze wszystkich dodatków, ale w normalnych akwariach, czyli takim z Nowoczesnego Apartamentu i Po Zmroku, nie widać wszystkich ryb. Jeśli np. chcemy mieć gurami całujące (taka różowa rybka z PZ) w akwarium z Nowoczesnego Apartamentu, to rybki tej po prostu nie będzie widać... Dlatego ja żeby mieć rybki ze wszystkich dodatków w zbiorniku, muszę bawić się kulą do efektów. Takich drobiazgów są w trójce dziesiątki. I tak wolę trójkę od dwójki, ale gdyby dopracowali tą grę lepiej... grałoby się zdecydowanie przyjemniej.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 27.02.2014, 16:21   #980
Bella555

Ja ze wszystkich części Simsów najbardziej lubię The Sims 3, pewnie dlatego że jest dużo dodatków i akcesoriów, co bardzo urozmaica grę. Co do zacinania się trójki - u mnie jest ok, gra się raczej nie zacina (tylko w Isla Paradiso trochę się tnie). Dwójka też jest w porządku, wcale się nie zacina Czwórka ma wyjść w listopadzie, prawdopodobnie kupię, może nawet tą edycję kolekcjonerską jak uda mi się ją złapać Ciekawa jestem, jak będzie tam z płynnością gry. Twórcy już zapowiedzieli, że grafika będzie słabsza od trójki, ale bez problemu The Sims 4 powinno działać nawet na słabszych komputerach. Czy będzie to dobre rozwiązanie - zobaczymy Nie zamierzam kupować żadnych dodatków do czwórki, jeśli wyjdą, podstawa wystarczy, bo i tak będę grać głównie w trójkę, a w czwórkę to tak tylko dla 'odmiany' Wg mnie, EA powinno wypuścić coś jeszcze do trójki na Store, mam na myśli jakiś świat. Zapowiedzieli, że nad trójką kończą prace, więc nie wiadomo, czy na Store dostaniemy coś jeszcze do trójki
Bella555 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 13 (0 użytkownik(ów) i 13 gości)

Zasady Postowania