Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 15.05.2014, 00:00   #1241
Nezumi

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:
Napisał Kędziorek Zobacz post
A ja sądzę, że od nastroju. Smutny sim będzie się garbił, wesoły będzie miał sprężysty krok, wściekły będzie tuptał z zaciśniętymi pięściami i takie tam.
Zapewne w pewnym stopniu tak, ale z tego co zrozumiałem można ustawić dla swojego Sima sposób chodzenia, który będzie dla niego charakterystyczny (rozumiem że będzie to w CAS jako opcja) i zastanawiam się, jak to u Simów urodzonych w rozgrywce będzie się ustalać, czy z genetyki czy jakoś z ich cech charakteru.

Caesum A, no sorry nie wiedziałem że to był screen z dodatku "Zwierzaki".
Nezumi jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 15.05.2014, 01:22   #1242
octavessens

Czuję, że w 4 genetyka będzie świetnie funkcjonowała - jeśli matka przykładowo będzie miała prosty nos, a ojciec szeroki to dziecko będzie miało nos prostszy ale troszke szerszy. 50/50, a nie że w trójce dziecko wyglądało jak potwór
stare 15.05.2014, 16:20   #1243
anie_1981

O tym jak będzie działała ta genetyka dowiesz się jak pograsz w grę... Ja też wiele rzeczy brałam za pewnik przy trójce, ale rzeczywistość bardzo odbiegła od ideału... Ja będę oceniała rzeczy typowo dotyczące rozgrywki, jak już będzie gra na rynku, będą gameplaye graczy, a nie twórców...
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 15.05.2014, 21:52   #1244
Agor-ia

Cytat:
Napisał octavessens Zobacz post
Czuję, że w 4 genetyka będzie świetnie funkcjonowała - jeśli matka przykładowo będzie miała prosty nos, a ojciec szeroki to dziecko będzie miało nos prostszy ale troszke szerszy. 50/50, a nie że w trójce dziecko wyglądało jak potwór
Ale genetyka przecież nie tak działa... I, oprócz wyglądu, w dziedziczeniu liczy się też osobowość.

Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!"

"The only way to get rid of a temptation is to yield to it." - Oscar Wilde
Agor-ia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.05.2014, 09:09   #1245
Irbis

Reputacja: 14

Moim zdaniem genetyka w trójce nie jest zła. Gram wielopokoleniowymi rodzinami i naprawdę simy są podobne do swoich przodków. Jedyne czego mogłabym się czepić to dziedziczenie koloru skóry, gdy jedno z rodziców jest czarnoskóre. Czasami dzieciak ma jasną skórę do tego stopnia, że czarnoskóry rodzic ma prawo zacząć się zastanawiać, czy to na pewno jego dziecko
Mam nadzieję, że w czwórce to poprawią.
stare 16.05.2014, 11:54   #1246
octavessens

Cytat:
Napisał Agor-ia Zobacz post
Ale genetyka przecież nie tak działa... I, oprócz wyglądu, w dziedziczeniu liczy się też osobowość.
Mnie interesuje wygląd, chciałbym by miksował się 50/50 a nie, że jak w trójce z ciemnoskórej simki i białego sima, wyszła biała murzynka, z ogromnymi ustami, ale wąskim nosem..
stare 16.05.2014, 12:35   #1247
Nezumi

Nie jestem jakimś geniuszem genetyki, ale wydaje mi się, że w prawdziwym życiu zdarza się że miks ras negroidalnej i kaukaskiej rodzi się całkiem białe dziecko tylko jest to bardzo, bardzo rzadkie. A odnośnie innych cech genetyka nie działa tak, że wychodzi "coś pośrodku" cech obu rodziców. Ale wszystko zależy od danej cechy oczywiście.
W dwójce generalnie też mi się rodzą same potworki. Mam Sima, który jest ładny ale ma nietypowo zbudowaną twarz w stosunku do "typowych" twarzy które są w grze, więc wszystkie jego dzieci są strasznie brzydkie (bo dziedziczą część cech jego a część z tych defaultowych twarzy i wychodzi coś dziwnego). Do tego mam Simorośliny i kosmitów, których genetyka jest na prawdę dziwna. Z Simami jest generalnie zwykle tak, że im bardziej się różnią tym większe prawdopodobieństwo że dziecko będzie brzydkie. Ale generalnie ja praktycznie wszystkim Simom robię poprawki plastyczne i nie ma problemu.
Nezumi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.05.2014, 14:13   #1248
Agor-ia

Cytat:
Napisał Nezumi Zobacz post
Nie jestem jakimś geniuszem genetyki, ale wydaje mi się, że w prawdziwym życiu zdarza się że miks ras negroidalnej i kaukaskiej rodzi się całkiem białe dziecko tylko jest to bardzo, bardzo rzadkie. A odnośnie innych cech genetyka nie działa tak, że wychodzi "coś pośrodku" cech obu rodziców. Ale wszystko zależy od danej cechy oczywiście.
W dwójce generalnie też mi się rodzą same potworki. Mam Sima, który jest ładny ale ma nietypowo zbudowaną twarz w stosunku do "typowych" twarzy które są w grze, więc wszystkie jego dzieci są strasznie brzydkie (bo dziedziczą część cech jego a część z tych defaultowych twarzy i wychodzi coś dziwnego). Do tego mam Simorośliny i kosmitów, których genetyka jest na prawdę dziwna. Z Simami jest generalnie zwykle tak, że im bardziej się różnią tym większe prawdopodobieństwo że dziecko będzie brzydkie. Ale generalnie ja praktycznie wszystkim Simom robię poprawki plastyczne i nie ma problemu.

No właśnie, o to mi chodziło. To nie jest przecież tak, że mamy nos, oczy, usta w połowie po matce i jej przodkach, a w połowie po ojcu i jego przodkach. A twórcy gry mogliby zrobić nam dobrze () i pokazać jakąś parę z dzieckiem urodzonym w grze.

Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!"

"The only way to get rid of a temptation is to yield to it." - Oscar Wilde
Agor-ia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.05.2014, 14:30   #1249
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Nezumi, to znowuż ja dobieram pary simów na podstawie m.in. "jakości" wydanego przez nie na świat potomstwa Jeśli jakiejś parze mają się urodzić brzydkie dzieci, to zmieniam im partnerów W dodatku najczęściej zanim mały sim w ogóle przyjdzie na świat, ja już znam jego fenotyp Przykładowo, wymyśliłam sobie, że dziecko - dziewczynka - będzie mieć zielone oczy po mamie i blond włosy po babci ze strony ojca. Będę tak długo "męczyć" jej mamę (zapis w momencie porodu i ponowne ładowanie parceli, gdy genetyka nie spasuje), aż dziecko urodzi się takie, jakie ja sobie zaplanowałam ;] Niestety, ten sposób jest bardzo czasochłonny i męczący, szczególnie dla nerwów A potem, jak już niemowlę trochę podrośnie, zostaje mu zamieniona w SimPe struktura twarzy, odpowiednio wcześniej przygotowana
A to wszystko dlatego, że od narodzin do śmierci w moim otoczeniu mija (w regularniej grze) kilka lat...

Nie powiem, fajnie by było, gdybym w TS4 nie musiała tak z tym kombinować, ale czy kiedykolwiek program komputerowy będzie mądrzejszy od człowieka, a przynajmniej będzie w stanie częściowo "wyręczyć go" w dobrym planowaniu i realizacji? Ja w to wątpię.
No chyba że nie będzie narzędzi typu SimPe do modyfikacji tych ważnych dla mnie aspektów rozgrywki, ale to wtedy lipa ;( Mam swój styl grania i nie chciałabym go za bardzo "przerabiać" na potrzeby zbyt niedoskonałej jak dla mnie gry.

Agor-ia - popieram!
Ale, jak widać, twórcy mają ważniejsze rzeczy na głowie (emocje i "modelowanie" simów)...

Ostatnio edytowane przez Liv : 16.05.2014 - 14:33
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.05.2014, 15:08   #1250
anie_1981

Jakby nie mówić, potrafię uczciwie stwierdzić, że w dwójce 7/10 dzieci rodziło mi się ładnych, a w trójce odwrotnie Jednak zazwyczaj z tego brzydactwa wyrastają

Pamiętam jak miałam w dwójce Angelinę Jolie i Brada Pitta... Dzieciaki to były jakieś potwory... w trójce to samo... To dlatego, że Angie ma taką nietypową budowę twarzy... Ciężko jest ją zbudować w grze i ładne dzieci w jej przypadku są niemal niemożliwe. Jeżeli w czwórce da się zbudować Angelinę i Brada, baaardzo do siebie podobnych, i będą mieli ładne dzieci, to czwórka zyska w moich oczach wieeelki szacun
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 4 (0 użytkownik(ów) i 4 gości)

Zasady Postowania