![]() |
#1451 |
Reputacja: 10
|
![]()
witajcie,
alez budzi ta gra emocje, oj budzi. Przede wszystkim, o ile pamiętam była taka firma jak maxis która wymyśliła the sims. najpierw jako narzędzie dla projektantów wnętrz . a potem ktoś wymyślił żeby wpuścić w takie wnętrze ludzi i zobaczyć jak się będą poruszać. No i potem okazało się że pomysł z ludzikami był strzałem w dziesiątkę. Ci co grali w jedynkę pamiętają pewnie jak simy chodziły po nowym pomieszczeniu i komentowały. To było super! EA połknęła małego maxisa jak wiele innych firm developerskich. Jeśli się pomyliłam to przepraszam. Zawsze wolałam grać niż czytać o grze. EA jest firmą jak każda inna. Chodzi im o zysk. I co w tym dziwnego? Mamy na szczęście wolny kraj i każdy może podejmować decyzję co chce kupić i za ile. Są tacy którym TS4 nie będzie odpowiadać więc jej nie kupią. Ea przez to nie zbiednieje. To co EA napisało o sobie w odpowiedzi na tytuł najgorszej firmy w Ameryce to była gorzka ironia. To potentat któremu nikt nic nie zrobi. A że do pewnego stopnia kieruje się opiniami swoich klientów to pewne. Bez klientów nie mają racji bytu. Ludzi na świecie jest mnóstwo i duża część było jest i będzie klientami EA. A co do tego dlaczego nie ma konkurencji dla the sims. Hm.... to naprawdę ciekawa sprawa.... Może dlatego że jest to gra uważana za grę dla 12 letnich dziewczynek???? Za nudna grę???? Bo ...cytuję "nic sie tam nie dzieje"? Gdy rozmawiam na temat gier komputerowych to 90% graczy to chłopcy, którzy grają w gry w których coś się dzieje. Czyli sie strzelają i mordują....sa jakies misje , cele do osiągnięcia. A w prawdziwej simowej grze cele gracz sam sobie nadaje. I nie można jej "przejść"! Jakie będize TS4 sie zobaczy we wrześniu bodajże? Czy będa baseny czy nie, czy będzie 14 okien czy nie tak i tak mnóstwo ludzi kupi tę gre i bedzie się nią świetnie bawiło. Ja jestem optymistką i mam dobre odczucia co do tej odsłony.
|
![]() |
#1452 |
|
![]()
Mamełe - ja podobnie. Też "kupowałam" produkty ze Store, które były darmowe. No chyba, że liczymy produkty, które kupiłam za normalne pkt tam bo miałam je z edycji kolekcjonerskiej TS3.
Mlecyk - kto dostaje ten dostaje. Ja nigdy nie dostawałam kieszonkowego. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1453 |
|
![]()
Każda z odsłon The Sims wnosi coś nowego, i też coś zabiera, ja osobiście nie chce aby TS4 było podobne do poprzedniczek, bo i po co?
Mi się tam podoba nowy wygląd simów, tryb budowania (uproszczony bardzo, na szczęscie dla mnie bo nie przepadam za budowaniem domów). Na pewno kupię i już nie mogę się doczekać. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1454 |
|
![]()
W sumie racja.. Po co komu robić identyczną grę do jednej z poprzedniczek? Po co komu odgrzewane kotlety?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1455 |
|
![]()
arwena, myślę podobnie. Chociaż TS4 musi być podobne do poprzedniczek bo inaczej nie będzie to simowa gra. Dużo sie mówi na forach o powrocie do korzeni czyli TS4 będzie dziedziczyło cechy przodków.
Mnie też podoba sie kolorowa grafika, podoba sie wygląd simów, moim zdaniem Bella jest prześliczna a i Mortimerowi niewiele brakuje., podoba mi sie styl budowania. I to że sprzęty nie wyglądają na stare tak jak to było w trójce gdzie pościel w łóżkach wyglądała na brudną. Przynajmniej tak mi sie wydaje po tych kilku ujęciach z nowej gry. A nowy CAS jest rewelacyjny. I jestem pewna, moge sie nawet założyć, że osoby które teraz kręcą nosem będą grały w tę grę z przyjemnością. kavoweciastko, czy ty sie "tłumaczysz" z tego że korzystałaś ze Store? Bo nie zrozumiałam... jeśli tak to po co? masz prawo kupować nawet całą zawartość Store jeśli taka twoja wola. Bo odnoszę wrażenie że potępiamy tu na forum to że EA zarabia na simsach. Tak , wiem że "naprawdę" chodzi o to ( teoretycznie) że sprzedaje wg nas produkt małej jakości. Zabugowane TS3, zbiera pieniądze za dodatki etc.Ale jakoś dużo z nas kupowało te dodatki i grało " namiętnie" w TS3. Simsy to produkt jak każdy inny. Czyz nie? Czemu sie temu dziwić?
![]() |
#1456 | ||||
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]() Cytat:
![]() To porównanie TS4 do jedzenia w restauracji jest też dobre z innego powodu - jak mi się nie podoba, to w domu też mam przecież jedzenie - mogę je sobie przygotować, znam je (sprawdzone produkty i przepis), w przeszłości też musiałam dużo za nie zapłacić, ale wystarczyło mi ono na dłużej i się nie zepsuło ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale tak naprawdę hejtuję tych wszystkich, którzy są wredni i chciwi - mowa tu o ludziach pracujących w EA. Wierzę, że nie wszyscy tam zatrudnieni tacy są, więc z powodu ich przełożonych jest mi ich bardzo szkoda. Nie byłam, nie jestem i nie będę hipokrytką - TS3 dostało ode mnie 2 szanse, ale ostatecznie mnie nie przekonało i gry nie kupiłam. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#1457 |
|
![]()
Hello,
No właśnie Liv! Nie grałaś w TS3 bo ci nie podchodziło z różnych względów. Tak jak ja. Nie lubiłam TS3 od momentu jak je zainstalowałam i zagrałam po raz pierwszy. Próbowałam sie dostosować do nowego sposobu grania etc, raz po raz ponawiałam próby, dawałam im szansę i NIC nie mogło zmienić tego że mnie od tych simów odrzucało. BO były brzydkie od każdym względem. Nawet w CAS te krótkie bycze szyje, to wywracanie oczami etc. Brrr.... W zwiazku z tym nie kupowałam produktu. Nie kolekcjonowałam dodatków tak jak przy TS2 gdzie kupowałam bądź zamawiałam w formie prezentu wszystko bo wiedziałam że sie nie zawiodę. I ty pewnie robisz podobnie. Ale jeśli komuś TS3 podchodzi( a przynajmniej podchodziło) a mogłabym tu wymienić kilku forumowiczów, to dlaczego nie mieliby wydawać swoich ciężko zarobionych pieniedzy na coś co im sprawia przyjemność? Nawet jeśliby potem narzekali jaka ta gra jest be.... A co do EA..... Hmmm.... wredni i chciwi.... Hm..... nie bardziej wredni i chciwi niż większość firm gdzie motorem działania jest zysk. A takich jest 101 % albo i więcej. Przecież nie musimy kupowac produktów takich firm. A co do frytek bez soli... rozumiem że chodzi ci o te baseny? Może panika jest niepotrzebna a baseny będą i wiele innych rzeczy. może nawet sos czosnkowy! Niewiele narazie wiemy. a wszystko okaże się po zainstalowaniu gry. Jeszcze raz powtarzam iż uważam EA za zbyt sprawną ekonomicznie firmę żeby dopuściła do zabicia kury znoszącej złote jaja.Czyli naszych ukochanych simsów. Czuwają nad tym co sie dzieje na forach i o czym mówią forumowicze. Najlepszy dowód że do ostatnich dodatków do TS3 zatrudnili maxisa. Podobno te ostatnie dodatki sa lepszej jakości. Tak przynajmniej wynika z tego o czym czytałam tu na forum. Dajmy TS4 szansę i dajmy szansę EA bo nie mamy alternatywy. Chyba że ograniczymy sie do grania w poprzednie osłony co w sumie nie jest takie złe. Ja mam TS3 na komputerze plus niektóre dodatki plus całe TS1 i TS2. I gram tylko W ts2 czasami w Abrakadabrę i od czasu do czasu wpadam do Sunset Valley żeby po raz kolejny przekonać się, że danie mi nie podchodzi. Albo odinstalujmy simsy i zajmijmy się innymi sprawami. No nie?
![]() |
#1458 |
|
![]()
Mam mieszane odczucia odnośnie tego jak będzie wyglądać okładka gry. Oczywiście nie jest jakaś tragiczna, pojawiły się na niej Simy, które zostały nam już pokazane wcześniej i dwie nowe postaci: ta staruszka oraz dziewczyna z różą w dłoni.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1459 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Powrót do korzeni?
The Sims 2 vs The Sims 4 Jak dla mnie bez polotu i pomysłu. Do tej pory każda okładka "podstawki" miała swój unikalny, ciekawy styl. Ta jest zrobiona po linii najmniejszego oporu i w cała koncepcja zerżnięta z poprzedniczki sprzed 10 lat... Ostatnio edytowane przez Liv : 04.06.2014 - 22:33 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1460 |
Reputacja: 11
|
![]()
Zgodzę się z przedmówczyniami, nieco kiczowata okładka z komiksową i sztuczną grafiką, wygląda amatorsko. Bajkowość bije po oczach, chyba żaden laik nie pomyślałby, że osoba dorosła kupi tę grę dla siebie zamiast dla jakiegoś dziecka.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości) | |
|
|