Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 28.06.2014, 12:57   #1971
Searle

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:
Napisał anie_1981 Zobacz post
To dobrze, że nie ma tych dziwacznych stworów, w TS3 jest tego o wiele za dużo. Oczywiście to moje zdanie. Ja nie przepadam za takimi magicznymi, nadnaturalnymi, czy paranormalnymi rzeczami...
Jak dla mnie w ogóle mogło by ich nie być. Chciałabym taki prawdziwy symulator życia bez tych dziwnych urozmaiceń.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 28.06.2014, 13:16   #1972
Mroczny Pan Skromności

Reputacja: 14

Eee, ale to po co ta rakieta i w ogóle... Zresztą, kosmici kosmitami, ale nie dać duchów w podstawie to by było ostateczne samobójstwo dla tej gry. Wolę już zostać przy dwójce, przynajmniej za nią nie muszę już płacić a mam większość rzeczy, których potrzebuję.
Mroczny Pan Skromności jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.06.2014, 13:56   #1973
Piwusia

Widze, ze pojawiaja sie coraz ciekawsze newsy (co nie znaczy, ze sa to dobre wiadomosci). Sadzilam, ze beda kosmici w podstawie bo nawet na jednym z filmikow jeden z Simow mial w chmurce mysl o kosmitach... No trudno, troche szkoda. Co do duchow, nigdy nie bylam ich wielka fanka, ale i tak jest mi troche zal, ze ich zabraknie. To pewnie kwestia przyzwyczajenia. Postaci nadnaturalne w dwojce nawet lubilam i fajne bylo, ze to tylko od gracza zalezalo ile i czy w ogole ich chce w miasteczku. W trojce podobno sasiedztwo bylo zapelnione niechcianymi wampirami czy wilkolakami, kiszka. Chcialabym magiczne elementy w grze, ale niech to beda subtelne akcenty, a nie zeby polowa miasta byla zdominowana przez postaci nadnaturalne. Bedzie od tego osobny dodatek to pewne, ale czy pojawia sie w nim tez duchy czy tworcy calkiem z nich zrezygnuja? Lepiej nie, ale to sie dopiero kiedys tam okaze.
Piwusia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.06.2014, 13:57   #1974
Nevada

Cytat:
Napisał LaseeeeczkaXD145643 Zobacz post
Eee, ale to po co ta rakieta i w ogóle... Zresztą, kosmici kosmitami, ale nie dać duchów w podstawie to by było ostateczne samobójstwo dla tej gry. Wolę już zostać przy dwójce, przynajmniej za nią nie muszę już płacić a mam większość rzeczy, których potrzebuję.
przypuszczam, że rakieta działa jak Wehikuł czasu (?). Tzn. sim, wsiada, leci, pojawia się okno z tekstem, sim wraca, pojawia się kolejne okno i sim jest pełen EMOCJI.
Nevada jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.06.2014, 14:15   #1975
Piwusia

Z pierwszego filmiku, w ktorym pojawili sie Andre, Ollie u Sophia wynika, ze rakieta to obiekt w ktorym Simy moga robic bara bara, bo gdy poruszeni namietnoscia Sophia i Ollie do niej weszli, to ta odleciala , a oni razem mogli tam spedzic ciekawe chwile. Wnetrza rakiety i tak widziec nie bedziemy. Ciekawe jakie jeszcze rakiwta bedzie miec opcje oprocz zapewniania Simom milosno- towarzyskiego uniesienia, bo jak juz niestety wiemy, z kosmitami nie bedzie miec nic wspolnego.
Piwusia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.06.2014, 14:16   #1976
Agor-ia

Szkoda, że nie będzie duchów. Sim po śmierci będzie już taki definitywnie martwy.
Za małymi dziećmi nigdy nie przepadałam, ale ich zupełny brak jest, delikatnie mówiąc, dziwny. Czy czegoś takiego nie było Średniowieczu?

Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!"

"The only way to get rid of a temptation is to yield to it." - Oscar Wilde
Agor-ia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.06.2014, 14:21   #1977
anie_1981

Zgadza się, w Średniowieczu nie ma małych dzieci. Grałam jednak tak krótko, że nie wiem czy były nastolatki. W takim Średniowieczu nie specjalnie brakowało mi małych dzieci, ale w tradycyjnych Simsach chciałoby się mieć "tradycyjne opcje"...
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.06.2014, 14:38   #1978
Kędziorek
Supermoderator

Reputacja: 27

W Średniowieczu dzieci były jak w TS1 - tylko niemowlęta i dzieci w wieku szkolnym (wiem, że tam nie było szkoły, ale wiadomo o co chodzi). Dużo opcji z nimi nie było, ale tymi drugimi można się było trochę wysługiwać

Co do ostatnich newsów, to coraz mniej mnie ta odsłona do siebie przekonuje, a raczej coraz bardziej odpycha. Brak basenów i piwnic - ok, do szczęścia nie są mi potrzebne, brak małych dzieci - trudniej przełknąć, ale nie mamy pojęcia jakie będą niemowlęta, może będą bardziej rozbudowane i braku małych dzieci nawet nie zauważymy. Brak kosmitów - w trójce też nie było ich od razu, więc to nic, mniej cech charakteru - wielkie rozczarowanie, brak duchów - rany, z czego jeszcze okroją tę podstawkę? I za to każą później płacić 2 stówy? Litości..
stare 28.06.2014, 14:54   #1979
Irbis

Reputacja: 14

Dlaczego używacie sformułowania "okrojona podstawa"? Jak mogą z czegokolwiek okroić grę, która jest nowa, której jeszcze nie było? Nigdy nie było powiedziane, że TS4 będzie dokładną kopią poprzedniczek. To jest nowa gra i to, że będzie inna, to moim zdaniem dobrze. Trójka różni się od dwójki i teraz mam dwie podobne, ale nie jednakowe gry. Tak samo będzie z TS4. Dodają do gry to co uważają, nie muszą kopiować wszystkiego z poprzednich serii. Przynajmniej takie jest moje zdanie.

Co do rakiety:
- Możemy zbudować rakietę i wyruszyć na kosmiczne przygody.
- Podczas podróży, Simowie mogą znaleźć: pieniądze, kosmiczne kamienie bądź przeróżne odłamki.
- Jeśli Sim posiada np. teleskop, będzie on mógł usłyszeć Simów z rakiety. Nie musi on lecieć z nimi.
Źródło: Dotsim
stare 28.06.2014, 15:02   #1980
Kędziorek
Supermoderator

Reputacja: 27

Mówili od początku, że zamierzają się wzorować na poprzedniczkach. Jeśli nie mają zamiaru tego robić, to po co w ogóle było to gadanie? Gdyby od początku mówili, że TS4 to będzie coś innego i tak dalej, to bym nic nie mówiła. Ale poniekąd sami są sobie winni, że teraz wielu graczy się po prostu rozczarowało. Ja na przykład im więcej się o tej grze dowiaduję, tym mniejszą mam ochotę w nią zagrać, rozbudowany CAS, tryb budowania, mnie to zupełnie nie obchodzi, ponieważ ja zawsze stawiałam na rozgrywkę. Każdy miał i nadal ma inne wymagania wobec tej odsłony. Tobie to nie przeszkadza i ja to szanuję, ale dla mnie ta podstawa jest okrojona z tego, co moim zdaniem powinno być w tej grze (i nie twierdzę, że wszystko co wycięli musiało być niezbędne, bo takie baseny mi co najwyżej za dekoracje robiły), więc proszę Cię, żebyś również uszanowała moje zdanie. I tyle.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 4 (0 użytkownik(ów) i 4 gości)

Zasady Postowania