![]() |
#2861 |
Reputacja: 10
|
![]()
Na tym filmiku co jest w newsach nawet nie widze jakichś interakcji. No sory, ale jak za każdym razem będzie się do niego schylać bo coś tam i lecieć do niego, a co gorsza nie będzie na to wpływu, to chyba wywale grę w cholere. Za 200 złotych (słownie: dwieście złotych) można sobie kupić jakieś nie wiem spodnie, bluze, czy buty czy coś. I przynajmniej człowiek będzie mieć radochę, a nie się uwkurza, że dostał kota w worku.
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2862 |
|
![]()
Ja powiem tak, poród wyglądał średnio, ale ujdzie, najbardziej podoba mi się poród w dwójce (jak dzieci i cały system wychowywania ich). Sama kołyska mi się podoba, dzieciak też. Zdecydowanie dzieci są ładniejsze i bardziej ruchliwe niż w trójce, bo te trójkowe mumienki wyglądają strasznie. Jednak co mi nie pasuje, to brak możliwości noszenia dzieci na rękach tak po prostu. No i w związku z tym, że nie ma małych dzieci, animacja ich dorastania do wieku szkolnego pewnie będzie słaba. Podrzucanie dziecka i łapanie go w wersji starszej jest słodkie, a tak właśnie jest w dwójce. W trójce dziecko musi leżeć na ziemi i po prostu się powiększa, podejrzewam, że w czwórce będzie podobnie, chyba, że cała kołyska zmieni się w dziecko, jak w jedynce... No nic, trzeba czekać na premierę, żeby to zobaczyć w praktyce. Mi się nie podoba traktowanie dziecka jak przedmiot, jak w jedynce. W jedynce to nawet można było skasować kołyskę i nie ma dziecka, przy przeprowadzce z niemowlakiem, po prostu go nie było, nie przenosił się z resztą rodziny. Ja byłam zakochana w noworodkach jak tylko zobaczyłam je w dwójce pierwszy raz... Pamiętam nawet moje zaskoczenie, że całusy już nie zapładniają Simek
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2863 |
|
![]()
Przecież nikt wam nie każe kupować gry za 200 zł do razu. Chodziło mi o to żebyście nie oceniali gry aż tak negatywnie przed premierą. Poczekajmy aż ktoś będzie miał grę, zda relację albo napisze recenzje, da zdjęcia i wszystko opisze dopiero wtedy oceńmy w ostateczności czy jest godna kupna
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2864 |
|
![]()
Poród wygląda słabo... Wokół Simki pojawiają się gwiazdki, a kiedy znikają postać nie ma już ciążowego brzucha i trzyma w rękach dziecko... Co to ma być? Jakie czary mary? Najlepiej wyglądało to w dwójce. Szkoda też, że w tej części nie ma już filmików towarzyszących ważnym wydarzeniom. Kołyska wygląda jak z jedynki, fajnie, że nawiązali do tej części. Mam tylko nadzieję, że niemowlę nie będzie traktowane jako obiekt, tak jak w The Sims 1. Karmienie piersią to jakieś jaja; ja rozumiem, że cenzura może się pojawić, ale po co taka duża pikselowa plama, zasłaniająca cały tułów Simki? Wystarczyłby mały kwadracik w miejscu piersi, a tak nawet nie wiadomo co ta Simka z tym dzieckiem robi. Interakcje z niemowlęciem wydają się być bardzo ubogie, ale to było do przewidzenia, że będzie można tylko je tulić na rękach, karmić i przewijać... No a potem oczywiście niemowlę przeskakuje od razu w wiek dziecka w wieku szkolnym... Ktoś napisał o EA pod tym filmikiem "their motto is remove don't improve" i w sumie trudno się z tym nie zgodzić.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2865 |
|
![]()
No ale przecież zasugerowałaś że można będzie ocenić wtedy jak się ją kupi. Ostatecznie. Ja tego nie potrzebuję, bo po tych wszystkich informacjach i filmikach, widzę że ta gra nie wywołuje we mnie ekscytacji, przedstawia się w moich oczach jako mało atrakcyjna i nie muszę wydawać na nią x złotych, żeby się o tym przekonać. Jak mi się jakaś bluzka nie podoba, to jej nie kupuję "a bo może będzie na mnie ładnie wyglądać". Można przymierzyć, ale skoro mi się nie podoba...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2866 |
|
![]()
![]() |
![]() |
#2867 | |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
@up: prawda!
Filmik z porodu - simka sobie rodzi, sim (mąż? chłopak? sąsiad?) stoi obok i nie reaguje ("a co mnie to, niech sobie krzyczy!"). Nie pamiętam jak było z tym w TS3, ale w "dwójce" uwaga wszystkich, którzy akurat nie spali ( ![]() O co chodziło z tą nagłą cenzurą w kołysce? Bo chyba nie o przewijanie dziecka? ![]() Nie można przytulać maluszka? ![]() ![]() Nawet w TS1 były fajniejsze interakcje z bobasem!!! ![]() Cytat:
Sama kołyska też mi się nie podoba... Swoją drogą gdzie takie rzeczy jak okno wyboru imienia dziecka i mówiące, jaka jest jego płeć? Mam nadzieję, że nie zabrali tego! ![]() (różowy to kolor bardzo dziewczęcy... no chyba że można się dowiedzieć w czasie ciąży, czy urodzi się chłopiec czy dziewczynka xD) I ona nie jest wcale podobna do tej "jedynkowej"! W tej z pierwszej części gry przynajmniej maluch nie miał prawa zmarznąć ![]() Ostatnio edytowane przez Liv : 05.08.2014 - 20:08 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2868 |
|
![]()
Negatywna burza jest wywołana jajami jakie twórcy sobie zrobili z graczy i fanów. Trójka byłaby super, gdyby nie ścinanie się i jakieś niewydarzone cuda na kiju. Czwórka? Trawa z kwiatkami wygląda jak zielony dywan z plamkami białej farby, którą ktoś z nudów sobie ciapał. To miało iść w przód, a poszło no wiadomo gdzie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2869 |
|
![]()
Chciałam zwrócić uwagę, że na tym filmiku w ogóle nie ma interfejsu, czyli ktoś nagrywał filmik wbudowaną w grę kamerą, przy uprzednim wyłączeniu nagrywania z interfejsem. To by tłumaczyło brak okienek, ale klasyczne klikanie myszką było słychać, czyli nie bałabym się o brak okienka z imieniem. Uważam jednak, że skoro to miał być filmik do pokazania w internecie, odnośnie nowej gry, to nie powinni wyłączać widoku interfejsu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2870 |
Reputacja: 11
|
![]()
Im bliżej premiery, tym szanse że kupię grę gwałtownie spadają, zwłaszcza w obliczu ostatnich newsów. Jako simsomaniaczka na początku byłam na tak, już miałabym zamówiony preorder gdyby nie ważniejsze wydatki.
Obejrzałam filmik z porodu i wcale nie wygląda "zupełnie inaczej niż dotychczas", raczej zmiany są niewielkie. Cóż, wracam do Dwójki. |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 15 (0 użytkownik(ów) i 15 gości) | |
|
|