![]() |
#3231 | |||
Reputacja: 10
|
![]() Cytat:
Zwykłe lenistwo twórców, twoje wytłumaczenia tego nie zmienią. Możesz tłumaczyć że czarne to białe, ale rzeczywistego koloru i tak nie zmienisz. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Stare, brzydkie nawyki z nowego Sim City. Ostatnio edytowane przez tjzzf : 18.08.2014 - 17:33 |
|||
![]() |
![]() |
|
![]() |
#3232 |
Administrator
Reputacja: 100
|
![]()
Właściwie jeśli chodzi o kolorystykę i nadmierny minimalizm to teraz jest taka moda. Popatrzcie chociażby na Windowsa 8, albo kolorystykę i logo XBOX ONE a zauważycie, że tam również trzymają się prostoty, trochę ciemnych, ziemistych kolorów. Wprawdzie TS4 ma również wiele jasnych i przyjemnych odcieni, ale widać, że ten styl mocno wpłynął na ogólny wygląd czwóreczki. Z jednej strony to dobrze, bo np. interfejs stał się teraz bardzo prosty i bez zbędnych bajerów. Z drugiej strony uwielbiałem ekrany ładowania z poprzednich gier, a w szczególności z jedynki.
Ostatnio edytowane przez Caesum : 18.08.2014 - 18:07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3233 |
|
![]()
I to próbowałem wam właśnie powiedzieć w prostocie tkwi urok.
A też przyznam, nie potrzebnie wam wbijałem moje racje na siłę.
![]() |
![]() |
#3234 |
Administrator
Reputacja: 100
|
![]()
Eee, w prostocie może i tkwi urok, ale nie aż taki, by wywalać te 89 funkcji, ograniczać świat i grafikę a potem udawać, że tak jest piękniej. Jak twórcy tak bardzo chcą minimalizmu to niech zrobią sapera, a nie simsy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3235 |
|
![]()
Nie to wysyłanie prezentów. chodzi o to co doszło jak sim mógł zostać osobistością (niestety wyłączenie systemu osobistości nic nie dawało w tym względzie). Nawet słabo znajomi simowie przesyłali prezenty pocztą, nie trzeba było pracować, mozna było żyć ze sprzedawania prezentów.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3236 |
|
![]()
Pozwolę sobie jeszcze na chwilę wrócić do kwestii braku włamywaczy, majstrów i strażaków. Możliwe, że nie ma tych postaci dlatego, że w którymś z dodatków nasze Simy będą mogły być włamywaczami, opiekunkami do dzieci itp. Przydałyby się właśnie takie kariery, w których można sterować Simem. Wybór zawodów w postawce wydaje się naprawdę słaby; nawet nie ma żadnych zwyczajnych prac typu praca w armii, policji czy kariera nauczyciela... Oczywiście to raczej dojdzie w dodatkach, ale i tak niesmak pozostaje. Nie zdziwiłabym się gdyby zabrakło dodatku ze zwierzakami, bo jakoś nie wyobrażam sobie ich w czwórce. Nie chcę, żeby czwórka okazała się klapą bo naprawdę chętnie dam tej grze szansę; wciąż jest w niej parę aspektów, które mi się podobają. Jednak nie da się ukryć, że czwórka jest grą dla dzieci w większym stopniu niż jakakolwiek poprzednia część.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3237 | |
|
![]() Cytat:
![]() Taka ciekawostka - nie będzie żadnych recenzji gry przed jej premierą (chodzi o recenzje serwisów zajmujących się grami, itd.). Żaden serwis nie otrzyma Sims4 przed premierą. (http://honeywellsims4news.tumblr.com...er-the-release) I teraz pytanie - czy gra jest tak świetna, że nie potrzebuje takiej promocji? Czy może jest tak, że kiepskie recenzje spowodowałyby wycofanie preorderów przez jakąś część osób? Podobnie dzieje się z filmami - gdy film jest kiepski nie ma pokazu dla krytyków. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3238 |
|
![]()
Jeżeli ta gra ma coś super poza CAS, pewnymi elementami trybu budowy i oczywiście, emocjami, to twórcy dobrze to ukrywają. Jest to bardzo głupia reklama dla gry, wiecznie piszą o tym czego gra nie ma, a za to roztkliwiają się nad tymi samymi elementami, czy to o czym pisałam w pierwszym zdaniu. To najdziwniejsza reklama jaką w życiu widziałam, nawet można powiedzieć antyreklama...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3239 | |
|
![]() Cytat:
Poza tym myślę podobnie. Nie wydarzy się już nic zaskakującego, a wszystkie elementy "wow" już pokazano. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3240 |
|
![]()
Lepiej nie pisać tu tekstów o piratach, bo możesz dostać bana. A technicznie rzecz ujmując, za wcześnie na wyciek prawdziwej TS4 do sieci, więc to ściema.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|