|
![]() |
#1 |
Reputacja: 11
|
![]()
Podepnę się pod słowa simka334player odnośnie piractwa i problemu z wydaniem 200zł na grę. To ja pisałam, że nie wydałabym tyle na tą gre, ale to nie jest generalizowanie tylko, owszem, moja subiektywna opinia. Ale ja nie o tym chciałam... Tak jak wyżej simka334player napisała, jakby te simsy kosztowały 2zł, to kupa ludzi by to kupiła, ale jak też słusznie zauważyła, dużo ludzi żyje z tej gry...
I teraz tak. Załóżmy, że jesteśmy 8 letnim dzieckiem. Wiemy, że kradzież jest zła, ale bardzo chcemy mieć The Sims 4. Co robimy? Nie KRADNIEMY gry z torrentów tylko każdy grosik, który dostaniemy od mamy czy babci wkładamy do skarbonki i liczymy co drugi dzień, czy nie mamy już przypadkiem wymarzonej sumy ![]() Więc dlaczego my, ludzie dorośli lub prawie dorośli nie umiemy tak postąpić, tylko wolimy, nazwijmy to po imieniu, kraść? Bo to jest proste i nie musielibyśmy sobie czegoś odmówić... A każdy z nas chciałby, żeby mu zapłacono jakby to było jego dzieło... Ja mam 18 lat i też nie zarabiam, ale jak na coś odkładam to umiem sobie odmówić kupienia gałki lodów za 2,50, kiedy mam je w domu czy tam napicia sie piwa. Zamiast tego, rzeczywiście wrzucam to 2,50 do... skarbonki ![]()
|
![]() |
#2 | |
Reputacja: 10
|
![]() Cytat:
Ja póki co zakupu gry nie planuję. Cena ewidentnie jest wygórowana, a poza tym szkoda mi wydać ponad 150 zł na grę, którą prędzej czy później się znudzę. Poza tym gra jest bardzo okrojona i za tę samą cenę można kupić o wiele lepszy tytuł. Najpierw poczekam do premiery, zobaczę czy gra jest warta zakupu i może wtedy się na nią skuszę, ale na pewno kiedy będzie o wiele tańsza. Już nie dziwi mnie fakt, że do tej pory nie ma żadnej recenzji gry, ale że jeszcze nie było wycieku. Z tego co pamiętam TS3 wyciekło kilka tygodni przed premierą, a 4. jest chyba najpilniej strzeżoną tajemnicą w EA. W sumie to nie dziwię się im, gdyby gra wyciekła teraz dopiero mogli by mówić, że im się hajs nie zgadza... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 9 (0 użytkownik(ów) i 9 gości) | |
|
|