Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 02.09.2014, 12:16   #3511
anie_1981

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Ciekawe czy będzie jakiś wpływ na płeć nienarodzonego dziecka. To jest jedna z rzeczy które kocham w trójce, albo daję owoce matce, albo używam NRaasa i jak chcę to para może mieć samych chłopców, parkę, lub same dziewuchy. W dwójce losowanie płci dziecka mnie zawsze dobijało... Szkoda, że nie ma melodyjki po zapłodnieniu, ale z drugiej strony.... jest ciut naturalniej. A jak zachowuje się baba w ciąży? Są jakieś symptomy? Chodzi mi o to, że w dwójce ciężarnym szybciej spadają potrzeby. Szkoda, że w 3 tego nie ma...
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 02.09.2014, 12:42   #3512
wenon

Nie jest tak źle ale im większy brzuch tym większe potrzeby i pomimo brzucha simka chodziła do pracy, po urodzeniu nie dostała nawet wolnego.
wenon jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 02.09.2014, 12:42   #3513
Kosia

To na początek specyfikacja mojego komputera:
procesor: A6-3420M 1.5 GHz, 8GB RAM, grafika: AMD Radeon HD 7670M.
Gra działa na ustawieniach średnio-wysokich. Sims 3 działały mi tylko na średnich.
Nie zawiesza mi się gra, działa raczej płynnie, grafika zadowalająca, idzie się przyzwyczaić do tej 'bajkowości'.

Brak zmywarek, kominków (można tylko w ozdobach dachu dodać komin), basenów.
Trochę więcej ubrań w finalnej wersji niż było w demie, ozdób (kolczyki, naszyjniki, rajstopy etc.). Wg. mnie jest mało mebli. Bardzo mało. Ale tym się nie ma co martwić, bo o to już się fani postrają, że z czasem będzie ich mnóstwo.
Kamera dla mnie była strasznie nieintuicyjna, ale w opcjach gry można włączyć sobie tryb kamery Sims 3 co też zrobiłam. Widzę też, że dużo czasu zajmie mi przyzwyczajenie się do menu w trybie budowy, ogólnie jest trochę jakby więcej klikania, ale też jest sporo fajnych opcji.
Co do samej rozgrywki - simowie się nie zacinają tak jak w Sims 3, naprawdę popracowali nad systemem interakcji, simów na parcelach jest wiele, każdy z każdym rozmawia, raz piją drinki, innym razem tańczą, ale mam wrażenie, że za bardzo skupiają się w grupie.
Gdy rozmawiasz z innym simem sam na sam na 99% zaraz podleci jakiś inny sim i będzie się wtrącał do rozmowy.
Hmm... co jeszcze... Ogólnie to grałam na razie tylko 2h, zaraz wracam do gry, moja simka jest w ciąży, więc gdy pojawi się dziecko to może zacznie być ciekawiej. Póki co średnio rozgrywka mi się podoba, trochę mi się w tej grze nudzi, ani ciekawego miejsca by gdzieś pojechać, ani jakichś fascynujących zajęć nie ma.
Dodatkowo jakoś za szybko simowie zdobywają umiejętności, robią coś raptem jedną simową godzinę, a już zdobywają punkt umiejętności, choć działa to też w tą stronę, że mam wrażenie, że potrzeby szybciej wzrastają.
Na razie to tyle, jak pogram dłużej to może coś dopiszę.
Ogólnie spodziewałam się czegoś bardziej wciągającego, nie mogę sobie w głowie stworzyć jakiegoś scenariuszu dla moich simów, wszystko robię losowo.
Aha - polecam grę z włączoną wolną wolą. Czasem zabawne rzeczy się dzieją.
Ale nad tym tez popracowali, bo gdy sim jest choć trochę głodny i każe mu robić jedzenie to zanim zdąże nacisnąć 'zjedz' to sim z włączoną wolną wolą bierze sam talerz i zaczyna jeść. W trócje zazwyczaj wtedy szedł czytać książkę albo oglądać telewizję.

EDIT: Kominki są! Ale nie w trybie budowania tylko w ozdobach w trybie kupowania. Kto to wymyślił. O_o

Ostatnio edytowane przez Kosia : 02.09.2014 - 13:04
Kosia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 02.09.2014, 13:38   #3514
anie_1981

Dziwne miejsce na kominki Daj znać jak się dzieci urodzą, bo mnie interesuje najbardziej wszystko to co dotyczy rodziny i rodzinnego życia. Czy jest jakiś wpływ na płeć dziecka itd. Wgrywałaś łatkę? Ponoć już jest i jakieś błędy naprawia. Śmieszne te błędy, niemowlaki to w ogóle są w grze przedmiotem, skoro przy przeprowadzce lądują w wyposażeniu rodziny... I tak dobrze, że nie znikają przy przeprowadzce jak w jedynce... Horror jakiś. O i czy jest jakiś wpływ na płeć dziecka, bo to mnie interesuje.

Mnie interesują takie drobiazgi, np. czy możesz zapisać własny pokój do biblioteki, uda ci się zbudować łazienkę do rzeczy, to ją sobie zapisujesz. W TS3 jest mod na zapisywanie własnych pokojów, ale częściej nie działa niż działa.

Ktoś tu pisał, że bliźnięta miały inny kolor skóry niż rodzice czy coś. To straszne szczerze mówiąc, ja w 3 nigdy tak nie miałam...
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 02.09.2014, 13:42   #3515
Levkoni

Irbis sory, ale tak jak Ty krytykujesz zbytnich hejterów tak ja muszę napisać, że na każdej stronie tylko wychwalasz czwórkę, też w nią nie grałaś tak jak Ci hejtujący więc jak już to bądźmy sprawiedliwi wszyscy
stare 02.09.2014, 13:50   #3516
TheBlackSheep

Cytat:
niemowlaki to w ogóle są w grze przedmiotem, skoro przy przeprowadzce lądują w wyposażeniu rodziny...

A jak wygląda funkcjonowanie miasta? Tzn, serio nie można edytować okolicy? Ile jest wolnych parceli?
I mógłby ktoś kto ma grę, opowiedzieć coś o dzieciach?
TheBlackSheep jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 02.09.2014, 13:57   #3517
marandile

Reputacja: 14

na http://www.mysims4blog.blogspot.com/
ktoś już wrzucił starter do pobrania
for more than
flesh

http://forum.thesims.pl/showthread.php?p=1812431

Zapraszam na mojego bloga, gdzie od teraz będzie się trochę działo
marandile jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 02.09.2014, 14:22   #3518
Kosia

Jest 6 wolnych parcel - 3 w Willow Creek i 3 w tym pustynnym mieście.
Nie dostrzegłam możliwości edycji miasta tzn. przestawiania czegoś, dodawania roślinności. Można za to edytować parcele publiczne, tj. parki, kawiarnie itd.

MOŻNA zapisać swój zrobiony pokój, wybieramy rodzaj (kuchnia, sypialnia itd.) i zapisujemy to co stworzyliśmy. Możemy też go raczej udostępnić dla każdego.

W galerii jest już wiele dodanych starterów, domków, rodzin, niektóre tak rozbudowane, że ludzie chyba zaczęli budować od kiedy tylko włączyli grę.

Nie wiem czy zdąże dziś napisać jak jest z dziećmi, bo 3 dni simowe już minęły a moja simka dalej jest w ciąży, a niedługo wychodzę do pracy, więc możliwe, że dopiero jutro urodzi mi się małe bubu.
stare 02.09.2014, 14:22   #3519
Agor-ia

Cytat:
niemowlaki to w ogóle są w grze przedmiotem, skoro przy przeprowadzce lądują w wyposażeniu rodziny...
Nie wiem czemu Was to dziwi, w końcu dzieciak jest przyklejony do kołyski.

Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!"

"The only way to get rid of a temptation is to yield to it." - Oscar Wilde
Agor-ia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 02.09.2014, 15:30   #3520
Anny-Lee

http://www.twitch.tv/mloteczka - jak ktoś by chciał to dziewczyny z kanału https://www.youtube.com/user/Mloteczka grają na live w czwórkę.
Anny-Lee jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania