Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 07.09.2014, 12:27   #51
valyrian

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 4 - problemy z grą

Cytat:
Napisał stinkfist Zobacz post
również czasem nie reaguje mi klawiatura przy zmienianiu prędkości czasu.
Jak już pisałam wyżej, wystarczy wtedy włączyć okienko kodów i wyłączyć, powinno już działać
valyrian jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 07.09.2014, 12:36   #52
stinkfist

Cytat:
Napisał valyrian Zobacz post
Jak już pisałam wyżej, wystarczy wtedy włączyć okienko kodów i wyłączyć, powinno już działać
wyjście do trybu budowania też parę razy naprawiło mi problem. faktycznie nie jest ciężko się tego pozbyć, ale i tak niezbyt fajnie, że sama trudność w ogóle się pojawia.
stinkfist jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07.09.2014, 14:20   #53
valyrian

Cytat:
Napisał stinkfist Zobacz post
wyjście do trybu budowania też parę razy naprawiło mi problem. faktycznie nie jest ciężko się tego pozbyć, ale i tak niezbyt fajnie, że sama trudność w ogóle się pojawia.
Mi akurat w trybie budowania nie naprawiło tego, tylko właśnie okienko kodów. Tych błędów jest tak dużo i na większość nie ma niestety rady... nawet coś tak mało znaczącego jak nakładająca się na siebie muzyka (która nie przestaje grać nawet w trybie życia) bardzo denerwuje.

Ale najgorsze dla mnie i tak pozostanie, że czasami się zacina albo całkiem wyłącza, po zapisywaniu zmiany wyglądu lub podróży na inne parcele... tak się nie da grać, bo samo życie w domu z czasem staje się monotonne.
valyrian jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07.09.2014, 17:10   #54
Norman

Domyślnie

Cytat:
Napisał emika93 Zobacz post
Norman, ja tak miałam z demem CAS. Głupi antywirus dodał mi bez mojej zgody aplikację do piaskownicy. Jak wyłączyłam piaskownicę (w innych antywirusach może nazywać się kwarantanna) to zadziałało.
Emika93, niestety to nic nie pomogło. Mało tego, całkowicie wyłączyłem antywirusa, nawet odinstalowałem, i dalej to samo. Ale mimo wszystko, bardzo Dziękuje Ci za odpowiedź. Cóż, pozostało mi tylko dalej próbować, chociaż już nie ma siły na te simsy. Kurde, w steam w życiu nie miałem takiego problemu. Niech szlag trafi ten origin. Próbowałem jeszcze dodawać aplikację do zaufanych, ale nic to nie dało, może wadliwy kod? Wątpię ponieważ nie pobrałoby mi gry. No cóż, żenada i tyle.

Cytat:
Napisał Norman Zobacz post
Emika93, niestety to nic nie pomogło. Mało tego, całkowicie wyłączyłem antywirusa, nawet odinstalowałem, i dalej to samo. Ale mimo wszystko, bardzo Dziękuje Ci za odpowiedź. Cóż, pozostało mi tylko dalej próbować, chociaż już nie ma siły na te simsy. Kurde, w steam w życiu nie miałem takiego problemu. Niech szlag trafi ten origin. Próbowałem jeszcze dodawać aplikację do zaufanych, ale nic to nie dało, może wadliwy kod? Wątpię ponieważ nie pobrałoby mi gry. No cóż, żenada i tyle.
Już wszystko działa, gdy zrestartowałem kompa i wyłączyłem piaskownicę, wszystko zaczęło śmigać! Emika93, jednak Miałaś rację. Tylko ja, popełniłem błąd. Owszem wyłączyłem piaskownicę, lecz nie zrestartowałem kompa Najważniejsze, że działa. Dziękuje Bardzo. Mój problem został rozwiązany, myślę, że komuś to może pomóc. Pozdrawiam!

Ostatnio edytowane przez Libby : 07.09.2014 - 17:17
Norman jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07.09.2014, 18:13   #55
emika93

To fajnie, że już Ci działa, Norman
emika93 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.09.2014, 09:41   #56
Marcella

A ja mam inny problem tj. moi simowie wewnątrz jakiegoś budynku i nawet domu są bardzo ciemni, jakby nie padało na nich żadne światło, ustawiłam chyba po 10 lamp w każdym pokoju i nadal to sam, wie ktoś jak to naprawić ? :/
Marcella jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.09.2014, 11:04   #57
anie_1981

Ja też zauważyłam, że wnętrza są raczej ciemne. Nie klikałam na lampy, jakoś tak brakło czasu, grałam tylko jakieś 2 godziny z hakiem, ale może na lampach można wybrać mocniejsze światło, jak w TS3?
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.09.2014, 11:59   #58
Marcella

to nic nie daje, simowie po prostu są tak ciemni że nie widać prawie nic
Marcella jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.09.2014, 13:06   #59
Neska1525

Miałam tak w TS3. To było coś powiązane z ustawieniami karty graficznej. Nie pamiętam dokładnie- chyba robiłam optymalizację przez program NVidii.

A czy ktoś miał problem, że w trybie budowania/kupowania po wybraniu danego obiektu ekran robił się czarny?
Neska1525 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.09.2014, 14:21   #60
Lubie
Naczelny Grafik

Reputacja: 24

Cytat:
Napisał Marcella Zobacz post
A ja mam inny problem tj. moi simowie wewnątrz jakiegoś budynku i nawet domu są bardzo ciemni, jakby nie padało na nich żadne światło, ustawiłam chyba po 10 lamp w każdym pokoju i nadal to sam, wie ktoś jak to naprawić ? :/
Opcje>Grafika>Oświetlenie>Bardzo Wysokie
Opcje>Grafika>Odbicie Światła>Wysokie

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości)

Zasady Postowania