![]() |
#121 |
Reputacja: 10
|
![]()
Mi jeszcze śmierć sima się nie zdarzyła, ale po takiej sytuacji, gdy jeden sim widzi śmierć innego, to nie występuje potem taka interakcja na przykład "przekaż złą wiadomość", czy coś w tym stylu?
Jak simka dowiaduje się, że jest w ciąży, to ojciec dziecka automatycznie też o tym nie wie. Dopiero gdy ona mu powie, to wie i wtedy jest nastrójnik, więc może z tymi śmierciami jest podobnie? |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#122 | |
|
![]() Cytat:
![]()
Lubię piwo i starych rybaków. Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!" "The only way to get rid of a temptation is to yield to it." - Oscar Wilde |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
|
![]()
Mi simy już wiele razy poumierały, gram trzecim pokoleniem :p I niestety nie ma opcji powiadom o śmierci czyjejś ale jak już powstanie urna czy nagrobek to sim który przegapił śmierć bliskiej osoby może opłakiwać nagrobek i też bedzie smutna cx
|
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
|
![]()
Tak, bedzie, jak mu kazesz, bo sam z siebie to nie.. I to wlasnie wkurza. Ale bardziej mnie denerwuje brak relacji ojczym, macocha, prababcia, i to ze miasto sie nie rozwija, nie rodza sie dzieci, nie ma awansow i wydarzen u sasiadow, tylko sie starzeja, i umieraja, a ich przyjaciele nawet sie tym nie przejmuja... GRRRR.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
|
![]()
Gra ogólnie, z tego co zauważyłam jak nią raz grałam, nastawiona jest na to by wszędzie było dużo Simów i łatwo nawiązywało się kontakty towarzyskie. Natomiast raz w parku zmarło naraz dwoje staruszków, to kilkoro Simów płakało, ale moja Simka nie. I na marginesie dodam, że nowy Mhroczny nie dorasta temu z trójki do pięt... w ogóle nie jest straszny. Wygląda bardziej jak jakiś mnich niż kostucha. A ten tablet... no cóż, mi się nie spodobał. Mhroczny z trójki jest po prostu mhroczny, muzyka jest fajna na jego wejście i ten obłok czarnego dymu czy czegoś w ten deseń.... A tutaj... Umiera Sim, cóż trudno, ale żyje się dalej, jest impreza...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
|
![]() Cytat:
![]() To jak w czwórce jest z wujostwem, stryjostwem i kuzynami? Nie mam jeszcze rozbudowanych rodzin a mnie to teraz zaczęło zastanawiać. W trójce w sumie fajne było to, że było więcej powiązań niż w poprzednich odsłonach gry, ale ja bym nie robiła automatycznie rodziny z ojczyma/macochy. W życiu też można sobie swobodnie barabarować z ojczymem/macochą albo z ich dziećmi z poprzednich związków, w końcu nie ma tutaj żadnych więzów krwi. Ale mogłoby być coś takiego, że po uzyskaniu jakiegoś stopnia znajomości byłaby opcja "przyjmij do rodziny" i wtedy ojczym byłby oznaczony dla konkretnego pasierba jako rodzina. To by było bliższe rzeczywistości, gdzie nie zawsze małżonek naszego rodzica jest dla nas kimś bliskim.
Lubię piwo i starych rybaków. Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!" "The only way to get rid of a temptation is to yield to it." - Oscar Wilde |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
|
![]()
Jeśli chodzi o statusy w rodzinie to jest wiele braków ale np córka brata mojego sima ma napisane, że córka mojego sima dla córki brata mojego sima jest kuzynką
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
|
![]()
anie_1981, też odniosłam wrażenie, że gra jest nastawiona na nawiązywanie kontaktów towarzyskich; Simy otrzymują najsilniejsze emocje właśnie poprzez interakcje z innymi. Problem w tym, że nie bardzo da się skupić na kilku rzeczach naraz; jeśli Simy chcą awansować to muszą siedzieć w domu i wykonywać te różne minimisje i nie mają już zbyt wiele czasu na znajomych. Nie da się mieć jednym Simem kilkunastu przyjaciół, mnóstwa umiejętności rozwiniętych na maksa i osiągnąć jeszcze ostatni szczebel kariery, no chyba, że przy długim trybie życia, ale ja sobie ustawiłam długość "normalną". Jest nieco trudniej niż w takiej trójce czy nawet dwójce; czas jakoś tak wolniej idzie do przodu nawet na tej najszybszej prędkości... To, że te rzeczy mi przeszkadzają wynika pewnie z tego, że przyzwyczaiłam się do dwójki albo po prostu Simsy już mniej mnie pociągają... Nie wiem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
|
![]()
Ok ,pograłem dzisiaj z godzinę w tą czwórkę .
I muszę powiedzieć,że z interakcjami między simowymi się postarali.Największa zmiana to jest to,że simy nie muszą się dokładnie co do 1 milimetra ustawić,by zaszła jakaś rozmowa.Rozmowa może się toczyć na odległość(chociaż to trochę niedopracowane jest) Zauważyłem też,że gdy na parceli jest wiele simów to gra nie zwalnia w żadnym stopniu.W trójce gdy na parceli był 1 sim - nic się nie działo,ale gdy nagle weszło 10 simów to gra zaczynała przycinać.I nie ważne czy miałem ustawienia na low czy high.Tutaj gram na ultra i nie ważne czy jest 1,5 czy 10 simów,gra nie przycina.Te interakcje są fajne.Ekrany ładowania nie trwają długo.Ok. 10 sekund.W dwójce trwało to o wiele dłużej.Jednak już teraz zaczyna brakować kilku rzeczy.Wybór parceli publicznych jest po prostu ubogi.Chciałem iść na basen publiczny ,szukałem go przez kilka sekund a tu sobie przypomniełem,że basenów nie ma ![]() Narazie nie tworzyłem większej rodziny.Moja simka zajmuje się awansowaniem w karierze komputerowej,ale ma już chłopaka.Mam nadzieje,że EA wyda jakąś wypasioną łatkę,która da okrojone rzeczy.A zresztą.Gdzie ja żyje,przecież oni dadzą to w dodatkach zapewnie ![]() Gra ma wielki potencjał,ale niestety EA go zepsuło.Jedyna szansa to to,że dodadzą okrojone funkcje.Ja już chcę dodatki.Chciałbym zwierzaki,coś w stylu pokoleń i pogodę,o tym najbardziej marzę ![]() Słyszałem też,że gra często crashuje i ma bugi.Ja na szczęście z crashem się nie spotkałem.Grę mam oryginalną ,najnowsze patche i problemu nie ma. Ostatnio edytowane przez Mentosik57 : 12.09.2014 - 17:00 |
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
|
![]()
Może i nie posiada tej umiejętności, ale będzie się jej szybciej uczyć.
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|