|
![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]()
Nadszedł czas na kolejne urodziny. Emma rosła jak na drożdżach. Tym razem przyjaciółka rodziny - Danuta znowu nie mogła przyjść.
![]() Dziewczynka rosła – i co z przerażeniem któregoś dnia stwierdziła Sophie – wdawała się nieco w ojca. ![]() Emma dzieliła pokój z mamą i lubiła czasem gdzieś pomyszkować w jej rzeczach. Sophie wyraźnie dała zakaz zaglądania do pierwszej szuflady, ale dziewczynka nie mogła się oprzeć. W szafie znalazła tajemniczy list. Nadawcą był „Thornton Wolff”, który napisał do jej mamy kiedyś list miłosny. Postanowiła, że sprawdzi adres, który widniał na kopercie. ![]() Sprawdziła tylko, co robi Sophie i wyszła. ![]() „To musi być on”- pomyślała ucieszona. Podeszła nieśmiało w jego stronę. ![]() - Czy roznosi pani gazety?- zapytał obojętnie nieznany mężczyzna. - Nie.- odparła Emma. - W takim razie, co robi pani na mojej posiadłości? - Chciałam zapytać, czy… Może zna pan Sophie Sova? Mężczyzna nieznacznie się wzdrygnął. Powoli docierało do niego, kim może być owa dziewczynka. - Nie znam, a teraz proszę zmykać.- odpowiedział wymijająco. - Ale ja jestem pewna, że pan ją zna… Pisał pan do niej listy i… Zastanawiam się…- kontynuowała nieco zawstydzona. - Nie. To pomyłka. ![]() Emma odjechała trochę zmieszana. Sądziła, że to mógł być jej ojciec i że mama ją okłamywała. Z drugiej strony nie mogła w to uwierzyć, bo przecież tak bardzo jej ufała. ![]() Sophie skończyła czytać książkę i postanowiła poświęcić nieco czasu córci. Wpadła na pomysł, że mogłby razem coś ugotować. ![]() Emma nie dawała znaku życia, więc Sophie weszła do ich pokoju, by sprawdzić, czy coś się stało. Okazało się, że nigdzie jej nie było. ![]() Emma zjawiła się w domu dopiero wieczorem. Czekała ją niemiła niespodzianka w postaci reprymendy. - Gdzie ty byłaś? Wiesz, że bardzo się martwiłam?- pytała Sophie. ![]() - Ukrywałaś przede mną całą prawdę!- wybuchła Emma- Kłamałaś, że tata nie żyje! Sophie odebrało mowę. Kazała tylko iść spać córce. ![]() Dziewczynka tej nocy źle spała. Śniły jej się koszmary. ![]() Sophie stwierdziła, że musi porozmawiać z córką. Poprzedniego dnia była bardzo zaskoczona i nie umiała się zachować. - To był twój tata.- zaczęła nieporadnie. - Dlaczego to ukrywałaś?- dopytywała się mała. - To długa historia i obiecuję ci, że kiedyś o wszystkim się dowiesz. Na razie musisz widzieć, że po prostu nas porzucił. Nie myśl o nim, ani nie zadawaj więcej pytań, zgoda? ![]() Dziewczyny doszły do porozumienia i postanowiły nie kłócić się więcej. ![]() Sophie została zaproszona przez Danutę. Stwierdziła, że dobrze jej to zrobi i wyrzuci z siebie ten problem. - Moja mała dowiedziała się, że Thornton jest jej ojcem.- powiedziała Sophie. - Dowiedziała się? I co teraz?- zaciekawiła się Danuta. - Chciałam zapytać cię o to samo. Mam nadzieję, że na razie wybiłam jej go z głowy. - To dobrze. Najlepiej niech nigdzie nie wychodzi, a jeśli już to z tobą. Nie możesz pozwolić, żeby znowu was skrzywdził. ![]() Sytuacja powoli ustabilizowała się i relacje między córką a matką wróciły do porządku dziennego. Sophie tak bardzo kochała swoją córkę i postanowiła urządzić jej małą niespodziankę. - Kiedy skończymy lekcje, chciałabym żebyś coś zobaczyła.- rzekła blondynka. ![]() Emma poszła w wyznaczone miejsce i nieco się zdziwiła. Otworzyła drzwi i ujrzała coś niesamowitego. ![]() Sophie urządziła dla małej pokój, o którym zawsze marzyła. Nie był za wielki, bo było ciężko z finansami, ale matka włożyła w to całe serce (i kilka wypłat). ![]() - Mam swój pokój! Jest przepiękny! Dziękuję!- cieszyła się Emma. ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 10
|
![]()
Podoba mi się twoja rodzina. Nie przejmuj się, początki na forum nie są łatwe
![]() ![]() ![]() ![]() @Kędziorek: Nie jest wbrew regułom, jeśli odstęp czasowy między postami wynosi co najmniej 5 dni ![]() Ostatnio edytowane przez Kędziorek : 03.11.2014 - 14:29 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Reputacja: 11
|
![]()
dopiero dziś na spokojnie usiadam i czytam. I spodobało mi się. Fajna historia się szykuje. Jestem ciekawa co planujesz dla Emmy i Sophie.
Początki nie są łatwe - Isabell ma rację, ale myślę że Twoje OJSG się obroni ![]() powodzenia! |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|