Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Previous Post   Next Post Next
stare 11.11.2014, 23:50   #11
ginsei

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi

Wiecie może, czy jest jakiś logiczny powód, dla którego nie można szczepić roślin? Miałam bazylię (czystą, bez szczepki) - chciałam na niej zaszczepić szałwię, bo wtedy otrzymujemy pietruszkę przy okazji. Robiłam tak jak zawsze przy szczepieniu, a tu animacja wykonuje się poprawnie (to machanie rękami Sima), ale ani krzak nie maleje, ani nie ma informacji o zaszczepieniu innej rośliny, ani też szczepka nie znika z wyposażenia. Próbowałam potem z innymi oszczypkami, ale jest to samo (na bazylii). Podobnie miałam przy śmieciowym krzaku, ale stwierdziłam, że to widocznie specyfika tego krzaka nie pozwala na zaszczepieniu mu innych roślin, ale niby czym ma się bazylia wyróżniać?
Co ciekawsze - po simowym dniu, naokoło i nieco powyżej (ok, pół kratki) tej felernej bazylii, wyrosło kilka krzaków pietruszek (prawdopodobnie tyle, ile razy "zaszczepiłam" ją - inne oszczypki nie wyrosły). Nie mogę ich rozdzielić - podnoszę bazylię, podnoszę też te latające w powietrzu pietruszki. Bazylię, tak ozdobioną, mogę sprzedać za 150 simoleonów O.o mogę też ją pielić, podlewać itd., ale jeszcze nie sprawdziłam, czy pietruszkę z tych latających krzaków zerwę (jeszcze nie wydały "owoców").

I ponawiam pytanie - orientuje się ktoś z was, czy został naprawiony błąd z jednym najlepszym przyjacielem? Aspiracja "Przyjaciel świata (?)" wymaga posiadania 5 takich przyjaciół, a mimo zielonego paska na maksa, nie mam nadal możliwości poproszenia o bycie najlepszym przyjacielem...

anie_1981 - a jak dokładnie mają się sprawdzać? Możesz je wstawić w ziemi, możesz na piętrze i je oszklić, mogą w nim Simowie pływać, ochlapywać się itd., nie zauważyłam, by były zawody we wstrzymywaniu oddechów (chyba, że wśród dzieci?), ale Simowie mogą za to rozmawiać w trakcie pływania (a przynajmniej moi nie wychodzili, żeby rozmowne interakcje wykonać).
Berbeci dalej nie ma, ekrany wczytywania nadal są, gram bez "progresu", więc nie wiem, jak to się sprawdza (a pewnie kiepsko, skoro rodziny w zamyśle mają wymierać i być zastępowane nowymi), więc może się jeszcze zastanów?
ginsei jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania