Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Previous Post   Next Post Next
stare 30.12.2014, 22:23   #11
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53
Domyślnie Odp: Rzeczy, których NIE WOLNO robić w grze / Uszkodzenie otoczenia

W grze jest coś takiego - można to sprawdzić przez SimPe - że każdy sim ma relację ze samym sobą. Nie wiem, po co twórcy to wprowadzili i na jakiej zasadzie to działa (i kiedy np. jest valid, a kiedy nie), no ale istnieje i HC wywala takie "kwiatki"
Żeby porównywanie miało sens, musiałabyś wziąć jakiś clean template jako nowo otoczenie i sama stworzyć kilku simów - nie jest wcale powiedziane, że z miastowymi jest wszystko OK.

Zresztą wczoraj podczas "ratowania" sima doszłam do wniosku, że pliki otoczenia to jeden wielki bajzel, a twórcy nie mogli się zdecydować, czy w końcu niektóre rzeczy porozbijać (np. relacje simów), czy też skondensować (wspomnienia - wszystkie simy w otoczeniu mają je jakby w jednym "kawałku").

Wniosek z tego taki, że trzeba się z otoczeniami obchodzić jak z jajkiem, a i tak nie ma się pewności, czy się coś nie schrzani. Postępując wg wskazówek z tego poradnika tylko zmniejszamy prawdopodobieństwo wystąpienia poważnych błędów w grze. My swoje, program swoje
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 12 (0 użytkownik(ów) i 12 gości)

Zasady Postowania