Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 13.01.2015, 22:59   #241
sonotintoyou

Reputacja: 10
Sad Odp: The Sims 4 - problemy z grą - gra się nie otwiera, diament zamarza

Witajcie!

Mam problem z grą The Sims 4 a mianowicie gra nie ładuje się. Po kliknięciu na nią w Origin wszystko idzie normalnym trybem aż do momentu gdy pojawia się duży diament na ekranie. Normalnie powinna iść wokół niego taka obwódka gra powinna się ładować i przejść do ekranu gdzie można nacisnąć graj albo stworzyć rodzinkę wejść do galerii itd. U mnie diament nie ładuje się, obwódka zatrzymuje się i po prostu zamarza, muzyka nadal leci. Mam zainstalowana najnowszą aktualizację z 13.01.15. Wcześniej miałam problem z nieładowaniem się domów i wracaniem do mapy. Dodam, że kiedy to się stało wyrzuciłam save'y do kosza, teraz folder save jest pusty. Nie instalowałam żadnych modów oraz odinstalowałam i zainstalowałam ponownie grę. Nic nie pomogło Pomóżcie proszę, bo nie mogę grać moją ulubioną rodzinką już od 2 tygodni
sonotintoyou jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 13.01.2015, 23:20   #242
Irbis

Reputacja: 14
Domyślnie Odp: The Sims 4 - problemy z grą

sonotintoyou miałam kiedyś taki sam problem z grą, nawet pisałam na forum, ale nikt nie udzielił mi odpowiedzi. Po kilku próbach uruchomienia gry w końcu odpuściłam, a gdy po jakimś czasie znowu postanowiłam spróbować, gra uruchomiła się normalnie. Jedyne co wtedy zrobiłam, to użyłam opcji "napraw" dostępnej po kliknięciu na okładkę gry w bibliotece gier origin. Spróbuj to zrobić, a przed uruchomieniem gry po naprawie uruchom ponownie komputer. Powodzenia
stare 13.01.2015, 23:26   #243
sonotintoyou

Irbis Dziękuję za odpowiedź. Próbowałam naprawić grę tak jak mówisz, ale nic to nie dało niestety. Ja mam ten problem już drugi tydzień... najpierw czekałam na aktualizację, myslałam, ze po niej problem zniknie a tu taki zonk. Może ktoś inny pomoże?
sonotintoyou jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.01.2015, 12:18   #244
Sweet rabbit

Reputacja: 11

Mam pytanie, jak reinstalować the sims 4, żeby gra wróciła do początkowego stanu (tego po kupieniu)? Raz próbowałam to zrobić i gra była taka ja przed reinstalacją
Sweet rabbit jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.01.2015, 14:17   #245
Irbis

Cytat:
Napisał Sweet rabbit Zobacz post
Mam pytanie, jak reinstalować the sims 4, żeby gra wróciła do początkowego stanu (tego po kupieniu)? Raz próbowałam to zrobić i gra była taka ja przed reinstalacją
Tak dzieje się gdy odinstaluje się grę prze origin. W "moje dokumenty" zostaje wówczas folder The Sims 4 i dlatego wszystko masz jak przed usunięciem gry. Po odinstalowaniu gry trzeba ten folder usunąć ręcznie i wtedy gra po zainstalowaniu powinna być "czysta". Możesz też usunąć grę specjalnym programem, który także oczyszcza rejestr z pozostałości gry (ja używam programu Revo Uninstaller, ale nie jestem ekspertem w tej dziedzinie ).
stare 16.01.2015, 17:27   #246
Sweet rabbit

Reputacja: 11

Cytat:
Napisał Irbis Zobacz post
Tak dzieje się gdy odinstaluje się grę prze origin. W "moje dokumenty" zostaje wówczas folder The Sims 4 i dlatego wszystko masz jak przed usunięciem gry. Po odinstalowaniu gry trzeba ten folder usunąć ręcznie i wtedy gra po zainstalowaniu powinna być "czysta". Możesz też usunąć grę specjalnym programem, który także oczyszcza rejestr z pozostałości gry (ja używam programu Revo Uninstaller, ale nie jestem ekspertem w tej dziedzinie ).
Och dziękuję, uratowałaś moje simsy
Sweet rabbit jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19.01.2015, 11:15   #247
marandile

Mam problem w CASie... po zrobieniu sima nie da się go zapisać, w tym okienku pokazuje sie tylko kółko ładowania (podobnie jak na ikonkach simów w lewym dolnym rogu) i cała gra się zawiesza na amen :/ Stało mi się tak po najnowszej aktualizacji.

Tak to wygląda, kółka ładowania trwają cały czas, simka się rusza, ale na nic nie można kliknąć i jedyną opcją jest wyjscie z gry bez zapisywania.
for more than
flesh

http://forum.thesims.pl/showthread.php?p=1812431

Zapraszam na mojego bloga, gdzie od teraz będzie się trochę działo

Ostatnio edytowane przez marandile : 19.01.2015 - 12:37
marandile jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19.01.2015, 11:50   #248
Sqiera

A ja mam pytanie: Czy wam też po uruchomieniu gdy pojawił się komunikat, że niektóre elementy z trybu budowania/ meblowania domu zostały usunięte?
Niestety nie zrobiłam screena, ale ileś tam tych elementów rzekomo już nie ma. Dodam, że nie posiadam ani jednego dodatku z neta, mam czystą grę.
Czy ktoś z was też tak miał? Czy ktoś wie czy coś faktycznie usunięto?
stare 19.01.2015, 16:31   #249
Filleable

Ponawiam, błagam o pomoc .

Cytat:
Pomóżcie. Origin twierdzi, że gra jest zaktualizowna, a przy kliknięciu "play", włącza mi się CAS. :/

Piękna sygna by Lubie
Filleable jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 25.01.2015, 12:39   #250
xMalwina

Cytat:
Napisał Filleable Zobacz post
Ponawiam, błagam o pomoc .
Filleable, jeśli próbowałaś reinstalacji gry i nic to nie dało, może napisz do pomocy technicznej. Nic innego mi do głowy nie przychodzi. Czasem chwilę trwa odpowiedź z ich strony, ale nie poddają się dopóki problem nie jest rozwiązany. Jak miałam kłopot z The Sims: Średniowiecze (nie miałam opcji instalacji po polsku) to po jakimś czasie podmienili mi licencję i wtedy zadziałało. Zapomniałam im wtedy odpisać, że już wszystko ok, więc po jakimś czasie facet sam do mnie napisał, czy już wszystko ok a później coś, że cieszy się, że się udało Tak więc wg mnie dbają o klienta.

Ja z kolei mam mały kłopot, ale troszkę uciążliwy. Co jakiś czas resetują mi się opcje - tzn. gra uruchamia się w trybie okienkowym i wyłącza modyfikacje ze skryptami, nie zwróciłam uwagi, czy coś więcej. Zdarzyło się to komuś jeszcze?
Tak teraz myślę - czy może to mieć jakiś związek z wyłączaniem kompa? Działam na laptopie, najczęściej go usypiam albo hibernuję. No ale nie no, trochę absurdalnie mi to brzmi.
xMalwina jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania