![]() |
#11 |
Guest
|
![]()
"Jak gwiazda zeszła na psy" odc.6
... wszedł Marcin. Podszedł do policjanta. - Co się tutaj dzieje? -zapytał. - Ta pani jest aresztowana za zabójstwo i... - Prosze ją wypuścić! O której godzinie dokonano morderstwa? - Około 15.35... - Tak. A ja Malwinę odwoziłem do domu o 15.20. Czy zdążyłaby zabić te dwie osoby i nie mieć obrażeń? - Z reguły to nie, ale... - Nie ma rzadnego "ale". NATYCHMIAST JĄ WYPUŚCIE!!! Marcin i Malwa weszli do samochodu. Marcin odwiuzł ją do domu. Rano usłyszała trąbienie. Wyjrzała przez okno i zobaczyła Marcina w samochodzie. - Co ty tu robisz? - Ubieraj sie i wsiadaj. - Co? Po co? - Nie gadaj tylko się pospiesz. Malwa w błyskawicznym tempie ubrała się i wskoczyła do auta. Marcin ruszył po piskach. - Gdzie jedziemy, Marcin? - To od ciebie zależy. Czytałaś dzisiejszą gazete? Wygląda na to, że nie. - I rzucił jej 7 różnych gazet. Malwina spojżała na pierwszą- Sim Magazyn Gwiazd. Zaczęła szukać swojego nazwiska na liście. 1- nie ma, 2- też nie ma, 3- też, 4-... 18- JEST! - Co? Co to ma być? Ja na 18 miejscu? - Malwa, przejrzyj reszte gazet. - Marcin zatrzymał się koło McDonaldu i zamówił kawe. Malwina wzięła drugą gazete. Na pierwszej stronie tytuł: "Gwiazda kryminalistką" i jej zdjęcie. Trzecia gazeta. "Czy to możliwe, że jedna z najsławniejszch aktorek zabiła swoją rywalkę?" Czwarta - "Pozbycie się konkurentki nie przyniosło jej sukcesu" Piąta- "Roberta Dunn nie żyje, czyżby zabiła ją jej sąsiadka i rywalka" - Nie, nie męcz mnie już tym! Nie moge tego więcej czytać! I wtedy... A. Marcin wręczy jej ostatnią gazete B. Marcin powie: "Czytaj dalej" C. Malwina wyrzuci gazety i wsiądzie do auta. |
![]() |
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 9 (0 użytkownik(ów) i 9 gości) | |
|
|