![]() |
#7 | |
Administrator
Reputacja: 102
|
![]()
Tak jak obiecałem - w końcu się zebrałem i zacząłem pisać komentarz. Zacznijmy od tego, że tekst nie jest wcale taki zły. Wydaje mi się, że akurat z tej mąki chleb będzie, trzeba tylko trochę poprawić tu i ówdzie, ale to za chwilę.
Na chwilę obecną główna bohaterka wydaje się trochę drewniana, z drugiej strony nie miała okazji do pokazania prawdziwego ja, bo jak na razie grała głównie rolę narratora. Mam nadzieję, że w następnych odcinkach dowiemy się czegoś więcej o tym, jaką jest osobą! Umarłem, gdy przeczytałem kawałek o łuku zabijanym deskami. Zimą musieli mieć tam straaaaaasznie chłodno. Żadna decha w tym nie pomoże. xD Mam nadzieję, że główna bohaterka szybko wstawi tam drzwi, bo zamarznie przy pierwszej lepszej zimnicy. Zdjęcia bardzo ładne. Sam kiedyś myślałem, by wykorzystać TS4 do jakiegoś następnego fotostory. Jak tam się robi zdjęcia? Używasz jakiś dodatków? ![]() Cytat:
![]() A teraz odnośnie części technicznej. Znalazłem kilka błędów stylistycznych spowodowanym nieznajomością zasad pisania dialogów. Również kilka przecinków było w dziwnych miejscach albo wcale. Poza tym zauważyłem, że chyba nie możesz się zdecydować, czy pisać stylem poważnym, czy raczej lekkim. Rozpocząłeś FS od ładnego opisu, lecz efekt zepsuły słowa takie jak "zaglądnąć" czy "znajdywać się". Największy zgrzyt jednak był w zdaniu o rajstopach, który zaraz przytoczę. Poniżej kilka wyłapanych przeze mnie błędów i/lub stylistycznie nie najlepszych zdań oraz propozycje poprawy. Trochę się ich zebrało, ale nie martw się - czytelnikom zawsze łatwiej jest wyłapać błędy niż samemu twórcy. Stąd też kiedyś książki były poddawane przynajmniej podwójnej korekcie. Spoiler: pokaż To wszystko co pamiętam. ![]() EDIT: A właśnie. Jeśli chcesz, możesz użyć opcji justowania tekstu i wyrównać go do zdjęć, wtedy nie będzie się rozjeżdżał po całej szerokości forum. Twoje zdjęcia są rozmiaru 800x450, więc możesz ustawić sobie [ JUSTIFY="800px"][ /JUSTIFY] i całość wyśrodkować. Efekt możesz zobaczyć w nowszych odcinkach z tematu Maskarady. Poza tym osobiście zrezygnowałbym raczej z kursywy. Ostatnio edytowane przez Caesum : 04.02.2015 - 16:19 |
|
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|