Wróć   TheSims.PL - Forum > Inne > TheSims.pl - archiwum > Forumowa Mafia
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 05.03.2015, 14:17   #251
alpherainn

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Forumowa Mafia V

ja jestem podejrzany, napisałem kartkówkę z fizyki na 5

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 05.03.2015, 15:58   #252
Rainbow
Administrator

Reputacja: 33

Cytat:
Napisał alpherainn Zobacz post
co powiecie na to, żebyśmy sprawdzili osoby, których nie podejrzewał lub tylko raz to zrobił, Pinki?
nie byli teoretycznie zagrożeni, więc nie rzucili by takiego światła na swoją osobę. dodatkowo - w tym temacie panuje czasami chaos, więc uznali, że podejrzenie umknęło naszej uwadze. w takim razie - my byśmy się nie domyślili, zaś oni zabiliby problemową dla mafii osobę.
o, to jest właśnie typowe zagranie mafioza.
jako, ze "ostatnią wolą" zmarłego było zabić Lepkiego albo ciebie, to ty próbujesz twoim argumentem odwrócić od tego uwagę, zwracając ją na osoby, które były podejrzane przez PP na początku. sprytne, ale mafia nie byłaby taka głupia chyba, bo prędzej czy później ktoś by właśnie zwrócił na to uwagę
co do lepkiego to jakiegoś takiego przeczucia nie mam, z reszta był poprzednim razem mafiozem, drugi raz by chyba nie miał takiego szczęścia ;d

ja głosuje na alpherainna dzisiaj I NIE MA BOLA, ON MUSI BYĆ W MAFII XD
stare 05.03.2015, 16:08   #253
Charionette
Admin Emeryt
Admin Kumpel

Reputacja: 18

Pink upierał się przy alpherainnie, jeśli on rzeczywiście jest w mafii to dał się zdemaskować zbyt łatwo. Nie nie bronię go, tylko zobaczcie: ostatnia wola to Lepki lub alph, wcześniej Pinki też już podejrzewał alpha i teraz nagle Pantera ginie? Jak dla mnie to strzał w kolano, zbyt oczywisty, więc nie wydaje mi się, żeby to był dobry trop.

Ja już nie wiem na kogo głosować
Charionette jest offline  
stare 05.03.2015, 16:10   #254
Rainbow
Administrator

Charionette tez jest w mafii bo go broni

TO TEŻ CZUJĘ XD
stare 05.03.2015, 16:12   #255
Charionette
Admin Emeryt
Admin Kumpel

Reputacja: 18

Ahahah, czekałam na to Jestem bossem w tej mafii, mówię Wam

A tak poważniej to jak ma się głosowanie na dzień dzisiejszy?
Charionette jest offline  
stare 05.03.2015, 16:13   #256
Malfurion

Reputacja: 19

nie wiem czemu, ale nie sadze by lepki byl w mafii. co do alpha mam pewne podejrzenia, ale intuicja w tej edycji jakos mi nie chce pomoc
caly czas natomiast zastanawia mnie cheeba. no i ostatnimi czasy pod lupe wzialem rowniez hebe. kurde, sam juz nie wiem na kogo glosowac xD
stare 05.03.2015, 16:15   #257
Rainbow
Administrator

proponuje na alpherainna, a jak on w mafii nie będzie to ja sie już nie odzywam kurde :d
stare 05.03.2015, 16:19   #258
Malfurion

Reputacja: 19

Cytat:
Napisał Rainbow Potato Zobacz post
proponuje na alpherainna, a jak on w mafii nie będzie to ja sie już nie odzywam kurde :d
no wlasnie, bo tu niby jest cos, co sklania do zaglosowania, ale z drugiej, czlowiek nie jest pewny i pozniej sam nie wie co ma zrobic. strasznie to irytujace xD
stare 05.03.2015, 16:25   #259
Hebe

Reputacja: 39

Szczerze mówiąc, to na samym początku (przed pierwszym głosowaniem) alpher wydawał mi się podejrzany. Jego posty były dość specyficzne. Ale jak teraz się nad tym zastanawiam, to wydaje mi się dość dziwne, że a) najpierw ginie Mery, która go również podejrzewała i głosowała na niego wczoraj, b) Pinki, który też go podejrzewał, a został zabity przez mafię. Tak jakby mafiozi specjalnie próbowali zwrócić mieszkańców przeciwko niemu.

Co do Lepkiego... Nie jestem pewna jego winy. Jego posty, w których się bronił były za dziwne. Sądzę, że gdyby był w mafii, to by próbował nie zwracać na siebie uwagi w ten sposób.

Ogólnie rzecz biorąc: myślę, że mafiozi siedzą cicho i odwracają od siebie uwagę, by mieszkańcy wyeliminowali kogoś gadatliwego, a niewinnego. I w sumie nie mam pojęcia na kogo głosować. Chyba jeszcze się poprzyglądam uczestnikom i wtedy zdecyduję.

EDIT: Po przejrzeniu kilku poprzednich stron zaczynam się zastanawiać nad zachowaniem Chari, Ziemniaka i Malfuriona. Nie jestem co do nich jeszcze pewna, ale sądzę, że zagłosuję na jedno z nich.

Ostatnio edytowane przez Hebe : 05.03.2015 - 17:01
Hebe jest offline  
stare 05.03.2015, 17:11   #260
ddo bwayo

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał Hebe Zobacz post
Co do Lepkiego... Nie jestem pewna jego winy. Jego posty, w których się bronił były za dziwne. Sądzę, że gdyby był w mafii, to by próbował nie zwracać na siebie uwagi w ten sposób.
Powiedziałabym "To! To!" ale...
Jeśli natomiast chodzi o alpherainna to część Twojego postu mnie przekonuje tylko, że a) Meryam zgineła z rąk mieszkańców czyli jeśli mafia chce go wrobić to w mafii są osoby, które na nią zagłosowały b) dlaczego chciałaby wrobić jego? tak bez powodu? a może dlatego, że jego typami byli Lepki, cheeba i Meryam. Meryam wiemy, że była niewinna. Czyli zostaje cheeba i Lepki. I tym tokiem rozumowania dochodzimy do tego, że być może Lepki jest w mafii? Więc co robi on, by odwrócić od siebie zarzuty? Robi wielkie zamieszanie przez które wydaje nam się, że nie jest na tyle głupi by się wyróżnić (+głosował na Meryam). Ale z drugiej strony, może w mafii nie jest? Może chodzi o cheebe (chociaż wątpie, bo alpehrainn zagłosował na nia dopiero później a nie podejrzewał ją, wtedy mafia mogla by wybrać każdego innego)? A może o jeszcze coś innego? Ja chyba zagłosuję mimo wszystko na Lepkiego...

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości)

Zasady Postowania